Ice Ballet:Η Ωραία Κοιμωμένη

Οι μοναδικοί χορευτές-παγοδρόμοι του State Ice Ballet της Αγίας Πετρούπολης ανεβαίνουν και φέτος στην παγωμένη σκηνή του Θεάτρου Badminton έπειτα από τις επιτυχημένες παραστάσεις της Λίμνης των Κύκνων το 2008, για να ζωντανέψουν το «μπαλέτο των μπαλέτων», του Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Ο πολυβραβευμένος Ρώσος καλλιτέχνης και για 23 χρόνια πρώτος χορευτής των Μπαλέτων Mariinsky, Konstantin Rassadin, μεταφέρει με απαράμιλλη τέχνη την αυθεντική χορογραφία του Marius Petipa στον πάγο και τη θέση των πουέντ παίρνουν τα παγοπέδιλα. Με 9.000 παραστάσεις διεθνώς στο ενεργητικό τους, τα πολυβραβευμένα Μπαλέτα στον Πάγο συνεχίζουν προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία για όλες τις ηλικίες.

«H Ωραία Κοιμωμένη ακολουθεί πιστά τη βερσιόν του 1890, με όλους τους χορευτές πάνω σε παγοπέδιλα να εκτελούν πιρουέτες και ζετέ, ακριβώς όπως θα έκαναν και με τα παπουτσάκια του μπαλέτου. Τα θεατρικά κοστούμια που φορούν, αρκετά πιο βαριά από τις συνηθισμένες στολές των παγοδρόμων, δε φαίνεται να τους εμποδίζουν στο παραμικρό.»

iced2

Toronto Star

«Aυτή η εκδοχή της Ωραίας Κοιμωμένης στον πάγο, φαίνεται πως φέρνει το κοινό πιο εύκολα και πιο γρήγορα κοντά στο μύθο, απ? ότι στη γνωστή παράσταση του κλασικού μπαλέτου.»

The Globe and Mail
Παραγωγή: ADaM Productions
Διάρκεια: 110', συμπεριλαμβάνεται διάλειμμα 20'

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.badmintontheater.gr/show_event.asp?eid=71