«Χορός Θανάτου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου ξεκινάει παραστάσεις ο «Χορός Θανάτου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ από τη θεατρική ομάδα Υστερόγραφο στο STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ.

 

Ένας αινιγματικός χορός για τρεις από την ομάδα «Υστερόγραφο»

 

Το έργο

Ο Έντγκαρ και η Άλις ζουν σε ένα απομονωμένο νησί του Σουηδικού αρχιπελάγους. Εκείνος είναι λοχαγός, εκείνη ήταν ηθοποιός αλλά τα έχει παρατήσει. Πλησιάζει η 25η επέτειος των γάμων τους και εκείνοι ασφυκτιούν μέσα στο μικρόκοσμό τους. Δεν κάνουν παρέα με άλλους ανθρώπους στο νησί, έχουν στείλει τα παιδιά τους στην πόλη για να σπουδάσουν και με κάθε τρόπο πληγώνουν ο ένας τον άλλο, κάτι που δεν εμπεριέχει απαραίτητα κακία, είναι στοιχείο της σχέσης τους.

Η έλευση του Κουρτ, εξαδέλφου της Άλις, στο νησί θα περιπλέξει την κατάσταση. Ο Κουρτ έχει έρθει να αναλάβει προϊστάμενος του λοιμοκαθαρτηρίου. Τους τρεις τους, τους δένει ένα κοινό παρελθόν και πιθανότατα διάφορα μυστικά, λιγότερο ή περισσότερο ένοχα. Ο Κουρτ θα ενταχθεί για στο μικρόκοσμο του ζευγαριού. Οι καταστάσεις θα οδηγήσουν και τους τρεις σε ακραίες επιλογές. Η αλήθεια και το ψέμα, ο θάνατος και η ζωή, αρχίζουν να μπερδεύονται. Οι ισορροπίες θα ανατραπούν, ωστόσο λίγα πράγματα θα αλλάξουν.

Studio_mauromixali-small1

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ο Έντγκαρ και η Άλις. Ένα ζευγάρι σε ένα απομονωμένο νησί, χωρίς φίλους και κοινωνικές επαφές. Μοιάζουν να αλληλοσπαράσσονται μέρα-νύχτα.

Ο Κουρτ. Ο ξάδελφος, και αργότερα ?ή μήπως και παλαιότερα;? ο εραστής της Άλις. Μοιάζει άλλοτε για θύμα τους και άλλοτε για εισβολέας στη ζωή τους.

Διαβάζοντας το έργο του Στρίντμπεργκ η αίσθηση που είχα είναι ότι ο συγγραφέας δεν θέλει λύσεις. Αν τις ήθελε θα τις έδινε.

Ένας χορός για τρεις, αινιγματικός, σε μια παράσταση που επίσης δεν θέλει να λύσει τα αινίγματα, αλλά να τα προβάλλει. Η προσπάθειά μας ήταν να βρούμε τους τρόπους με τους οποίους ο συγγραφέας προβάλλει αυτά ακριβώς τα αινίγματα και να τους αναδείξουμε.

Στην παράσταση χρησιμοποιούμε στοιχεία της εποχής που γράφτηκε το έργο (1900), κυρίως στα κοστούμια που τα δέσαμε με στοιχεία σύγχρονα.

Το αποτέλεσμα δεν θα κριθεί από εμάς. Εμείς δουλεύοντας το έργο, απλά διαπιστώσαμε πόσο σύγχρονο, πόσο δικό μας είναι.

 

zoupanos-xatzoudis-lemoni-small2ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Αυγούστου Στρίντμπεργκ ΧΟΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ
Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιανναράκος
Σκηνικά ? Κοστούμια: Νίκη Πέρδικα
Μουσική: Κώστας Μαντζώρος
Χορογραφία: Στέλλα Κρούσκα
Φωτισμοί-φωτογραφίες: Αντώνης Συμεωνάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανος Μονδέλος

 

 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

ΛΟΧΑΓΟΣ: Κωνσταντίνος Χατζούδης
ΑΛΙΣ: Αγγελική Λεμονή
ΚΟΥΡΤ: Σπύρος Ζουπάνος
Παραγωγή: Υστερόγραφο

 

afisa_Xoros_Thanatoy_smallInfo:

Χώρος: STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ, Μαυρομιχάλη 134, Εξάρχεια, ΑΘΗΝΑ

Τηλ: 210-6453.330

Θέσεις Θεάτρου: 80

Διάρκεια: 110 λεπτά (με το διάλειμμα)

Εισιτήρια: 20 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητικό)

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00 μ.μ | Κυριακή 18.30μ.μ


Photo Gallery:

 

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας , δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το Artmag System θα σας ενημερώσει για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.