Sound acts, Μusic | Performance | Identity

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Μια συνάντηση, ένα φεστιβάλ, ένα συμπόσιο καλλιτεχνών ήχου και ακαδημαϊκών που κινούνται γύρω από τις έννοιες του performance και της ταυτότητας θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στις 24, 25 και 26 Απριλίου 2015. Το sound acts θα φιλοξενήσει μια σειρά από διαφορετικά performances, διαλέξεις και εργαστήρια από άτομα που δραστηριοποιούνται και εργάζονται στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική, και που τα περισσότερα θα παρουσιάσουν νέα έργα για πρώτη φορά.

Ο βασικός άξονας του sound acts περιστρέφεται γύρω από τη ΦΥΤΙΝΗ, το πρώτο ελληνικό queer μουσικό label, το οποίο ανα¬δύθηκε μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων και δρώμενων που διοργάνωσε το καλλιτεχνικό ντουέτο ΦΥΤΑ στην Μπιενάλε της Αθήνας το 2013. Από τη στιγμή της γένεσης της ΦΥΤΙΝΗΣ μέχρι και τώρα, το label έχει δημιουργήσει δικτυώσεις και έχει κάνει παρουσιάσεις και εκτός Ελλάδας, με κυριότερο σημείο αναφοράς το συνέδριο του London College of Communication (LCC) sound: gender: feminism: activism (ήχος: φύλο: φεμινισμός: ακτιβισμός), από τα μεγαλύτερα event σ' αυτή τη θεματική.
Το sound acts θα είναι το πρώτο event τέτοιου τύπου στην Ελλάδα, εισάγοντας το αθηναϊκό κοινό σε έργα που σπάνια παρουσιάζονται στην πόλη, και που ελπίζουμε θα ανοίξει ένα διάλογο σχετικά με πολιτικές φύλου και ταυτότητας στο χώρο της παραγωγής ήχου.

Σημεία αφετηρίας είναι το μουσικοθεατρικό δρώμενο, η ιδέα του post-performance, τα cyborgs και η σχέση τεχνολογίας και σώματος, το drag show και το cabaret, η μουσική που δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί και χρησιμοποιεί ενδεχομένως αντιφατικά στοιχεία, η αυτοαναφορικότητα, η αντι-τέχνη και η εννοιολογική τέχνη, οι φεμινιστικοί λόγοι και το body art, η συναισθησία και τα όρια μεταξύ εμπειριών, η σχέση spoken word και μουσικής, η ιδέα της χαοαισθητικής και του DIY του dada και του fluxus και γενικότερα ο αναστοχασμός πάνω στον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται και προσλαμβάνεται η μουσική, όπως και στο ποια είναι τα υποκείμενα από τα οποία ξεκινάει και στα οποία απευθύνεται.

Συμμετέχουν οι: Alex C (GR), Αντριάνα Μίνου σε έργο του Γιάννη Χρήστου (UK/GR), Caoimhe Mader McGuinness (UK/FR), ΝΤόΝΤΟ (DE/GR), Έρικα Σκούρτη (UK/GR), Ξέφρενο Αερόστατο (GR), ΦΥΤΑ (GR), Holly Ingleton (UK), Les Trucs (DE/FR), Georges Jacotey (GR), INVASORIX (MX), Κωστής Σταφυλάκης (GR), Maria Dolores & Hundin Atxe (ES), Nanah Palm (UK/GR), Peter Cant (UK), Αλέξανδρος Δρόσος & Ιωάννα Φόρτη (GR), Πρόκνη & Φιλομήλα (GR), Sex Workers Opera (UK/FR), Tante & Tante (UK/DE), Tara Rodgers (US), Zata Kitowski (UK)

Αναλυτικά το line up: http://www.soundacts.com/lineup.html

Λίγα λόγια για τη Φυτίνη

Τον Απρίλιο του 2014, μια νέα μουσική πλατφόρμα ξεκινά να αναπτύσσεται, μια πλατφόρμα που φέρνει κοντά τόσο διαφορετικά είδη δημιουργικής έκφρασης (performance, πειραματισμούς, pop-trash, όπερα κ.λ.π.), όσο και μια σειρά από ανθρώπους, δημιουργώντας μια νεοντανταϊστική 'κοινότητα' που αντιδρά στα κλισέ της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Η Φυτίνη προκύπτει ως πρότζεκτ του μουσικο-εικαστικού ντουέτου Φυτά, που οργάνωσε μια σειρά καταστασιακών burlesque happenings στην Μπιεννάλε της Αθήνας, τον Οκτώβριο του 2013 καθώς και το φεστιβάλ . Κάτι μεταξύ web portal και net label, η Φυτίνη έχει στόχο να παρουσιάσει δημιουργούς που δεν ταιριάζουν στις συνηθισμένες σταθερές της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας.
Η κεντρική ομάδα της Φυτίνης αποτελείται από τους: Φιλ Ιερόπουλο (λέκτορα στο πανεπιστήμιο του Buckinghamshire με διδακτορικό πάνω στη σύζευξη εικόνας και ποιητικής), Φοίβο Δούσο (υποψήφιο διδάκτωρ και λέκτορα στην ψυχανάλυση στο πανεπιστήμιο Royal Holloway) και Σοφία Αποστολίδου (υποψήφια διδάκτωρ και λέκτορα στο University of Amsterdam πάνω στα cultural/gender studies).

«Αναγνωρίζοντας ότι συγκεκριμένες φωνές και αφηγήσεις μονοπωλούν και κυριαρχούν στον δημόσιο χώρο/λόγο, μας ενδιαφέρει η ανάδειξη περιθωριοποιημένων υποκειμενικοτήτων που φέρνουν άλλες οπτικές και σχετίζονται με διαφορετικούς τρόπους με την δημιουργική διαδικασία. Αυτό το εννοούμε τόσο αισθητικά, αφού πιστεύουμε σε μια μεταμοντέρνα σύζευξη μέσων και τεχνών, όσο και πολιτικά, εμπνεόμενοι από φεμινιστικές και queer κοινότητες»
«Φυτίνη»

Όλες οι εκδηλώσεις του τριήμερου θα είναι δωρεάν για το κοινό, τηρώντας τις πρακτικές του DIY και τις πολιτικές συμπερίληψης της ΦΥΤΙΝΗΣ. Το sound acts δεν στηρίζεται από σπόνσορες, αλλά χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ίδιο το label και τους καλλιτέχνες του, καθώς και με τη βοήθεια του crowd–funding.

Πληροφορίες
Sound acts
Μusic | Performance | Identity
τριήμερο φεστιβάλ @ ΚΕΤ

Παρασκευή 24 , Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Aπριλίου 2015 | 12:00– 24.00
είσοδος ελεύθερη
κρατήσεις : 213.00.40.496. / 69.45.34.84.45

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.soundacts.com/
https://www.facebook.com/events/400404846806883/
http://fytini.com/

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: (00 30) 213 00 40 496
Κινητό: (00 30) 69 45 34 84 45
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: www.polychorosket.gr
https://www.facebook.com/kentron.el
https://twitter.com/TVControlCenter

Πρόσβαση
Αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα.
Λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια)
Χάρτης :
https://www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&pc=FACEBK&mid=8100&where1=Kyprou+91A%2C+Athènes&name=Κέντρο+Ελέγχου+Τηλεοράσεων&mkt=en-EN