Βραδυά διαλόγου Τεχνών στην Myrό Gallery

Η Myrό Gallery σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε σε μια βραδυά διαλόγου με τίτλο "Φέρνει η Τέχνη τη λύτρωση ;" την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στις 20.00 το βράδυ.

Πρόκειται για έναν διάλογο καλλιτεχνών από το Θέατρο, τον Λόγο και τα Εικαστικά, βασισμένο σε μια ιδέα του γλύπτη Θάνου Καρώνη, στο πλαίσιο της συνέκθεσης – project "Intimacy Unfolding" της Κριστιάνας Ηλιοπούλου Hopirtean και του Ciprian Hopirtean, και με την επιμέλεια του Art Director της γκαλερί Πάρη Καπράλου.

WP 20141103 002

Στο πλαίσιο της βραδυάς θα γίνει δημόσια συζήτηση με την συμμετοχή του κοινού και αφορμή τα έργα της έκθεσης, για τα οποία εναρκτήρια εισήγηση θα κάνει η Κριστιάνα Ηλιοπούλου – Hopirtean. Παρεμβάσεις θα γίνουν απόν τον ποιητή Πέτρο Γκολίτση, ο οποίος σε ποιήματα του επεξεργάζεται το θέμα, και θα διαβάσει τα ποιήματά του : "Συναίνεση ;" και "Πένθιμη πυρά", προσεγγίζοντας την μεταφυσική και ιστορική μη λύτρωση, τον γλύπτη Θάνο Καρώνη, ο οποίος θα κάνει μια σύντομη σταχυολόγηση σκέψεων καλλιτεχνών πάνω στο θέμα, και με μία performance θεάτρου της επινόησης (devised theatre) με τίτλο "Όταν ο καλλιτέχνης συνάντησε την τέχνη " σε σκηνοθεσία Δήμητρας Τσάκου, και απόδοση των ηθοποιών Γιάννη Δρόσου και Χριστίνας Γεωργίου.

Μη προγραμματισμένες παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους σε πεζό ή ποιητικό λόγο, σχετικά πάντα με το θέμα, είναι επιθυμητές, εφόσον δεν ξεπερνούν τα 5'.

Περισσότερες πληροφορίες και κείμενο τεκμηρίωσης της δράσης θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Myrό Gallery www.myro.gr.
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.