«Το Μυστικό Του Θησέα» μια ταινία μικρού μήκους

Αφίσα, «Το Μυστικό Του Θησέα» Αφίσα, «Το Μυστικό Του Θησέα»

Η μικρού μήκους ταινία «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ» του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάριου Ιορδάνου επιλέχθηκε ως επίσημη συμμετοχή στο 7ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ ελληνικού έργου στο Λονδίνο (7th Annual London Greek Film Festival), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 18 Οκτωβρίου 2014.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά ταινία μικρού μήκους του Μάριου Ιορδάνου, μετά το «Gone with the sea», που επιλέγεται ως επίσημη συμμετοχή σε Διεθνές Φεστιβάλ.

H ταινία αποτελεί την μοναδική κινηματογραφική πρόσληψη της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη και η πρώτη επίσημη προβολή της πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας μνήμης και τιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη το Φεβρουάριο του 2014, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, σε συνδιοργάνωση των Εκδόσεων Καζαντζάκη, του Δήμου Πεντέλης και της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, ενώ παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας.

Στην ταινία μαζί με τον Μάριο Ιορδάνου πρωταγωνιστεί και η Σοφία Καζαντζιάν, η οποία συνυπογράφει το σενάριο, ενώ ο Γιάννης Βόγλης επιλογίζει με τη φωνή του.

«Το μυστικό του Θησέα» είναι ο μύθος του αρχαίου Έλληνα ήρωα ιδωμένος μέσα από τη φιλοσοφική ματιά της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη. Τα ερωτήματα και ο φόβος για το θάνατο, το χρέος και ο έρωτας μέσα από το λόγο της Ασκητικής διαπνέουν τα 10 περίπου λεπτά της ταινίας. Ο Θησέας εδώ δεν είναι ο άτρωτος πολεμιστής που χιμάει στη μάχη χωρίς φόβο. Αντίθετα, λειτουργεί ως σύμβολο για τον άνθρωπο που αγωνίζεται όλη του τη ζωή να ξεπεράσει το φόβο του θανάτου, που ερωτεύεται και δελεάζεται από την ομορφιά της ζωής, αλλά τελικά αποφασίζει ότι ο έρωτας είναι δύναμη και κίνητρο για να αντιμετωπίσεις το θάνατο με σθένος ή ακόμα και για να βρεις τη δύναμη να τον νικήσεις.

Υπεύθυνη διανομής της ταινίας «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ» είναι η εταιρεία New Star.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Σκηνοθεσία: Μάριος Ιορδάνου
  • Σενάριο: Μάριος Ιορδάνου - Σοφία Καζαντζιάν
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Γκόλφης
  • Μοντάζ: Κωνσταντίνος Αδρακτάς
  • Αφηγητής: Γιάννης Βόγλης
  • Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Ρωμανός Τζανουδάκης
  • Πρωτότυπη Μουσική - Σύνθεση: Μάριος Ιορδάνου
  • Ενορχήστρωση: Μάνος Αντωνιάδης
  • Post production: The And – Χρήστος Ζουμής

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ»
ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΙΟΡΔΑΝΟΥ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Επίσημη συμμετοχή
στο 7ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ ελληνικού έργου στο Λονδίνο
(7th Annual London Greek Film Festival)
6 έως τις 18 Οκτωβρίου 2014