GreenWave Festival

Μια εναλλακτική «πράσινη» γιορτή στήνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. To GreenWave Festival πραγματοποιείται από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ (χώρος πρώην αναψυκτηρίων, δίπλα στο Θέατρο Κήπου).

To GreenWave Festival διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με οργανώσεις, δίκτυα, άτυπες ομάδες της πόλης και χάρη στην προσφορά πολλών εθελοντών.

greenwave 01

Από το 2011 που ξεκίνησε, συγκεντρώνει κάθε Σεπτέμβριο ολοένα και περισσότερους συμμετέχοντες που συνδιαλέγονται και αναζητούν λύσεις σε τοπικά προβλήματα επιβίωσης, περιβάλλοντος, αλληλεγγύης κλπ.
Η υποθήκευση του μέλλοντος των νέων αποτελεί το κεντρικό θέμα του GreenWave2014. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η στάση των νέων στο πρόβλημα της ανεργίας και στην οικονομική απομόνωση.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το φεστιβάλ εκτός από τις κεντρικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων, συζητήσεις, προβολές, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια κάθε είδους (δημιουργικά, καλλιτεχνικά βιωματικά, επιμορφωτικά) για παιδιά αλλά και για μεγάλους, ποδηλατοδρομίες και συναυλίες. Θα υπάρχουν επίσης παραγωγοί και μεταποιείς αγροτικών βιολογικών προϊόντων, καλλιτέχνες και χειροτέχνες, κατασκευαστές και εμπειροτέχνες.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν.


Περισσότερες πληροφορίες: http://thessaloniki2014.gr/gr/358-green-wave-festival.html Tηλ. 2310 222503.