«Το Μυστικό Του Θησέα»

Μάριος Ιορδάνου Μάριος Ιορδάνου

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ» πρόκειται για τη δεύτερη ταινία του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάριου Ιορδάνου, που φέρει τη σφραγίδα των Εκδόσεων Καζαντζάκη και η οποία θα προβάλλεται από την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 στον κινηματογράφο Ζέφυρο, πριν από την ταινία του Πιερ Πάολο Παζολίνι «Θεώρημα». Υπεύθυνη διανομής είναι η εταιρεία New Star.

Η πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας, η οποία αποτελεί και μοναδική κινηματογραφική πρόσληψη της Ασκητικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας μνήμης και τιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη το Φεβρουάριο του 2014, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, σε συνδιοργάνωση των Εκδόσεων Καζαντζάκη, του Δήμου Πεντέλης και της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Στην ταινία μαζί με τον Μάριο Ιορδάνου πρωταγωνιστεί και η Σοφία Καζαντζιάν, η οποία συνυπογράφει το σενάριο, ενώ ο Γιάννης Βόγλης επιλογίζει με τη φωνή του.

«Το μυστικό του Θησέα» είναι ο μύθος του αρχαίου Έλληνα ήρωα ιδωμένος μέσα από τη φιλοσοφική ματιά της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη. Τα ερωτήματα και ο φόβος για το θάνατο, το χρέος και ο έρωτας μέσα από το λόγο της Ασκητικής διαπνέουν τα 10 περίπου λεπτά της ταινίας. Ο Θησέας εδώ δεν είναι ο άτρωτος πολεμιστής που χιμάει στη μάχη χωρίς φόβο. Αντίθετα, λειτουργεί ως σύμβολο για τον άνθρωπο που αγωνίζεται όλη του τη ζωή να ξεπεράσει το φόβο του θανάτου, που ερωτεύεται και δελεάζεται από την ομορφιά της ζωής, αλλά τελικά αποφασίζει ότι ο έρωτας είναι δύναμη και κίνητρο για να αντιμετωπίσεις το θάνατο με σθένος ή ακόμα και για να βρεις τη δύναμη να τον νικήσεις.
Η πρώτη ταινία του Μάριου Ιορδάνου «Gone with the sea» είχε επίσης βρει προβολή σε σινεμά, ενώ είχε επιλεχθεί για να συμμετέχει επίσημα στο διεθνές φεστιβάλ του Χόλιγουντ American Cinerockom International Film Festival και στο διεθνές φεστιβάλ του Λονδίνου London Greek Film Festival.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Σκηνοθεσία: Μάριος Ιορδάνου
  • Σενάριο: Μάριος Ιορδάνου - Σοφία Καζαντζιάν
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Γκόλφης
  • Μοντάζ: Κωνσταντίνος Αδρακτάς
  • Αφηγητής: Γιάννης Βόγλης
  • Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Ρωμανός Τζανουδάκης
  • Πρωτότυπη Μουσική - Σύνθεση: Μάριος Ιορδάνου
  • Ενορχήστρωση: Μάνος Αντωνιάδης
  • Post production: The And – Χρήστος Ζουμής

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ»
ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΙΟΡΔΑΝΟΥ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Aπό την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 στις 21:00 και 23:00

Κινηματογράφος Ζέφυρος
Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα
Τηλ.: 2103462677

Έκθεση εικόνων

Σοφία Καζαντζιάν