Masterclass στο κοντραμπάσο με τον Τάκη Καπογιάννη|Τεχνικές ομαδικού παιξίματος

Masterclass στο κοντραμπάσο με τον Τάκη Καπογιάννη Masterclass στο κοντραμπάσο με τον Τάκη Καπογιάννη

Ο σολίστ Τάκης Καπογιάννης ­κορυφαίος Α΄ κοντραμπασίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και μέλος του KYKLOS ENSEMBLE­ θα διδάξει, για τρεις ημέρες στις 12, 13 και 14 Ιουνίου 2014, εξειδικευμένες τεχνικές ομαδικής ερμηνείας στους νεαρούς εκπαιδευόμενους.

Η διδασκαλία νέων μουσικών κάτω από την αιγίδα του, η ανάδειξη νέων ταλέντων αλλά και η εκπαίδευση στο σύνολό της αποτέλεσε έναν βασικό πυλώνα της δημιουργίας του KYKLOS ENSEMBLE εξ' αρχής. Εντός αυτής της επιδίωξης ­και λίγο πριν τη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία του Φεστιβάλ Αθηνών, όπου ο Θεόδωρος Κουρεντζής θα διευθύνει τους σολίστ του KYKLOS­ το σύνολο, μένοντας πιστό στις αρχές του, διοργανώνει το τρίτο κατά σειρά masterclass για το 2014. Αυτή τη φορά με το κοντραμπάσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το masterclass στο κοντραμπάσο αποτελεί τη συνέχεια των κύκλων σεμιναρίων και εκπαιδευτικών δράσεων που άνοιξε το masterclass στο φαγκότο (με καλεσμένο τον Alexei Tkachuk, σόλο φαγκότο στην Bamberg Symphony, στη Lucerne Festival Orchestra αλλά και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Βρέμης,) και συνέχισε το masterclass στο κόρνο (με καλεσμένο το σόλο κόρνο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης, Hector McDonald).

Για περισσότερες πληροφορίες/εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
694 57 44 001 | Τάκης Καπογιάννης | 18.00­22.00 καθημερινά

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ

  • Γενικός διευθυντής του συνόλου είναι ο σολίστ κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας
  • Καλλιτεχνικός διευθυντής ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης
  • Διευθυντής παραγωγής ο σχεδιαστής ήχου Άγης Γυφτόπουλος

Πληροφορίες
Ο KYKLOS εκπαιδεύει:
Masterclass στο κοντραμπάσο με τον Τάκη Καπογιάννη|Τεχνικές ομαδικού παιξίματος
Ημερομηνία: 12­ - 14 Ιουνίου 2014
Ωδείο Αθηνών |Αίθουσα δοκιμών του KYKLOS

Τάκης Καπογιάννης, κοντραμπάσο

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε κοντραμπάσο στο Ορφείο Ωδείο με τον Παναγιώτη Κοντό και στην Ακαδημία Μουσικής και Καλών Τεχνών του Graz με τον Johannes Auersberg. Μετά το τέλος των σπουδών του γίνεται μέλος της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Ορχήστρας των Χρωμάτων υπό τον Μάνο Χατζιδάκι. Με την ίδρυση της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής παίρνει την θέση του κορυφαίου στην οποία και παραμένει έως το 2000. Στα πλαίσια της ενασχόλησής του με την μουσική δωματίου έχει συνεργαστεί με σημαντικούς έλληνες και ξένους μουσικούς. Σαν σολίστ έχει επανειλημμένα εμφανιστεί με την Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Από το 1989 ως το 2009 ήταν καθηγητής στο ωδείο Φίλιππος Νάκας και τώρα διδάσκει στο Ορφείο Ωδείο και στο Ωδείο Αθηνών. Από το 2000 κατέχει την θέση του Κορυφαίου Α΄ στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Έκθεση εικόνων

Τάκης Καπογιάννης