Σαββατιάτικα, Κυριακάτικα και Πασχαλιάτικα Προγράμματα Απριλίου στον «Ελληνικό Κόσμο»

Μια σταγόνα ταξιδεύει... Μια σταγόνα ταξιδεύει...

Και τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου , ο «Ελληνικός Κόσμος» αποτελεί ιδανικό προορισμό για τα παιδιά κάθε ηλικίας. Τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ( από 3 ετών και άνω ), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά δημοτικού.

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
( Για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους )

Σάββατο 5 Απριλίου
Μια σταγόνα ταξιδεύει...
Οι λιλιπούτειοι φίλοι μας ακολουθώντας το ταξίδι του νερού (νερό...σύννεφο...πάγος...βροχή...) μέσα από νεροϊστορίες, παίζουν και πειραματίζονται με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο. Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροιστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού!

Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι

Σάββατο 12 Απριλίου
Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι
«Από το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκαλο πετιέται». Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς. Τελικός προορισμός είναι ένα παλιό πέτρινο ελαιοτριβείο, που ζωντανεύει στην «Κιβωτό» Εικονικής Πραγματικότητας κι έχει πολλά να μας διηγηθεί.
Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητες του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων ιδιαίτερα δημιουργικών ώστε να ανακαλύψουμε το πολύτιμο δέντρο της Ελληνικής γης.

eliaeikastiko

Γενικές πληροφορίες
για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»
- Για παιδιά 3-5 ετών
-Ώρα έναρξης: 11:30
-Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
- Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), στην οδό Πειραιώς 254, στον Ταύρο.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα
( Για παιδιά 5 έως 12 ετών )

Αναζητώντας το Μέγα Αλέξανδρο

Κυριακή 6 Aπριλίου
Αναζητώντας το Μέγα Αλέξανδρο
Με ερέθισμα ένα φανταστικό ημερολόγιο του Μ. Αλεξάνδρου από τη Μακεδονία, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν στοιχεία για τα παιδικά του χρόνια και για τα πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ζωής του. Στη συνέχεια τα παιδιά ακολουθούν τα χνάρια του γενναίου, τολμηρού και ξακουστού Αλέξανδρου του Μέγα στο μακρινό του ταξίδι από τη Μακεδονία στις Ινδίες και έρχονται σε επαφή με σημαντικά γεγονότα της εποχής. Το ψηφιδωτό της Ισσούς γίνεται αφορμή για δημιουργία και σύνδεση του Μ. Αλεξάνδρου με την τέχνη.

lampades1

Κυριακή 13 Aπριλίου
«Δεύτε λάβετε φως...»
Λαμπάδες μεγάλες, λαμπάδες μικρές, λευκές και χρωματιστές!
Ένα εργαστήρι όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική τους λαμπάδα για το βράδυ της Ανάστασης, μαθαίνοντας πότε γεννήθηκε αυτό το έθιμο και τι συμβολίζει η φλόγα της λαμπάδας. Οι μικροί μας φίλοι θα εκφράσουν την δημιουργικότητά τους και τη φαντασία τους, φτιάχνοντας κάθε λογής πολύχρωμες και ολοστόλιστες λαμπάδες.

xoros

Κυριακή 27 Aπριλίου
Εν δυό με ρυθμό ξεκινάω το χορό...
Οι μικροί μας φίλοι παίζουν με τους ήχους, εκφράζονται μέσα από τη δική τους μουσική και αφήνουν το ρυθμό να τους συνεπάρει σ' έναν κόσμο μαγικό.
Μέσα σε μιάμιση ώρα παιχνιδιού οι μικροί μας φίλοι απαντούν σε πολλά ερωτήματα όπως: Τι είναι η μουσική; Σε ποια γλώσσα γράφουν και διαβάζουν οι μουσικοί; Πως μοιάζει αυτός ο «περίεργος» κώδικας επικοινωνίας; Πότε ένας ήχος είναι υψηλός πότε χαμηλός; Γιατί όλοι οι μουσικοί της ορχήστρας κοιτούν τον μαέστρο; Μπορούμε και εμείς να παίξουμε σε μια ορχήστρα;

Γενικές πληροφορίες
για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

- Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.
- Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/) στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Έκτακτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις Πασχαλινές Διακοπές
Η επόμενη μέρα ... ταξίδι στο σύμπαν!

Με αφορμή την έκθεση «Η κατάκτηση του Διαστήματος» από το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης που φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο», διοργανώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το διάστημα!
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ιστορικές αποστολές στο διάστημα αλλά και την ιστορία της εξερεύνησής του! Παράλληλα «ταξιδεύουν» στη Σελήνη, στον Άρη και στους αστεροειδείς, ανακαλύπτοντας τι μας επιφυλάσσει το μέλλον πέρα από τα όρια της γης.

Διάρκεια: 90'
Για παιδιά 5 έως 12 ετών
Ώρες έναρξης: 11:30 και 13:30
Ημερομηνίες: Μ. Δευτέρα (14/4), Μ. Τρίτη (15/4), Μ. Τετάρτη (16/4)
Τρίτη του Πάσχα (22/4), Τετάρτη (23/4), Πέμπτη (24/4), Παρασκευή (25/4), Σάββατο (26/4)

Για περισσότερες πληροφορίες: κα Λήδα Καρανικολού,
Υπεύθυνη Επικοινωνίας «Ελληνικού Κόσμου», τηλ. 212 254 0444212 254 0444

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες