«Το μικρό εργαστήρι της μέλισσας»

Κώστας Χαραλάς Κώστας Χαραλάς

«Περνά περνά η μέλισσα» λέει το διάσημο παιχνίδι... Ο βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μελισσοκόμος Κώστας Χαραλάς ταξιδεύει τους μικρούς μας φίλους στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το μικρό εργαστήρι της μέλισσας» που θα πραγματοποιηθεί στον «Ελληνικό κόσμο» στις 15/3, 22/3, 29/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5,10/5/2014.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με την κοινωνία της κυψέλης μέσα από προσωπικές αναφορές, πολυμέσα, εργαλεία τέχνης και επιστήμης και βιωματικό παιγνίδι. Κάνοντας χρήση σωματικών και καλλιτεχνικών παιγνιδιών τα παιδιά μαθαίνουν τις αξιοθαύμαστες κοινωνικές συμπεριφορές της μέλισσας.

Επίσης γνωρίζουν από κοντά εκπληκτικά πράγματα για τη ζωή και την προσφορά της μέλισσας στην οικόσφαιρα ενώ εξοικιώνονται με βασικές οικολογικές έννοιες, όπως η μελισσοκομική χλωρίδα και οι ιδιότητές της.

Τέλος, μέσα από βιωματικές δράσεις, οι μικροί μας φίλοι έρχονται σε άμεση επαφή με τα προϊόντα της μέλισσας. Μαζεύουν τη γύρη από τις κηρήθρες, παίρνουν μέρος στον τρύγο και επιστρέφουν σπίτι με ένα μικρό βαζάκι μέλι που θα τρυγήσουν οι ίδιοι, φτιάχνοντας μόνοι τους και τη συσκευασία του!

Bιογραφικό Κώστα Χαραλά

Ο Κώστας Χαραλάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1974. Σπούδασε διαφήμιση και λίγα χρόνια αργότερα επέλεξε ένα ήσυχο χωριό στην Β. Εύβοια για να δημιουργήσει και να μελισσοκομίσει. Ασχολείται με το παιδικό βιβλίο από το 1999 και μετράει από τότε 14 εκδόσεις (Κάστωρ, Πατάκης, Παπαδόπουλος, Μεταίχμιο,) και 2 μεταφράσεις στα Κορεάτικα. Βραβεύθηκε το 2003 από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού βιβλίου με «Το μυστήριο της Ανομβρίδας» (εκδόσεις Κάστωρ) και ήταν 3 φορές υποψήφιος στη μικρή λίστα από το περιοδικό «Διαβάζω» για το καλύτερο παιδικό βιβλίο της χρονιάς. Το 2010 ήταν υποψήφιος για το κρατικό βραβείο με «Το κουτί του θυμού» (εκδόσεις Μεταίχμιο).
Είναι επισκέπτης δεκάδων σχολείων μέσα από τα προγράμματα φιλαναγνωσίας του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Παρουσιάζει ανελλιπώς τη δουλειά μου μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού βιβλίου στην Αθήνα συμμετέχοντας με καινοτόμες δράσεις και βίντεο. Ήταν συνδημιουργός της σειράς σύγχρονου προβληματισμού «Τα πάντα ρει» που προβλήθηκε στην ΕΤ3 το 2004 και έχει εμφανιστεί για μελισσοκομικά ζητήματα σε εκπομπές οικολογικού περιεχομένου της ΝΕΤ. (μήλα μου πράσινα, green team). Ο προσανατολισμός του για απαλλαγμένη από χημικά μελισσοκομία τον έφερε στο δρόμο της βιολογικής καλλιέργειας όπου την εξασκεί από το 2004. Το 2011 & το 2013 βραβεύθηκε στην Καλάβρια της Ιταλίας στον διεθνή διαγωνισμό ΒΙΟΜΙΕL με το αργυρό μετάλλιο για το θυμαρόμελο του.

Πληροφορίες
«Το μικρό εργαστήρι της μέλισσας»
από τον Κώστα Χαραλά στον «Ελληνικό Κόσμο»

Απευθύνεται σε παιδιά μεσοσχολικής ηλικίας (7-12 ετών)
Ημερομηνίες: 15/3, 22/3, 29/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 10/5/2014
Ώρα έναρξης: 12:30
Εισιτήρια: 8.50 ευρώ
Διάρκεια εκπαιδευτικής δράσης : 90'
www.hellenic-cosmos.gr
http://www.brokolo-tv.gr/
www.kostasharalas.wix.com/kstasharalas

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»
Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και κλείνει φέτος 16 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 3ο Βαλκανικό Φεστιβάλ @ Block 33 Hellenic Dance Company »