Από τη Γη στη Σελήνη

Από τη Γη στη Σελήνη Από τη Γη στη Σελήνη

Το Politheatro φιλοξενεί την πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους 'Από τη Γη στη Σελήνη', σε σκηνοθεσία του Άγγελου Σπάρταλη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ιουλίου Βερν (Jules Verne, "De la Terre à la Lune", 1865). Η ταινία θα προβάλλεται στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 (εκτός της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου) στις 5:30μμ και στις 7:30μμ.

H πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, ξεκίνησε να σχεδιάζεται το καλοκαίρι του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2013. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ιούλιου Βερν και εστιάζει κυρίως στην χιουμοριστική αλλά και καυστική κριτική που κάνει ο Βερν στους πολεμοχαρείς όλου του κόσμου χωρίς να ξεχνά να εξάρει παράλληλα και την απαράμιλλη γενναιότητα τους. Είναι μία «χειροποίητη» ταινία που κλείνει το μάτι στην υψηλή αισθητική και στο χοντρό γέλιο.

Η ταινία είναι κατασκευασμένη με την τεχνική του κολλάζ. Τα πρόσωπα και τα σώματα των ηρώων αποτελούνται από τμήματα διαφορετικών ανθρώπων, αλλά και μηχανικών εξαρτημάτων αφού οι πρωταγωνιστές της ταινίας -όλοι τους γενναίοι στρατιώτες του Πυροβολικού των Η.Π.Α.- σπάνια είναι αρτιμελείς. Το ίδιο συμβαίνει και με τα σπίτια, τα αντικείμενα και τα ζώα, που αποτελούνται κι εκείνα από διάφορα συραμμένα τμήματα. Το κολλάζ εισχωρεί και στο σενάριο της ταινίας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην Αμερική του 1869, 100 χρόνια δηλαδή πριν την προσσελήνωση του Apollo 11, oι πολεμοχαρείς κλαίνε τη μοίρα τους γιατί ο πόλεμος έχει τελειώσει και έχουν πέσει όλοι τους σε απραξία. Αναπολούν το ένδοξο παρελθόν και νιώθουν άβολα με τα πένθιμα ρούχα που παλιώνουν αχρησιμοποίητα στις ντουλάπες και το μπαμπάκι που ξαναφυτρώνει στα χωράφια, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Βερν!
Τότε ακριβώς έρχεται ο πρόεδρος του Τηλεβολικού Συλλόγου, ο σοφός Ίμπεϋ Μπαρμπικάν να δώσει τη λύση ανακοινώνοντας ένα σχέδιο για τη ρήψη μίας οβίδας από τη Γη στη Σελήνη, πράξη που θα αποτελέσει και την πρώτη ουσιαστική επικοινωνία τού ανθρώπου με τον δορυφόρο της Γης και θα δοξάσει και τις 36 Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα πέρατα του πλανήτη.
Ένας άσπονδος εχθρός του προέδρου αλλά και ένας παράξενος Γάλλος που θα απαιτήσει και τελικά θα πετύχει να μπει μέσα στην οβίδα για να πάει στη Σελήνη, είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που κάνουν τη συνέχεια συγκινητική και ταυτόχρονα σπαρταριστική.

Βασικοί Συντελεστές

  • Σενάριο, σκηνοθεσία, animation: Άγγελος Σπάρταλης
  • Μουσική: Ζινοβία Αρβανιτίδη
  • Τραγούδι: Διονύσης Σαββόπουλος, Ψαραντώνης
  • Φωνές: Μάνος Βακούσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Στράτος Τζώρτζογλου, Δημήτρης Σταρόβας
  • Σχεδιασμός ήχου: Λουκάς Μεσσηνέζης
  • Ηχοληψία: Κώστας Τυμπακιανάκης
  • Μοντάζ: Γιώργος Πατεράκης
  • Παραγωγοί: Άγγελος Σπάρταλης & Αγγελική Σβορώνου
  • Συμπαραγωγός: Πάρης Καραγιώργος
  • Παραγωγή: Wish You Luck film productions (c)2013

Πληροφοριακό υλικό για την ταινία:
http://www.spartalis.gr/moon/

Πληροφορίες
Από τη Γη στη Σελήνη

Η ταινία θα προβάλλεται από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 (εκτός της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου) στις 5:30μμ και στις 7:30μμ στην αίθουσα 2 του ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΟΣ

Διάρκεια 87 λεπτά
Γενική είσοδος 5 ευρώ

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.politheatro.blogspot.com

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 3, Τ.Κ. 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλέφωνα: 2651003492- 6955416236
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Thessaloniki biennale:4 of Contemporary Art Lurk »