Athens Heart Design Award: Εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων έργων

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19.00, στον αίθριο χώρο του εμπορικού κέντρου, στην οδό Πειραιώς 180 στο επίπεδο 1 & 2. Με την εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων έργων και έκθεσης όλων των συμμετοχών που έλαβαν μέρος, κορυφώνεται ο πρώτος διαγωνισμός ATHENS HEART Design Award.

Το ATHENS HEART mall ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού και ελπίζει να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ανοίγει επίσης τις πόρτες του για όλους τους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους των ΜΜΕ και για εσάς που αγαπάτε κάθε πρωτοβουλία που αφορά την τέχνη!

Λίγα λόγια για το διαγωνισμό:

Το ATHENS HEART DESIGN AWARD είναι ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός εξοπλισμού εσωτερικού χώρου. Κεντρική ιδέα του φετινού διαγωνισμού είναι η δημιουργία ενός περιπτέρου που θα λειτουργεί ως χώρος απομόνωσης και σκέψης στην καρδιά ενός εμπορικού κέντρου.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να προτείνουν έναν χώρο στον οποίο οι επισκέπτες του athensheart Mall θα μπορούν να απομονωθούν από το πλήθος. Ένα περίπτερο που θα απευθύνεται σε ένα ή δύο άτομα το πολύ, μέγιστης επιφάνειας 5 μ2. Ο χώρος αυτός, ενταγμένος μέσα στο κοινόχρηστο περιβάλλον του εμπορικού κέντρο, θα μπορεί να προσφέρει στιγμές ηρεμίας και ιδιωτικότητας. Η ανταπόκριση ήταν άμεση. Πάνω από 100 αρχιτέκτονες, designers, διακοσμητές και φοιτητές αρχιτεκτονικής ανά την Ελλάδα υπέβαλαν 52 προτάσεις!!!

Η ιδέα έγινε πραγματικότητα άμεσα από τη διοίκηση του εμπορικού κέντρου athensheart σε συνεργασία με τις εταιρίες OfficeTwentyFiveArchitects και ArchiTeam.

Τα έργα που τελικά επιλέχθηκαν για να βραβευθούν ήταν εμπεριστατωμένες αρχιτεκτονικές προτάσεις με πρωτότυπο και καινοτόμο concept.

Το 1ο βραβείο θα απονεμηθεί στην πρόταση που αφορά την αρχέτυπη εικόνα της κατοικίας να λειτουργεί ως περίπτερο απομόνωσης. Παραπέμποντας στην προσωπική κατοικία δίνεται έμφαση στην οικειότητα, όπου σε συνάρτηση με το ότι βρίσκεται στην καρδιά ενός εμπορικού κέντρου τονίζεται η αντίθεση ιδιωτικού και δημόσιου χώρου. Επιπλέον η πρόταση αποτελεί έναν τόπο συγκέντρωσης και δραστηριοποίησης που προσεγγίζει όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η επιλογή των υλικών και της συγκεκριμένης μορφής αναδεικνύουν την υψηλή επικοινωνιακή ικανότητα της πρότασης. Ενώ, η απλότητα και καθαρότητα του αρχιτεκτονικού κελύφους δίνει την εύκολη δυνατότητα αλλαγής χρήσης στα πλαίσια των λειτουργικών αναγκών του athensheart.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι:
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΞΙΩΤΑΚΗΣ, ΡΕΓΓΙΝΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΠΑΧΑΣ, ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΕΡΡΑ
ID: AH28230326
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ, ΑΜΑΛΙΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΚΑΜΑΓΚΟΥΛΗ
ID: 28020508AE
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΙΔΑΣ,ΗΛΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
ID: IN00088000
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΘΕΑΝΩ ΚΟΥΝΕΝΗ ΚΑΙ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ
ID: 01101708ΙS
ΜΑΡΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΤΟΥΠΗ ΚΑΙ ENRIQUE RAMIREZ
ID: 19821981AS
ΜΑΡΙΑ ΡΕΜΟΥΝΔΟΥ - YOLKSTUDIO
ID: FB11235813


Κύριο μέλημα του διαγωνισμού είναι να περάσει με εύστοχο τρόπο το κοινωνικό μήνυμα της ενίσχυσης των φιλανθρωπικών δράσεων.

Η ομάδα που διακρίθηκε και πήρε την 1η θέση επιθυμεί να συνδεθεί το περίπτερο με φιλανθρωπικές δράσεις. Πιο συγκεκριμένα στο εσωτερικό του περιπτέρου θα υπάρχει μια βιβλιοθήκη-βιτρίνα η οποία θα είναι χωρισμένη σε κουτιά. Ο πελάτης του εμπορικού θα έχει τη δυνατότητα να εναποθέτει στη βιβλιοθήκη-βιτρίνα ένα αντικείμενο στο ίδρυμα της επιλογής του.

Η διοίκηση του ATHENS HEART σε συνεργασία με τις εταιρίες OfficeTwentyFiveArchitects και ArchiTeam επιθυμούν να προσδώσουν στον διαγωνισμό τον χαρακτήρα θεσμού, ώστε στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης να δίνεται βήμα και να παρουσιάζονται δημιουργικές ιδέες ανάλογου περιεχομένου.