Νύχτες Πρεμιέρας - Χρυσή Αθηνά στο «Ραντεβού Μετά τα Μεσάνυχτα» και η Αντέλ Εξαρχόπουλος μιλά για την αγάπη που ξεπερνά κάθε σύνορο!

Αντέλ Εξαρχόπουλος Αντέλ Εξαρχόπουλος

Η Αντέλ Εξαρχόπουλος με μία σύντομη αλλά πανηγυρική τελετή και την προβολή της ταινίας «Η Ζωή της Αντέλ (Κεφάλαια 1&2)», παρουσία της πρωταγωνίστριας της ταινίας, Αντέλ Εξαρχόπουλος, ολοκληρώθηκε η 19η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης, ανεβαίνοντας στη σκηνή, τόνισε ότι η τελετή λήξης δεν είναι μία βραδιά λόγων αλλά μια βραδιά βραβείων και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Φεστιβάλ, τους εθελοντές αλλά και τους βασικούς χορηγούς, πριν ξεκινήσει την απονομή.

Το παρών έδωσαν στην τελετή ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, άνθρωποι της κινηματογραφικής κοινότητας και του ευρύτερου καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού χώρου αλλά και κάποιοι από τους προσκεκλημένους του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, όπως:

Ο Γερμανός σκηνοθέτης Φόλκερ Σλέντορφ, του οποίου η περίφημη αντιναζιστική ταινία «Το Ταμπούρλο» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ και του απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο, ο Αμερικανός σκηνοθέτης της ταινίας «Coldwater», Βίνσεντ Γκράσο και οι σκηνοθέτης Τομ Μπέρνινγκερ και παραγωγός Κρεγκ Τσάρλαντ του μουσικού ντοκιμαντέρ «Mistaken for Strangers».

ΒΡΑΒΕΙΑ:

Το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ, τη Χρυσή Αθηνά του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος, κέρδισε η ταινία «Ραντεβού μετά τα Μεσάνυχτα» («Les Rencontres d'apres Minuit») του Γάλλου Γιαν Γκονζάλες, τον οποίο γνωρίσαμε από κοντά ως καλεσμένο του Φεστιβάλ. Ο Γάλλος σκηνοθέτης βρίσκεται στο Φεστιβάλ του Ρίο της Βραζιλίας και έτσι έστειλε βίντεο με τον ευχαριστήριο λόγο του.

Η ανακοίνωση του νικητήριας ταινίας του τμήματος έγινε από την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος, η οποία απένειμε από σκηνής και τις υπόλοιπες διακρίσεις.
Το βραβείο Σεναρίου δόθηκε στην ταινία «Το Κορίτσι της Επανάστασης» («La Fille du 14 Juillet») σε σκηνοθεσία Αντονίν Περετζατκό (ο οποίος είχε μία γκεστ σταρ-έκπληξη στον βιντεοσκοπημένο ευχαριστήριο λόγο του - δείτε τον παρακάτω), και το Βραβείο Σκηνοθεσίας της Πόλης των Αθηνών κέρδισε ο σκηνοθέτης Σαμ Φλάισνερ για την ταινία «Προσοχή στο Κενό Μεταξύ Συρμού και Αποβάθρας» («Stand Clear of the Closing Doors»).

Τέλος, το Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στην αμερικανική ταινία «Short Term 12» του Ντέστιν Ντάνιελ Κρίτον.

Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκε ο πρόεδρος της επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος Μουσική & Φιλμ, κ. Νικ Μπράντσο, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τη Χρυσή Αθηνά του τμήματος κερδίζει η ταινία «Ηλεκτρικά Κύματα» («Les Chants des Ondes») της Καναδής κινηματογραφίστριας Καρολίν Μαρτέλ.

Το βραβείο της φωτογραφικής ομάδας, με έπαθλο μία φωτογραφική μηχανή Sony RX 100 κέρδισε η Δανάη Παναγιωτίδη, ενώ το βραβείο του διαγωνισμού «Σκηνοθετώντας για την Ελλάδα», το οποίο συνοδεύεται από μια πλήρη υποτροφία σπουδών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κέρδισε ο Γιώργος Ευαγγελόπουλος για την ταινία «Δεν Είναι Μπαμπούλας».

Το εορταστικό κλίμα, με το οποίο άλλωστε συνδέεται το Φεστιβάλ, έκανε έντονη την παρουσία του από νωρίς το απόγευμα στην πόλη, καθώς η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων συνόδευε την προσέλευση και την είσοδο των καλεσμένων στο Θέατρο Παλλάς.

Με την ολοκλήρωση των βραβείων, ήρθε η σειρά της «Ζωής της Αντέλ» και της λαμπερής, πολλά υποσχόμενης μελλοντικής σταρ Αντέλ Εξαρχόπουλος, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα ήδη από το Σάββατο, οπότε και πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος και κατά την οποία η νεαρή ηθοποιός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Το σινεμά προσφέρει ελευθερία σε μια περίοδο κρίσης και αδικίας».

Μετά από το σύντομο λόγο του κύριου Τάκη Βερέμη, ιδιοκτήτη της Strada Films, ο οποίος μάλιστα αφιέρωσε ένα τραγούδι από μικροφώνου στην Γαλλίδα ηθοποιό, η Αντέλ πήρε το λόγο για να ευχαριστήσει όλους όσοι ήταν εκεί και για να μιλήσει (εκ μέρους και του σκηνοθέτη της, Αμπντελατίφ Κεσίς αλλά και της συμπρωταγωνίστριάς της, Λεά Σεντού) για μια «ιστορία αγάπης που ξεπερνά κάθε σύνορο». Τέλος, ευχήθηκε η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία, την οποία και η ίδια αγάπησε πολύ, να αρέσει στο κοινό του φεστιβάλ που την καταχειροκρότησε.
Ακολούθησε δείπνο στο εστιατόριο μπαρ Pasaji στη στοά Σπυρομήλιου, με την προσκεκλημένη μας, Αντέλ Εξαρχόπουλος , τον κο Βερέμη της StraDa και την ομάδα του Φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας και μετά την ολοκλήρωση της προβολής της ταινίας το πάρτυ λήξης.
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου.
Και του χρόνου!

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας
18-29 Σεπτεμβρίου 2013
Νύχτες Πρεμιέρας: Χρυσή Αθηνά στο «Ραντεβού Μετά τα Μεσάνυχτα» και η Αντέλ Εξαρχόπουλος μιλά για την αγάπη που ξεπερνά κάθε σύνορο!

Νύχτες Πρεμιέρας Online
www.cinemag.gr & www.aiff.gr.
19o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 210-6061689
www.cinemag.gr & www.aiff.gr
Ακολουθήστε μας στο Facebook/cinemag.gr & Facebook/AthensFilmFestival / Twitter

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
To 19o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΟΤΕ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

JAMESON
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

NISSAN Ι. ΝΙΚ. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

T.G.I. Friday's Greece
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ - WWW.CINEMAG.GR
ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟY ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
GOETHE INSTITUT
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΙΑΝΟΣ - ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ZOLOTAS
SONY HELLAS
IEK AKMH
CITY LINK
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
MEGA TV
MAD TV
TV5 MONDE
MAD RADIO 106,2
PEPPER
ΕΝ ΛΕΥΚΩ
E-GO.GR
ΜΑD.GR
SENTRA FM