3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας.

Επίσημη αφίσα Επίσημη αφίσα

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας θα διεξαχθεί 1 με 10 Σεπτεμβρίου 2013 με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Με πάνω από 250 υποψήφιες ταινίες από 35 χώρες και 150 προβολές στο διαγωνιστικό τμήμα, το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας καθιερώνει έναν σημείο συνάντησης Δημιουργών και Θεατών του κινηματογράφου από όλες τις χώρες. Ταυτόχρονα πετυχαίνει ευθυγράμμιση της σύγχρονης κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον Κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την Ψηφιακή του Εποχή.

 

Αφιερώματα θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλα Φεστιβάλ του Τόκιο, της Φινλανδίας, ΑΘΗτης Αγγλίας και της Αμερικής, δύο μεγάλα αφιερώματα στους σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες Λουκία Ρικάκη και Θανάση Ρεντζή, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν εικαστικές εκθέσεις, φωτογραφικά πανοράματα και μουσικές βραδιές.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας θα παρουσιάσει ταινίες μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ, Video Art, Animation, Experimental, ενώ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Wildlife Vaasa της Φινλανδίας (Partner του Φεστιβάλ) διοργανώνει και παρουσιάζει το «1ο Διεθνές Πανόραμα οικολογικών και επιστημονικών ταινιών», συνεισφέροντας στην διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο.

Νέος Partner συνεργάτης του Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας το Wildlife Conservation Film Festivals από την Αμερική, που αναπτύσεται στην Νέα Υόρκη, το Μαιάμι, την Ουάσιγκτον και σε άλλες αμερικανικές πόλεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Υακίνθεια 2013 Olympolis Art Project »