8ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, παρά την πολύ επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία επτά χρόνια, έχει πληγεί και αυτό από την οικονομική κρίση. Οι χορηγίες έχουν συρρικνωθεί και η υποστήριξη από κρατικούς φορείς είναι ανύπαρκτη.

Για να διατηρηθεί το στίγμα της ποιότητας αυτού του ξεχωριστού φεστιβάλ, οι διοργανωτές του, με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, αποφάσισαν να οργανώσουν και το 8ο κατά σειρά Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, από τις 6 έως τις 9 Αυγούστου 2013, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της κλασικής και της τζαζ μουσικής.

Κουαρτέτο εγχόρδων «Κύκλος»

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξεύρεση πόρων, ο Σύλλογος των Φίλων του Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, ανέλαβε τη διοργάνωση τριών προ-φεστιβαλικών συναυλιών στην Αθήνα με στόχο την οικονομική ενίσχυση της φετινής διοργάνωσης στην Αίγινα. Ήδη πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι δύο πρώτες. Για την τρίτη συναυλία εξασφάλισε την πολύτιμη συνεργασία του Σύλλογου των Φίλων του Βυζαντινού Μουσείου.

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, στις 21:00, διοργανώνεται η τρίτη προ-φεστιβάλική συναυλία μουσικής δωματίου για την οικονομική ενίσχυση του 8ου Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας και του Σύλλογου των Φίλων του Βυζαντινού Μουσείου, στον μαγικό κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, μια όαση πολιτισμού και αισθητικής στην καρδιά της Αθήνας. Το Κουαρτέτο εγχόρδων «Κύκλος» και ο κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης προσφέρουν τη μουσική τους ερμηνεύοντας έργα Σούμπερτ και Μότσαρτ.

Σπύρος Μουρίκης

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα:

• Φρανς Σούμπερτ (1797 – 1828):
Κουαρτέτο αρ. 13 σε Λα ελάσσονα, έργο 29 (Rosamunde Quartett)

• Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756 – 1791):
Κουϊντέτο για κλαρινέτο σε Λα μείζονα KV 581

Παίζουν: το Κουαρτέτο εγχόρδων «Κύκλος»

  • Διονύσης Βερβιτσιώτης, βιολί
  • Κάτια Καμίνσκι, βιολί
  • Γιάννης Αθανασόπουλος, βιόλα
  • Έλλη Φιλίππου, βιολοντσέλο
  • και ο Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο

Πληροφορίες

8Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ντόρα Μπακοπούλου
ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ
ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟYΣΕΙΟΥ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, στις 21:00

  • Κουαρτέτο εγχόρδων «Κύκλος»
  • Συμμετέχει ο κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης

Στον Κήπο του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου
Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα
Για την οικονομική ενίσχυση του 8ου Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας και του Συλλόγου των Φίλων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Τιμή εισιτηρίου: 15€ ενιαίο
Πληροφορίες- προπώληση εισιτηρίων Ticket Services
τηλ: 210 72 34 567, www.ticketservices.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οργάνωση
Σύλλογος Φίλων Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας
Σε συνεργασία με τον
Σύλλογο Φίλων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

www.aeginamusicfestival.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MathemARTics Camp Timeline Project »