Cinema on Cinema

Το φάντασμα του κινηματογράφου μιας ολόκληρης χώρας, το πιο cult ανοσιούργημα όλων των εποχών και μια σέκτα σινεφίλ βαριάς μορφής: εξωπραγματικές ιστορίες μπροστά και πίσω από τις κάμερες και άγνωστες πτυχές της 7ης Τέχνης ζωντανεύουν τον Ιανουάριο στο Exile Room.

GOLDEN SLUMBERS
Πέμπτη 10/01 στις 21:00 @ Exile Room του Davy Chou (2011), 96'

Πώς γίνεται μια ολόκληρη εθνική κινηματογραφία να αποτελεί μόνο μια ανάμνηση στο μυαλό μερικών τυχερών θεατών; Τη δεκαετία του '60, τα πλήθη συνέρρεαν στις αίθουσες της Καμπότζης για να απολαύσουν ντόπιες περιπέτειες φαντασίας και πληθωρικά μελοδράματα ικανά να ανταγωνιστούν τις ποπ εξτραβαγκάντζες του Bollywood. Όλα αυτά θα τελείωναν το 1975: οι Κόκκινοι Χμερ φρόντισαν να καταστρέψουν σχεδόν ολοσχερώς την κινηματογραφική αυτή κληρονομιά και να δολοφονήσουν τους περισσότερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της χώρας. Tο Golden Slumbers ανασύρει θρύλους του παρελθόντος μέσα από ιστορίες των ελάχιστων επιζώντων και αναπαραστάσεις ανύπαρκτων πλέον ταινιών, επιβεβαιώνοντας τη θέση που έχει το σινεμά στις καρδιές μας, ακόμα κι όταν οι εικόνες έχουν χαθεί για πάντα.

Είσοδος Ελεύθερη / Με Αγγλικούς Υπότιτλους

BEST WORST MOVIE

Πέμπτη 24/01 στις 20:00 @ Exile Room του Michael Stephenson (2009), 93'

Best-Worst-Movie

Το 1990, σε μια απεγνωσμένη απόπειρα για μια αρπαχτή, ένας ατάλαντος Ιταλός σκηνοθέτης μάζεψε ένα τσούρμο ερασιτεχνών ηθοποιών για να γυρίσει το ανεπίσημο (βλέπε άσχετο!) σίκουελ τρόμου μιας τριτοκλασάτης νεανικής ταινίας φαντασίας με τίτλο Troll. Το Troll 2 έμελλε να μείνει στην ιστορία ως μία από τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών, η οποία σε πείσμα των βλοσυρών κριτικών θα μετατρεπόταν σε ακαταμάχητο guilty pleasure με πωρωμένους φαν σε ολόκληρη την Αμερική. 19 χρόνια αργότερα, ο ανήλικος πρωταγωνιστής του εν λόγω bad movie we love επιστρέφει στο ανομολόγητο παρελθόν του και –ως σκηνοθέτης πλέον– επανασυνδέει τους συνένοχούς του στο έγκλημα (οι οποίοι είδαν την καριέρα τους να καταστρέφεται χάρη σε αυτό το κινηματογραφικό ανοσιούργημα) και αποκαλύπτει το παρασκήνιο γύρω από την επεισοδιακή δημιουργία του. Το αποτέλεσμα είναι ένα ξεκαρδιστικό ντοκιμαντέρ για την ευχή και κατάρα του να είσαι cult.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ (ΔΕΥΤΕΡΗ) ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ !!!

Είσοδος Ελεύθερη / Χωρίς Υπότιτλους

 

CINEMANIA

Πέμπτη 31/01 στις 21:00 @ Exile Room των Angela Christlieb & Stephen Kijak (2002), 83''

cinemΠόσο στα σοβαρά παίρνετε το πάθος σας για το σινεμά; Ο Τζακ, ο Έρικ, ο Μπιλ, ο Χάρβεϊ και η Ρομπέρτα δεν αστειεύονται καθόλου: για τους πέντε αυτούς Νεοϋορκέζους η σινεφιλία είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Έχοντας εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για μια «φυσιολογική» προσωπική και επαγγελματική ζωή, κατοικούν σε διαμερίσματα ασφυκτικά πλημμυρισμένα με κινηματογραφικά memorabilia, απόλυτα αφοσιωμένοι σε ένα εμμονοληπτικό κυνήγι κάθε ενδιαφέρουσας προβολής που διοργανώνεται στην πόλη τους, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τρεις με έξι ταινίες την ημέρα. Κι αλίμονο στον προβολατζή που θα διαπράξει την ιεροσυλία να «αλλοιώσει» το φορμά της ταινίας ή στην ταξιθέτρια που θα τολμήσει να σκίσει το «συλλεκτικό» απόκομμα του εισιτηρίου τους – η τιμωρία τους θα είναι παραδειγματική! Απροσάρμοστοι με συνταγή γιατρού ή απλά αθεράπευτοι ονειροπόλοι που προτιμούν να ζουν στην πλασματική μαγεία του σελιλόιντ; Ένα είναι σίγουρο: το σινεμά μπορεί να γίνει αρρώστια.

 

Είσοδος Ελεύθερη / Χωρίς Υπότιτλους

Πληροφορίες:

Exile Room
Αθηνάς 12, 3ος όροφος, απέναντι από τη στάση ΜΕΤΡΟ Μοναστηράκι (τηλ 210 3223395) www.exileroom.gr

Ετικέτες