«Κυνήγι Θησαυρού» στα Μουσεία της Αθήνας

Το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού (21/2/2012), οργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ένα «Κυνήγι Θησαυρού», υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, και την υποστήριξη του ΕΟΤ, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και του Breathtaking Athens. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή των μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 με την συνεργασία των μουσείων Αρχαίας Αγοράς, Κεραμεικού, Ισλαμικής τέχνης (Μουσείο Μπενάκη), Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής και της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων.

Η ιδέα είναι σε γενικές γραμμές η ακόλουθη:

Στο μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα), θα γίνεται από τους ξεναγούς η εγγραφή των συμμετεχόντων. Όλοι θα παραλαμβάνουν έναν κατάλογο με τα μουσεία που συμμετέχουν. Μαζί θα παραλαμβάνουν και έναν κατάλογο με ένα συγκεκριμένο έκθεμα κάθε μουσείου, το οποίο και θα πρέπει να ανακαλύψουν. Στα αντίστοιχα μουσεία θα υπάρχουν άλλοι ξεναγοί, στις αίθουσες των εκθεμάτων του «κυνηγιού». Δίπλα στον κατάλογο με τα εκθέματα του παιχνιδιού, θα υπάρχει και μια ερώτηση σχετική, της οποίας η απάντηση θα δίνεται από τον αντίστοιχο ξεναγό. Θα πρέπει δηλαδή οι συμμετέχοντες να πάνε στα μουσεία, να εντοπίσουν το έκθεμα και τον ξεναγό και να λάβουν την απάντηση. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, στο τελευταίο μουσείο, θα παραδίδουν τις απαντήσεις σε έναν ξεναγό που θα είναι εκεί για αυτό το σκοπό.

Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίζουν δώρα-προσφορές των μουσείων και δωρεάν ξεναγήσεις από τους ξεναγούς του Σωματείου.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και την σπουδαιότητα των μουσείων της Αθήνας, μέσα από ένα παιχνίδι αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους.

Για περαιτέρω πληροφορίες:
Τηλέφωνο επικοινωνίας Κρίτων Πιπέρας 6944742251.