Έχετε επισκεφτεί βιβλιοδετείο;


Η ομάδα βιβλιοδετών booklab8 σας προσκαλεί σε μια πρωτότυπη βόλτα στα Εξάρχεια, την ιστορική γειτονιά του βιβλίου, των βιβλιοπωλείων, των εκδοτικών οίκων, των τυπογραφείων και των βιβλιοδετείων.

Βόλτα γνωριμίας με την παραδοσιακή τέχνη της βιβλιοδεσίας και τους τεχνίτες της.
Από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2011, πάρτε το χάρτη στα χέρια σας και με παρέα την καλή σας διάθεση επισκεφθείτε ένα ή περισσότερα από τα βιβλιοδετεία της ομάδας μας.
Εκεί θα πάρετε μια ιδέα για το πώς λειτουργεί ένα βιβλιοδετείο και πώς δένεται ένα βιβλίο. Θα ανακαλύψετε τις διαφορετικές προσεγγίσεις του κάθε τεχνίτη. Θα δείτε τα μηχανήματα, τα εργαλεία, τα δέρματα, τα λινά, τα διακοσμητικά χαρτιά, τα δεμένα βιβλία και άλλες κατασκευές.
Σας περιμένουμε να γνωριστούμε από κοντά.

Ωράριο: Πέμπτη 15/12 & Παρασκευή 16/12, 14:00 - 20:00
Σάββατο 17/12 & Κυριακή 18/12, 12:00 - 18:00

map1 booklab8
BOOKLAB 8
Η Book Lab είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε από την πρωτοβουλία οκτώ καλλιτεχνών βιβλιοδετών. Αντικείμενό τους είναι η χειροποίητη βιβλιοδεσία, σε μία ευρεία γκάμα από την κλασσική έως τη μοντέρνα. Οκτώ τεχνίτες με διαφορετικές τάσεις αλλά κοινό γνώμονα την ποιοτική δουλειά, το σεβασμό στην ιστορία, το συσχετισμό του εξωφύλλου με το περιεχόμενο, αποφασίζουν να συνεργαστούν. Η ομάδα αποτελείται από τους: Βαδαλουκα Ορσαλία, Βλάχου Βασιλική, Βουγιουκας Λάκης, Ευαγγελίδης Γιάννης, Μιχελάκη Θάλεια, Μπιζα Ευαγγελία, Μπαλογιάννης Γιώργος, Τσιτουρα-Παρλαβάτζα Λιλη.

AFISA


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « The Booze Market Aniμasyroς Οpen Ηouse »