Βicycle Film Festival

Το Βicycle Film Festival, το επιδραστικότερο ποδηλατικό φεστιβάλ στον κόσμο, επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Αθήνα από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου 2011, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του για το 2011. Το φεστιβάλ που ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια στη Νέα Υόρκη θέλοντας να γιορτάσει την αναδυόμενη τότε ποδηλατική κουλτούρα μέσα από την μουσική, την τέχνη και φυσικά τον κινηματογράφο, ταξιδεύει πλέον σε περισσότερες από 30 χώρες σ' ολόκληρο τον κόσμο και επισκέπτεται την πόλη μας με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον αθηναϊκό του πρόγραμμα για φέτος περιλαμβάνει μια εικαστική έκθεση με την συμμετοχή ανερχόμενων αλλά και καταξιωμένων δημιουργών στον πολυχώρο six d.o.g.s., ποδηλατοβόλτες, επιδείξεις bmx στο εντυπωσιακό our park cu skate plaza, αγώνες και ποδηλατικό οικοτουρισμό με το Cycling4wine.

Προβολές στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το βάρος βέβαια του Φεστιβάλ πέφτει στο εκλεκτικό πρόγραμμα των προβολών του, που μας προσκαλεί σ' ένα κινηματογραφικό ταξίδι από τις πίστες keirin της Ιαπωνίας μέχρι τις κορυφές των Άνδεων και από τους χωμάτινους δρόμους της Γκάνα στην Αφρική μέχρι τους λόφους του Σαν Φρανσίσκο.

Ανάμεσα στις ταινίες που ξεχωρίζουν για φέτος οι With my own two wheels, ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ με ήρωες 5 διαφορετικούς ανθρώπους στην Ζάμπια, την Ινδία, τη Γκάνα, την Γουατεμάλα και την Καλιφόρνια των οποίων η ζωή άλλαξε για πάντα χάρη στο ποδήλατο, Of Steel, για τον θρυλικό Ιταλό κατασκευαστή Dario Pegoretti, Trans Andes Challenge, ένα μαγευτικό ποδηλατικό οδοιπορικό στα βουνά της Χιλής και της Παταγονίας και Racing Towards Red Hook, ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον πιο διάσημο ανεπίσημο αγώνα fixed gear στον κόσμο, το Red Hook Criterium της Νέας Υόρκης. Δείτε ακόμα πρωτότυπα animation και μουσικά video, ένα best of αφιέρωμα στον Lucas Brunelle, μάθετε για την ανέλπιστα εντυπωσιακή σκηνή fixed gear της Τζακάρτα στην Ινδονησία (Jacartarck) και freestyle στην Γκάνα (Bikelordz: stunts and styles from Accra, Ghana).

Υπότιτλοι: Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους

Το BFF αγκαλιάζει όλες τις μορφές ποδηλασίας. Κούρσες, ΒΜΧ, fixed gear, cyclocross, touring, downhill, mountain, όλα βρίσκουν θέση στο πρόγραμμά του.

Ως φεστιβάλ υποστηρίζει την αστική ποδηλατική "φυλή" και μεγαλώνει παράλληλα μαζί της.

Σε σκοτεινές αίθουσες και στους δρόμους της πόλης το BFF σας περιμένει από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου!

Πληροφορίες:
Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206, Ταύρος
Διάρκεια: 8-11 Δεκεμβρίου 2011
Ενότητα Προβολών: €5
Ημερήσιο Εισιτήριο: €8
Ενιαίο Εισιτήριο Τριημέρου: €24

Για το αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.