Athens Video Dance Project 2011

Η Team Progressive ανακοινώνει την διεξαγωγή του δεύτερου φεστιβάλ χορού και προβολών video, Athens Video Dance Project, που θα πραγματοποιηθεί από 28 Οκτωβρίου έως 06 Νοεμβρίου 2011 στον πολυχώρο πολιτισμού Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57).


Το φεστιβάλ Athens Video Dance Project συνδυάζει την Τέχνη του Χορού με την 7η Τέχνη και πιο συγκεκριμένα την Τέχνη του Video.
Ο στόχος του Φεστιβάλ είναι η διάδοση της Τέχνης του Χορού στο αθηναϊκό κοινό, όχι μόνο με την κλασσική της μορφή -αυτή της παράστασης- αλλά και με την παρουσίαση σύγχρονων μορφών έκφρασης όπως είναι το videodance. Στόχος του επίσης είναι και να καταστήσει γνωστό στο κοινό, το έργο νέων αλλά και παλαιότερων διάσημων δημιουργών του videodance. Ο μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η καθιέρωση του Athens Video Dance Project ως θεσμό στο πολιτιστικό κομμάτι της χώρας μας. Το Athens Video Dance Project είναι ένα Φεστιβάλ για την δημιουργικότητα, την κίνηση, τη στιγμή, τον Χορό.
www.athensvideodanceproject.gr
Το φετινό Athens Video Dance Project θα φιλοξενηθεί στον πρώτο και δεύτερο όροφο του πολυχώρου Βooze Cooperativa που εδρεύει επί της οδού Κολοκοτρώνη 57 στην Αθήνα.

Θεματολογία του φεστιβάλ
Προβολές Ταινιών Χορού / VideoDance / Παραστάσεις Χορού / Σεμινάρια Χορού.

advp2011Προβολές Video με θέμα τον Χορό
Καθημερινά και για ολόκληρο το δεκαήμερο διεξαγωγής του φεστιβάλ, θα προβάλλονται video -μικρού μήκους- τόσο από Έλληνες, όσο και από καλλιτέχνες του εξωτερικού (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Μάλτα, Ισπανία, Νορβηγία, Πολωνία, Χιλή, Μεγάλη Βρετανία, Σερβία, κ.α).
Να σημειωθεί ότι το Athens Video Dance Project θα προβάλλει κάθε βράδυ ταινίες αφιερωμένες στην Τέχνη του Χορού από διάσημους δημιουργούς όπως Pina Bausch, Wim Vandekeybus, DV8, Thomas Freundlich Valtteri Raekallio, Shelly Love, Carlos Dittborn, Wim Wenders.
Επίσης θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ ¨Συνήθειες¨ του Έλληνα βραβευμένου –από το Torino Film Festival 2005- δημιουργού Γεράσιμου Ρήγα, που έχει ως θέμα τη ζωή και την καθημερινότητα των σπουδαστών της Κρατικής Σχολής Χορού.
Τέλος, φέτος θα έχουμε την τιμή να προβάλλουμε την βιογραφία και το έργο 11 μεγάλων Ελλήνων Χορευτών-Χορογράφων, μέσω μιας σειράς ταινιών, που ήταν παραγωγή και ευγενής παραχώρηση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Δημήτρης Παπαϊωάννου, Χάρης Μανταφούνης, Γιάννης Μέτσης, Μαρία Κυνηγού, Ραλλού Μάνου, Ντόρα Τσάτσου, Μαρία Χορς, Λεωνίδας Ντεπιάν , Δόρα Στράτου, Κούλα Πράτσικα.

Παραστάσεις Χορού–Εγκαταστάσεις- Σεμινάρια
Κάθε βράδυ μετά το πέρας των προβολών, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει χορευτική performance, η οποία παράλληλα θα προβάλλεται ζωντανά και από τα videowalls του χώρου. Το Athens Video Dance Project 2011 θα φιλοξενήσει συνολικά 4 διαφορετικές παραστάσεις χορού από πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες του χώρου.

Στις φετινές παραστάσεις Χορού, το Athens Video Dance Project θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει:
• Tον Ιταλό χορογράφο-χορευτή Piergiorgio Milano σε ένα βραβευμένο, από πολλά διεθνή φεστιβάλ, σόλο.
Παράσταση Χορού 28, 29, 30 Οκτωβρίου 2011
"Denti" Piergiorgio Milano / "Μία μάχη κρυμμένη ανάμεσα στις πτυχές ενός παλτού"
Στις 21:45
Denti σημαίνει δόντι στα ιταλικά. Το έργο "Denti" πραγματοποιεί ένα ταξίδι στις αισθήσεις και στις μνήμες, μια μάχη μεταξύ της αδυναμίας για φυγή και της ανάγκης να ξεχάσεις. Δημιουργήθηκε με την εμπειρία της απώλειας, Είναι η φωνή την οποία ακόμα πιστεύουμε ότι ακούμε. Είναι η επιθυμία να κρατήσουμε ότι έχει χαθεί, να κυνηγάμε , να δαγκώνουμε, να γρυλίζουμε.

• Tους Δημήτρη Σωτηρίου και Πόπη Σφήκα από την Θεσσαλονίκη, μέλη και ιδρυτές της ομάδας Sine qua non με διεθνής εμφανίσεις και παραστάσεις σε διακεκριμένα φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο και την Ελλάδα.
Παράσταση Χορού 31 Οκτωβρίου - 1, 2 Νοεμβρίου 2011
"ΟΝ" Ένα Ντουέτο του Δημήτρη Σωτηρίου και της Πόπης Σφήκα
Στις 21:45
Όπως το φως της μέρας εξαφανίζει από τον ουρανό τα άστρα, έτσι και το φως της συνείδησης αφανίζει τα όνειρα της μέρας. Όμως οι ψυχές ονειρεύονται συνεχώς...

• Tην καταξιωμένη Ελληνίδα Στέλλα Ζάννου, ιδρύτρια της ομάδας χορού Smack - η οποία ζει και δραστηριοποιείται στην Γερμανία (Βερολίνο)
Παράσταση Χορού 3, 4, 5 Νοεμβρίου 2011
"L.O.L.A" Στέλλα Ζάννου / Χορεύουν: Στέλλα Ζάννου - Ringo Röhtke
Στις 21:45
Το όνομά μου είναι L.O.L.A. Υπάρχω από την πρώτη στιγμή που άνοιξες τα μάτια σου. Είμαι η πιο χαρούμενη στιγμή στον χειρότερό σου εφιάλτη, η εμμονή που σε ξυπνάει κάθε πρωί, ο λόγος που αναπνέεις.

• Την Εύη Τζώρτζη που θα πραγματοποιήσει την performance, m.E.T.a σε χορογραφία της Στέφανι Τσάκωνα
Παράσταση Χορού 6 Νοεμβρίου 2011
m.E.T.a - Direction / Choreography: Στέφανι Τσάκωνα, Εύη Τζώρτζη
Στις 21:45
Σε απροσδιόριστο τόπο και χρόνο, μία γυναίκα κοιμάται επάνω σε μία τηλεόραση."Αθώα" και ανυποψίαστη σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται, κρεβάτι της η τηλεόραση: υπνωτικό της και "αντικατάστατο" της ζωής.

Γενική Είσοδος για το Φεστιβάλ: 6 euro

Σεμινάρια Σύγχρονου Χορού
Η Team Progressive, στα πλαίσια του Athens Video Dance Project 2011 (28 Oκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2011) διοργανώνει επίσης Σεμινάρια Σύγχρονου Χορού με τους:
• Piergiorgio Milanο
• Δημήτρη Σωτηρίου - Πόπη Σφήκα
• Στέλλα Ζάννου

Σκοπός μας είναι να δώσουμε δυνατότητα της εμπειρίας, σε όσους δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια, να παρακολουθήσουν από κοντά τα μαθήματα αυτών των σπουδαίων καλλιτεχνών.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια από την Team Progressive:
Βασιλιάγκος Κώστας (μουσικός – γραφίστας – web designer)
Καρούνης Γιάννης (χορογράφος – χορευτής)
Κάλφα Ζωή (Υπεύθυνη Επικοινωνίας)
Επικοινωνία: Κάλφα Ζωή / Γιάννης Καρούνης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.athensvideodanceproject.gr

Σ υ ν ε ρ γ ά τ ε ς:
Goethe-Institut Athen, DV8 Physical Theatre, Οdeon, Carusel Films, Υπουργείο Πολιτισμού κ Τουρισμού

Για το αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ δείτε εδώ.