Πολιτισμός στο διάλογο: „The Sound of Austria" στην Αθήνα

Στις 10 Οκτωβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί η σημαντική πολιτιστική εκδήλωση "The Sound of Austria" στην SG Art Gallery του Ξενοδοχείου St. George Lycabettus στο Κολωνάκι.

Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, περιλαμβάνει μια Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη.


Η εκδήλωση „The Sound of Austria" αποτελεί ένα ξεχωριστό παράδειγμα του πολιτιστικού διαλόγου μεταξύ Αυστρίας κι Ελλάδας, φέρνοντας σε επαφή εξαίρετους καλλιτέχνες, επιμελητές εκθέσεων και γκαλερί των δύο χωρών. Η σύγχρονη τέχνη και η μουσική αλληλεπιδρούν με έναν πρωτότυπο τρόπο σε αυτό το πρότζεκτ - ως σύμβολο της ευρωπαϊκής ποικιλομορφίας στον τομέα του πολιτισμού, στον οποίο η Αυστρία και η Ελλάδα συμβάλλουν σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το διάσημο «Wiener Künstlerhaus» και στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν στο ελληνικό κοινό έργα των φημισμένων καλλιτεχνών Joachim Lothar Gartner, Christian Eder, Lui Janele και Thomas Kröswang, θα πραγματοποιηθούν στις 10 Οκτωβρίου στις 7μμ στην SG Art Gallery (www.sgartgallery.com). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Οκτωβρίου 2011.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης το μουσικό σύνολο "Wiener Solisten" (Edua Amarilla Zadory, Manuel Hofer και Jörg Ulrich Krah), το οποίο έχει ήδη βραβευθεί επανειλημμένα, καθώς και ο έλληνας συνθέτης Βασίλης Σταμάτης θα ερμηνεύσουν σύγχρονη αυστριακή κι ελληνική μουσική, μεταξύ των άλλων και μια σύνθεση του Βασίλη Σταμάτη, «Variations on a Persian March», η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για την εν λόγω εκδήλωση,.

Επίσης, στις 9μμ θα πραγματοποιηθεί ένα αυστριακό γκαλά δείπνο με ένα ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής του μουσικού συνόλου „Wiener Solisten" για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS που δημιουργήθηκε στην Αυστρία. Προσκλήσεις διατίθενται στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus (κ. Λαιμού, τηλ. 210 7234435/ κιν. 694 657 2900).

GartnerTransformingΧορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες Berglandmilch/Alpiland, Dirollo, Austrian Airlines (www.austrian.com), Raiffeisenlandesbank Niederösterreich Wien και Winzer Krems.