Διεθνές Φεστιβάλ αniμasyros 2011

Για τέταρτη χρονιά το αniμasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων [www.animasyros.gr] ετοιμάζει βαλίτσες για τη Σύρο, όπου θα μείνει από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2011. Τέσσερις ημέρες γεμάτες προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και ένα επαγγελματικό φόρουμ με διεθνείς συμμετοχές και δυνατά ονόματα. Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν.

1ONE_DAY_AT_THE_LIFT2Το αniμasyros 4.0 ξεκινά την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης και με «ξεναγό» τον Leonardo, τη μικρού μήκους ταινία του Jim Capobianco, γνωστού δημιουργού της Pixar, υποδέχεται το διαγωνιστικό τμήμα με διεθνείς συμμετοχές. Οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους διαδικτυακά έως τις 31 Ιουλίου 2011 (www.animasyros.gr). Το πλήρες πρόγραμμα των διαγωνιστικών προβολών θα ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

1how_to_deal_with_nonsensΒέλγοι, ρουμάνοι, ιάπωνες αλλά και αφρικανοί animators έχουν την τιμητική τους, καθώς το αniμasyros περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, αφιερώματα σε διακεκριμένα φεστιβάλ όπως το Anima Brussels International Festival, το Hiroshima International Animation Festival και το ρουμανικό Anim?est International Animation Festival, καθώς και το ιδιαίτερα σημαντικό αφιέρωμα στα 75 χρόνια ταινιών animation από την Αφρική. Οι έλληνες δημιουργοί δεν θα λείψουν αφού φιλοξενούμε και αφιέρωμα στο ελληνικό φεστιβάλ animation Be there! Corfu Animation Festival που έκανε πρεμιέρα στην Κέρκυρα φέτος.

Άρωμα Χόλιγουντ

Ο Jim Capobianco κι ο Cassidy Curtis, γνωστοί δημιουργοί της αμερικανικής σκηνής animation θα παρευρεθούν στο επαγγελματικό φόρουμ του αniμasyros, εκπροσωπώντας τα διάσημα αμερικανικά στούντιο Pixar & Dreamworks αντιστοίχως, ενώ παράλληλα θα προβληθούν οι ταινίες «How to train your dragon» και σε πρώτη προβολή η μικρού μήκους «Leonardo» του Jim Capobianco.

3_wheels_studioΑκόμη, εστιάζοντας στην σημασία της εκπαίδευσης στο χώρο του animation, το φόρουμ με τίτλο «Η διδακτική του animation» φιλοξενεί το Γιώργο Σηφιανό από το Πανεπιστήμιο Ecole Nationale Sup?rieure des Arts D?coratifs (ENSAD) της Γαλλίας, την Raquel Coelho Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο San Jose State University των Η.Π.Α και τον Mohamed Ghazala επίσης καθηγητή αλλά και Διευθυντή του τμήματος της ASIFA στην Αίγυπτο. Παράλληλα, εξέχοντες καθηγητές όπως η Αναστασία Δημητρά, η Ελένη Μούρη, ο Κωνσταντίνος Τηλιγάδης κι ο Πάνος Δραμυτινός θα εκπροσωπήσουν την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα.

Καθ? όλη τη διάρκεια του αniμasyros 4.0, θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια για μαθητές των δημοτικών σχολείων της Σύρου αλλά και φοιτητών από όλη την Ελλάδα, ενώ σπουδαστές του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Αθήνας θα παρακολουθήσουν όλη τη διοργάνωση και θα συμμετάσχουν στο οπτικοακουστικό εργαστήρι, καταγράφοντας το αniμasyros 4.0 σε μια ταινία making of, που θα προβληθεί στην τελετή λήξης. Εκεί, πέρα από τα βραβεία και τις διακρίσεις, θα γιορτάσουμε μαζί σ? ένα μεγάλο πάρτι το φινάλε του πιο animated φεστιβάλ της χώρας!

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Νατάσσα Πανδή / 6977051525

Πληροφορίες
Animation στις Κυκλάδες, ξανά!

Σας περιμένουμε στην Ερμούπολη, 15 - 18 Σεπτεμβρίου 2011!
www.animasyros.gr

Μέγας Χορηγός
Για πρώτη χρονιά, η COSMOTE με τη σειρά οικονομικών προγραμμάτων COSMOTE ΚΑΡΤΟΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, στηρίζει χορηγικά το φεστιβάλ επιδεικνύοντας έτσι έμπρακτα την ευαισθησία και το ενδιαφέρον της σε θέματα τέχνης και δημιουργίας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί το case study από τη δημιουργία του animation video clip με τίτλο ?Mario? που χρησιμοποιήθηκε στη διαφημιστική καμπάνια της σειράς COSMOTE ΚΑΡΤΟΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, η οποία απευθύνεται στο νεανικό κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή τόσο με μια μεγάλη εταιρεία όσο και με πραγματικές συνθήκες της διαφημιστικής αγοράς.

Συνδιοργανωτές

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ? ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΥΡΟΥ ? ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Υπό την Αιγίδα
ASIFA GREECE

Με την υποστήριξη
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ? ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ? ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ? ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ ? MY AEGEAN

Χορηγοί
ΑΚΤΟ ? BLUE STAR FERRIES ? 3 WHEEL STUDIO ? AD AXEM