6ο SFF-rated Athens

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, το SFF-rated Athens, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας που διοργανώνεται από την Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας (ΑΛΕΦ) επιστρέφει φέτος στον καθιερωμένο τόπο συνάντησης (κινηματογράφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ FILMCENTER) ακόμα πιο δυναμικά και με νέα εικαστική ταυτότητα που επιμελήθηκε τόσο σε επίπεδο λογότυπου, όσο και επικοινωνίας ο Παναγιώτης Φώτος, ιδιοκτήτης το creative hot shop Black Mamba, καθώς και με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις για το κοινό του.

Από τις 10 εώς τος 16 Μαρτίου στο πλαίσιο του 6ου SFF-rated Athens θα προβληθούν 78 ταινίες ανάμεσά τους και 37 διαγωνιστικές συμμετοχές από 23 χώρες έτοιμες να αποθεώσουν τη δύναμη της φαντασίας. Από τις παραπάνω από 225 υποψηφιότητες ξεχώρισαν και προβάλλονται συνολικά 65 ταινίες μικρού μήκους (Διαγωνιστικό 27 ταινίες) και 13 μεγάλου μήκους (Διαγωνιστικό 8 ταινίες). Αυτή τη φορά ισχυρή εμφανίζεται και η ελληνική παρουσία, συμμετέχοντας στο Διαγωνιστικό Μεγάλου Μήκους, με τις ταινίες ?Ο Θάνατος που Ονειρεύτηκα? του Παναγιώτη Κράββα, και «Ψύχος» του Γιώργου Πιτσάκη. Και οι δύο σκηνοθέτες θα είναι παρόντες για να προλογήσουν τις ταινίες τους και να συζητήσουν με το κοινό. Επιπλέον, στη μεταμεσονύχτια της Πέμπτης 10/3 προβάλλεται η ελληνική ταινία ?SUBCONSCIOUS? του Χρήστου Πετρόπουλου, η οποία εντάσσεται στο κινηματογραφικό ρεύμα που εγκαινίασε το The Blair Witch Project.

DEPOSITARIOS-Mario-d

Στην ίδια κατεύθυνση τόνωσης της ελληνικής συμμετοχής, το 6ο SFF-rated ATHENS παρουσιάζει το Ελληνικό Δίκτυο Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών CHAINFREE, επιλέγοντας και προβάλλοντας 5 ταινίες μικρού μήκους στο Διαγωνιστικό αλλά και στις Θεματικές Ενότητες, από τις διαφορετικές κινηματογραφικές ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό.

Η πιο σημαντική στιγμή της φετινής διοργάνωσης αναμένεται να είναι η παγκόσμια αποκλειστικότητα που το φεστιβάλ εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό, επικυρώνοντας τον διεθνή χαρακτήρα του.

TWIDposterGREECE40X60Με ιδιαίτερη χαρά το SFF-rated ATHENS 2011 φιλοξενεί και παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό την δεύτερη κινηματογραφική παραγωγή της Λέσχης των Φίλων του H.P. LOVECRAFT (HPLHS), την ταινία ?The Whisperer in Darkness? (ΗΠΑ 2011, 104?, Α/Μ) που κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ με guest το σκηνοθέτη Sean Branney. H ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου διηγήματος του H.P.Lovecraft (1890-1937), ενός από τους κορυφαίους συγγραφείς της λογοτεχνίας του Φανταστικού, ο οποίος έχει επηρεάσει σημαντικά, κατ? επανειλημμένες δηλώσεις τους, παγκοσμίως γνωστούς συγγραφείς όπως ο Στέφεν Κινγκ και ο Κλάιβ Μπάρκερ, αλλά και σκηνοθέτες όπως ο Τζον Κάρπεντερ.

Η επιλογή του ?The Whisperer in Darkness? (TWID) που ως διήγημα συνδυάζει τόσο στοιχεία φανταστικού όσο και στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, επιτρέπει στην ταινία να συλλάβει το κλίμα μιας εποχής (1930), όπου ακόμη ο άνθρωπος αντιμετώπιζε τους αρχέγονους φόβους του ενώ ταυτόχρονα γοητευόταν και κατακτούσε το ένα τεχνολογικό ορόσημο μετά το άλλο.

KEY-Visual_Dr_small

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επίσημο site http://sffrated.wordpress.com