«Βερσαλλίες: Το Όνειρο ενός Βασιλιά»

Το μεγαλοπρεπές και ευαίσθητο πορτραίτο ενός οραματιστή μονάρχη, του Λουδοβίκου 14ου, με φόντο το αριστούργημα που έχτισε στις Βερσαλλίες, το πιο πολυτελές παλάτι της Ευρώπης.

Η ταινία αναπαριστά τη ζωή και τους έρωτες του πιο διάσημου βασιλιά της Γαλλίας, Λουδοβίκου 14ου. Περιγράφει πως ο «Βασιλιάς Ήλιος» κατακτάει τη μισή Ευρώπη, ενώ παράλληλα διατηρεί δεκάδες ερωτικές σχέσεις και εντυπωσιάζει τους ανθρώπους της εποχής του με φαντασμαγορικά θεάματα. Αποκορύφωμα της βασιλείας του, το απίστευτο παλάτι που χτίζει στις Βερσαλλίες, ένα από τα θαύματα του κόσμου.

Με σκηνικό τις μοναδικές αίθουσες, τα υπνοδωμάτια και τους διάσημους κήπους των Βερσαλλιών, με συγκλονιστική φωτογραφία αλλά και μοναδικά κοστούμια, αυτό το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που στοίχισε 1 εκ. ευρώ ζωντανεύει, με τη βοήθεια κορυφαίων ιστορικών, το βασίλειο ενός από τους πιο εκκεντρικούς μονάρχες του κόσμου.

Πριν την ταινία θα προβληθούν σπάνια Ελληνικά Επίκαιρα από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο.

Δείτε το τρέιλερ: http://www.cinedoc.gr

Αμέσως μετά την προβολή, θα κληρωθούν:

- 2 μαθήματα μαγειρικής από τον διάσημο, βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, Γάλλο Σεφ της «Σπονδής», Arnaud Bignon.


Πληροφορίες
ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

«Βερσαλλίες: Το Όνειρο ενός Βασιλιά»
Μια ταινία του Thierry Binisti| Γαλλία|2007|90?
Γαλλικό Ινστιτούτο, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010, 18:00 & 20:00 *

Τιμή εισιτηρίου:
6 ευρώ

Προπώληση:
Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ

* Στις 18.00 θα προβληθεί κόπια για γαλλόφωνους και στις 20.00 με ελληνική αφήγηση και ελληνικούς υπότιτλους.

Αμέσως μετά την προβολή, θα κληρωθούν:
- 2 μαθήματα μαγειρικής από τον διάσημο, βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, Γάλλο Σεφ της «Σπονδής», Arnaud Bignon.
To Art magazine, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το art magazine θα σας ενημερώσει για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Όσοι έχουν κερδίσει προσκλήσεις δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό που θα γίνει αμέσως μετά την προβολή για τα δυο δωρεάν μαθήματα

Κλήρωση: 23/11