The Hub Volume One

H εταιρία The Hub Events εγκαινιάζει το νέο πολυχώρο The Hub, στο πρώην εργοστασιακό κτήριο της βιομηχανίας «Πάλκο», ο οποίος ανακαινίστηκε πλήρως από το αρχιτεκτονικό γραφείο if-untitled architects και τη Γνώμων Κατασκευές ΑΕ. Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής παλαιότερων δεκαετιών στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος αλλάζει πλέον χαρακτήρα και προσφέρεται για μια ποικιλία πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στα πλαίσια της παρουσίασης του κτηρίου, η The Hub Events διοργανώνει τη διεθνή έκθεση γλυπτικής ?Volume One ? Αντικείμενα, Γεγονότα και Συναντήσεις?. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η εξερεύνηση της φόρμας, του όγκου και της ύλης, μέσω του δημιουργικού διαλόγου αρχιτεκτονικής και γλυπτικής. Η έκθεση προβάλλει το ξεχωριστό παρελθόν του κτηρίου ενώ παράλληλα εγκαινιάζει το μελλοντικό ρόλο του The Hub σαν πολιτιστικό χώρο στο κέντρο της πόλης.

Σχετικά με την Έκθεση

Η διεθνής ομαδική έκθεση ?Volume One ? Αντικείμενα, Γεγονότα και Συναντήσεις? προβάλλει ?την θριαμβευτική επιστροφή στην θεατρικότητα? στις πρακτικές της σύγχρονης γλυπτικής, μέσα από τα έργα δεκατεσσάρων διεθνών καλλιτεχνών. Το 1967, ο Michael Fried, στο δοκίμιό του ?Τέχνη και οντότητα του αντικειμένου? έκανε μια κριτική στην εμφανή θεατρικότητα της μινιμαλιστικής γλυπτικής, η οποία, ανάγοντας τον θεατή σε πρωταγωνιστή, υπονομεύει την παρουσία της γλυπτικής σύνθεσης. Η έκθεση ?Volume One ? Αντικείμενα, Γεγονότα και Συναντήσεις? παρουσιάζει μία επιλογή έργων που μέσα στο πλαίσιο της σύγχρονης γλυπτικής παραγωγής επαναξιολογεί αυτό το επιχείρημα.

Conrad_Shawcross_The_Limit_of_Everything_2010

Τα επιλεγμένα έργα φέρουν μια θεατρικότητα και απεικονίζουν σύνθετα συστήματα ρητορικής, που ζωντανεύουν και διευρύνονται μέσα από τη ενασχόληση του θεατή. Μέσω αυτού του ανεξάρτητου παράγοντα απομακρυνόμαστε από τη στοχαστική ενασχόληση με τη φόρμα και το χώρο, και συναντάμε αντ?αυτού πολλαπλές διηγήσεις και διαλόγους μεταξύ του αντικειμένου, του θεατή και του πλαισίου που τους περιβάλλει.

Nick_Hornby_I_never_wanted_to_weight_more_heavily_on_a_man_than_a_bird_Coco_Chanel_2010Οι καλλιτέχνες εμπλέκονται ενεργά σε διάφορες συζητήσεις γύρω από υλικά και διαδικασίες, ενώ τα έργα ενώνονται ξανά μέσω της ιδέας ότι η ίδια η ύλη μπορεί να είναι δημιουργική και να συντείνει σε μια φιλοσοφία προσανατολισμένη στο αντικείμενο. Όλο και συχνότερα, εξάλλου, παρατηρούμε στις σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές μία στροφή προς τα αντικείμενα. Η έκθεση ?Volume One ? Αντικείμενα, Γεγονότα και Συναντήσεις? ανταποκρίνεται σε αυτή τη μετατόπιση και διερωτάται πώς οι διάφοροι πολιτιστικοί, οικονομικοί, πολιτικοί, κοινωνικοί και οικολογικοί παράγοντες έχουν ανάγει τη γλυπτική στο μέσο με το οποίο οι καλλιτέχνες όχι μόνο τοποθετούν αντικείμενα στο χώρο, αλλά δημιουργούν ταυτόχρονα ευκαιρίες για κοινωνική αλληλεπίδραση και συμμετοχή στο χώρο της εικαστικής δράσης.

Καλλιτέχνες

Πληροφορίες
Τόπος:
The Hub, Αλκμήνης 5 & Σφηττιών 3, (σταθμός μετρό Κεραμεικός)
Διάρκεια:
1 Οκτωβρίου 2010 ? 1 Νοεμβρίου 2010
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη ? Σάββατο : 11:00 ? 20:00, Κυριακή : 11:00 ? 17:00, Δευτέρα: Κλειστά
ΕΓΚΑΙΝΙΑ:
Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010, ώρα 20:00

Σύνδεσμοι
: http://www.thehubevents.gr/ - www.if-untitled.com - www.sprattandwinkle.org/blogspot
Επικοινωνία:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Μάρθα Γιαννακοπούλου Νάντια Διαμαντοπούλου

Performance από τον καλλιτέχνη Andy Holden

Ο εικαστικός Andy Holden, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, θα παρουσιάσει μία δράση, η οποία θα σχετίζεται με την μνημειακών διαστάσεων γλυπτική του εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο του κτηρίου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Curated by Spratt & Winkle

Fa?ade projections από την ομάδα 2monochannels

Οπτικοακουστικό δρώμενο στην πρόσοψη του κτιρίου

23:00 ? ? Πάρτι εγκαινίων

PRE-OPENING// Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 19:00

19:00 Συνέντευξη ? Συζήτηση με τους καλλιτέχνες υπό την αιγίδα του British Council

Μία ημέρα πριν από τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τους καλλιτέχνες στο The Hub. Η εκδήλωση θα αναδείξει τις βασικές ιδέες που διέπουν την έκθεση, ενώ θα επικεντρωθεί και σε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά έργα και τις νέες δημιουργίες που παρουσιάζονται σε αυτή. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Διοργανωτές
Επιμέλεια: If-untitled architects ? Μάρθα Γιαννακοπούλου, Annika Grafweg, Seki Hirano, Spratt and Winkle ? Fiona Boundy
Σύμβουλος: Γιάννης Βασιλείου
Παραγωγή: Βίκυ Τοπαλίδου, Νάντια Διαμαντοπούλου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Άγγελος Παντελίδης
Συνεργάτης: Χριστίνα Κάλλη
Σε συνεργασία με το British Council

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ, Εταιρία για την φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην αρρώστια και τον θάνατο (www.merimna.org.gr).

Χορηγοί
Κύριοι Χορηγοί:
ΜΕΤΚΑ AE / Metro Mall / Absolut Vodka / Toyota Hellas
Χορηγοί:
ΓΝΩΜΩΝ Κατασκευές / DDB Athens / Karavias & Associates / PepsiCo
Υποστηρικτές:
Bacaro Jazz Bar Restaurant / Γ. Μούργελας & Συνεργάτες Εταιρία Δικηγόρων
Χορηγοί Επικοινωνίας:
Εφημερίδα Η Καθημερινή / Athens Voice / Eλculture / Don?t Panic / Velvet Magazine / artmagazine.gr / in2life