Κ.Π.Καβάφης: Απ΄εξω και τραγουδιστά

Την Μουσικοποιητική παράσταση με τίτλο: «Κ. Π. Καβάφης: Απ?έξω και τραγουδιστά» της ομάδας «ΚΑΒΑΦΗΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, παρουσιάζει το Ίδρυμα Ευγενίδου την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 και ώρα 19:30μ.μ, (Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο).

Eίσοδος Ελεύθερη!

 

 

 

Η παράσταση - αφιέρωμα στο σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή , αποτελεί σύμφωνα με πολλούς πνευματικούς ανθρώπους μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στο έργο του. Έχει παρουσιαστεί στο σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, στο Κέντρο Τεχνών Αιγύπτου, στο Κίνι της Σύρου (υπό την πανσέληνο του Αυγούστου), στο Αρχαίο Θέατρο της Σάμου, στο φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου, στο θέατρο Απόλλων της Σύρου, στα νησιά: Άνδρο, Ίο, Σαντορίνη, Νάξο, Αμοργό, Σέριφο, Μύκονο, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο αμφιθέατρο «Διονύσιος Αρεοπαγίτης», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης, ενώ επόμενοι προορισμοί της παράστασης είναι κατ΄αρχήν η Δήλος, αλλά και στο εξωτερικό: τα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Ουάσιγκτον, οι πόλεις: Σίδνεϋ, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Ελσίνκι, Γρανάδα, και χώρες όπως η Βραζιλία, κ. ά.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι μουσικοί Νίκος Ρούσσος, Ζαννής Μαραγκός, Νίκος Απέργης, Κατερίνα Βαρδούση, Αποστόλης Μάρης, Δημήτρης Οικονομάκης, Αντώνης Κονσολάκης και ακούγονται 11 έντεκα τραγούδια ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη. Ερμηνεύει η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου.

Ο Μπάμπης Κουλούρας απαγγέλλει δεκαπέντε από τα πιο σημαντικά ποιήματα του μεγάλου Αλεξανδρινού. Η Νικολέττα Ρούσσου αφηγείται στιγμές από τη ζωή του, καθώς και κριτικές που αφορούν στο ποιητικό του έργο. Επίσης προβάλλονται σκηνές από την ταινία του Γ. Σμαραγδή «ΚΑΒΑΦΗΣ».

Η παράσταση διαρκεί μιάμιση ώρα περίπου. Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο.

Πληροφορίες:

Χώρος: Ίδρυμα Ευγενίδου την Κυριακή, Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο.

Ημερομηνία & Ώρα: 16 Μαΐου 2010 και ώρα 19:30μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη