Mουσική Εικονολατρεία: Η μουσική πάει κινηματογράφο

Συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά, μέχρι τις 30 Μαρτίου, η επιτυχημένη συνεργασία της Ορχήστρας των Χρωμάτων με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το ΤΡΙΑΝΟΝ Filmcenter.

Το 2010 οι κινηματογραφικές και οι μουσικές επιλογές κάθε Τρίτη στο ΤΡΙΑΝΟΝ έχουν κοινό παρανομαστή την μουσική που πλάστηκε για τον κινηματογράφο ή απόκτησε από αυτόν μια δεύτερη ευκαιρία αιωνιότητας. Ξεχωριστές βραδιές στις οποίες μουσική με κινηματογραφικό χαρακτήρα συναντά σημαντικές δημιουργίες της 7ης τέχνης, που διατηρήθηκαν στη μνήμη και μέσω της μουσικής τους.

Την Τρίτη 9 Μαρτίου το πρόγραμμα έχει τον τίτλο Ήχοι οθόνης σε Blue κλίμακα.

Το Κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη αυτοσχεδιάζει σε συνθέσεις της τζαζ που έγιναν γνωστές και μέσω του κινηματογράφου. Ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης και οι οι μουσικοί του σύντροφοι, Αποστόλης Λεβεντόπουλος (κιθάρα), Μάνος Λούτας (μπάσο), Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα) δόμησαν το πρόγραμμα τους με γνωστά θέματα της τζαζ μουσικής που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία Μεσάνυχτα και κάτι (Round Midnight,1986) του Μπερτράν Ταβερνιέ που θα προβληθεί, μετά το μουσικό μέρος της εκδήλωσης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια και σύντομη εισήγηση για τα έργα από τον Γιώργο Β. Μονεμβασίτη.

Πώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΤΡΙΑΝΟΝ Filmcenter , Κορδιγκτώνος 21, τηλ: 210 8215469

Τιμές εισιτηρίων: 10 ? και 8 ? το φοιτητικό

Πληροφορίες: Αγγέλα Παπαθανασίου, 210-3605127 και 6944-246992

Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις όλες τις Τρίτες μέχρι τα τέλη Μαρτίου.