Athens Tango Festival

Παγκοσμίως γνωστοί tango masters, και φυσικά milongas, shows, live ορχήστρες, εκθέσεις. Ensemble Hyperion, Milena Plebs, Demian Garcia, Los Hermanos Macana, Pablito Mavromatis. Αυτή τη φορά μέρος του ATF είναι και ο πρώτος Tango Marathon στην Αθήνα!

 

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι:

Milena Plebs

Η Milena Plebs έχει περιγραφεί ως ?η πιο σημαντική χορεύτρια tango της εποχής μας?. Η Milena Plebs είναι χορογράφος, χορεύτρια και διευθύντρια σπουδών σε κλασικό και σύγχρονο χορό. Μαζί με τον Miguel Angel Zotto ίδρυσαν το χορευτικό συγκρότημα Tango x2 το οποίο άλλαξε τον τρόπο που παρουσιάζονται οι χορευτικές παραστάσεις.

Με το συγκρότημα αυτό έδωσαν αμέτρητες παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Έχει λάβει πολλά βραβεία. Η μεγαλύτερη διάκριση της έγινε όταν έλαβε το βραβείο της καλύτερης χορεύτριας αργεντίνικου tango. Έχει διδάξει σε πολλά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, έχει χορογραφήσει και χορέψει σε πολλές ταινίες και είναι παραγωγός σε πολλές παραστάσεις tango και σε ντοκιμαντέρ με θέμα το tango.

DEMIAN GARCIA

Διεθνούς φήμης χορευτής, δάσκαλος και χορογράφος, ο Demian Garcia έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο χορογραφώντας και δίνοντας tango shows. Είναι πολύ δημοφιλής δάσκαλος και έχει συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ για πάνω από 10 χρόνια σε Ιαπωνία, Ρωσία, Ιταλία, Γερμανία και αλλού.

LOS HERMANOS MACANA

Τα αδέρφια από την Αργεντινή, Enrique και Guillermo De Fazio, γνωστοί και ως ?Los Hermanos Macana?, είναι ένα θρυλικό χορευτικό ζευγάρι, παγκοσμίως γνωστό για τις ανατρεπτικές και ευφυείς χορογραφίες του. Το ζευγάρι χορεύει παιχνιδιάρικα και ταυτόχρονα με εξαιρετική τεχνική και ενέργεια.

Τα αδέρφια Macana ξεκίνησαν να χορεύουν tango το καλοκαίρι του 1995. Από το 2002 ξεκινούν περιοδείες σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη όπου δίνουν παραστάσεις και σεμινάρια ενώ συμμετέχουν και σε πολλά tango festivals. Στα μαθήματά τους διδάσκουν με πολύ χιούμορ και κατανόηση και πάντα έχοντας ως στόχο την τεχνική αρτιότητα.

Pablito Mavromatis

Ξεκίνησε να χορεύει το 2006 στη Θεσσαλονίκη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με πολλούς από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους χορευτές και δασκάλους tango όπως είναι ο Pablo Veron, οι Gustavo Naveira & Giselle Anne, οι Sebastian Arce & Mariana Montes, ο Fabian Salas και πολλοί άλλοι. Παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια κυρίως στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι ο εμπνευστής της ιδέας TangOrthopedics την οποία θα διδάξει στο φεστιβάλ μας. Πρόκειται για μία μέθοδο πιο διασκεδαστική, εύκολη και ορθοπεδικά ασφαλή για το Tango

Ensemble Hyperion

Οι Ensemble Hyperion δημιουργήθηκαν το 1992 και έκτοτε έχουν αναπτύξει ένα μεγάλο ρεπερτόριο μουσικής Tango. Έχουν κάνει πάνω από 650 εμφανίσεις, σε πολλά φεστιβάλ, στο θέατρο και σε αίθουσες συναυλιών σε όλη την Ευρώπη.

Αποτέλεσαν την ορχήστρα σε πολλά δημοφιλή tango shows, όπως είναι το ?Tangovivo? με την χορευτική ομάδα Union Tanguera του Esteban Moreno & Claudia Codega, το ?Tango Nuevo? με τον Roberto Herrera καθώς και σε πολλά άλλα. Οι Ensemble Hyperion έχουν ηχογραφήσει έως τώρα 5 cds: ?Livin Tango? (1998) ??Boulevard Tango? (2000) ? ?Corso Buenos Aires? (2005) ? ?Buenos Aires Hora cero? (2006) ? ?Live in Paris? με τον Luis Stazo (2008).

12 - 15 Φεβρουαρίου 2010
Περισσότερες πληροφορίες
http://www.athenstango-festival.gr/indexel.asp

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « St.Valentine?s Bazaar@Nixon Bar! Design Walk 2010 »