Ημερίδα: Μορφές Διαλόγου στην Σύγχρονη Εποχή

Ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ σε συνεργασία με το Εργαστήριo Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: Μορφές Διαλόγου στην σύγχρονη εποχή. Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο Εντευκτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (κτίριο Κωστής Παλαμάς) το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 από τις 10.00 μέχρι τις 17.00.

Σε αυτή θα παρουσιαστούν οι μορφές και τα πλεονεκτήματα του διαλόγου στην επιστήμη, στην τέχνη, στην εκπαίδευση, στην ποίηση και στην αυτογνωσία. Θα εξεταστούν ακόμη μορφές διαλόγου που συναντάμε σε σύγχρονα μέσα επικοινωνίας όπως το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής του Ε.Κ.Π.Α και διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας, ενώ εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι:

  1. Κώστας Θεολόγου, επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ – Μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
  2. Δρ. Σπύρος Τζιόκας, Ιστορικός της Επιστήμης και της Τεχνολογίας
  3. Πέτρος Στεφανέας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ.
  4. Μαρία Μαλικιώση-Λοΐζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ
  5. Παύλος Ζαρογιάννης, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής.
  6. Δρ. Κατερίνα Μανδρώνη, Ιστορικός Τέχνης – Εκπαιδευτικός
  7. Άρις Κουτούγκος, ποιητής – Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας ΕΜΠ
  8. Μαρία Ντίνου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με το θεατρικό δρώμενο «φιλοσοφικοί διάλογοι» από το βιβλίο του Άρι Κουτούγκου Φιλοσοφικοί Τόποι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδήμα.

Το πλήρες πρόγραμμα με τους τίτλους των εισηγήσεων, τα βιογραφικά των εισηγητών, το κόστος και των τρόπο δήλωσης συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα, θα πληροφορηθείτε με νεώτερο ηλεκτρονικό μήνυμα ή από τον ιστοχώρο www.ideotopos.gr