50+3 Κινηματογραφιστές στην Ελλάδα

Η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών (GSC), σε συνεργασία με την Διεθνή Ένωση Κινηματογραφιστών (IMAGO), διοργανώνει διήμερο master class το οποίο θα παρουσιάσουν τρείς σημαντικοί Διευθυντές Φωτογραφίας, στις 23 και 24 Απριλίου 2014, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136 / Μετρό Κεραμεικός).
To masterclass θα έχει ελεύθερη είσοδο.

To masterclass θα περιλαμβάνει:
Εισηγήσεις από τους:
-Christian Berger, πολυβραβευμένο Διευθυντή Φωτογραφίας ταινιών όπως Hidden, The piano teacher και υποψήφιο για Oscar το 2010 με την ταινία The White Ribbon. (http://www.christianberger.at/)
-Haris Zambarloukos που έχει διευθύνει μεταξύ άλλων τις ταινίες όπως Thor, Mamma Mia, Sleuth. (http://www.zambarloukos.com/)
-Phedon Papamichael, υποψήφιο για τα φετινά Oscar με την ταινία Nebraska. Έχει φωτίσει επίσης, πολλές ταινίες όπως τις The Ides of March, W. (http://phedonpapamichael.com/)
Το masterclass θα περιλαμβάνει επίσης, ομιλίες των εισηγητών, στρογγυλά τραπέζια, παρουσιάσεις κινηματογραφικών μηχανών, ενημέρωση για το πρόγραμμα της ΕΕ "Δημιουργική Ευρώπη", αλλά και την πρώτη προβολή στην Ελλάδα των ταινιών The Notebook του Christian Berger, Locke του Haris Zambarloukos, καθώς και αποσπάσματα από την νέα δουλειά του
Phedon Papamichael.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της ετήσιας συνάντησης της IMAGO, η οποία διοργανώνεται από τους ίδιους φορείς και θα γίνει στην Αθήνα και τους Δελφούς από τις 25 έως τις 27 Απριλίου.Μία εκδήλωση που θα φέρει στην χώρα μας 50 σημαντικούς Διευθυντές Φωτογραφίας, από 47 χώρες του κόσμου, οι οποίοι παράλληλα θα γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά μας, τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, αλλά και την δουλειά των Ελλήνων συναδέλφων τους.
Συμπαραστάτες μας στο έργο αυτό θα είναι οι: ΕΟΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΟΤΕ, Ταινιοθήκη της Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του masterclass είναι αναρτημένο στο www.gsc.com.gr