«Heaven on Earth?»

Heaven on Earth? Heaven on Earth?

Το πρόγραμμα «HEAVEN ON EARTH?» συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο με τη δημιουργία του θεατρικού έργου και ένα σεμινάριο στις 8 & 9 Φεβρουαρίου 2014 από την Βάνα Πεφάνη στην Κων/πολη, στην ομάδα χορού SIMYA ARTS.

Το «HEAVEN ON EARTH?», το μοναδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Ελλάδα που επιδοτείται φέτος από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του Καλλιτεχνικού Ευρωπαϊκού προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2007-2013» συνεχίστηκε και τον μήνα Ιανουάριο με την πραγματοποίηση δύο σεμιναρίων που υλοποίησε η συντονίστρια Βάνα Πεφάνη, 13-17 Ιανουαρίου 2014 στη Σαραγόσα και 21-25 Ιανουαρίου 2014 στο Πλύμουθ.
Το «HEAVEN ON EARTH?» βασίζεται στην προσωπικότητα και το έργο του Ζαν Ζενέ, που σε μια εποχή γενικής κρίσης και ανακατάταξης είναι πραγματικά εξαιρετικά επίκαιρο. Σκοπός της ελληνικής ομάδας και των συνδιοργανωτών από Αγγλία, Ισπανία, Τουρκία, Γαλλία και Ιταλία είναι η δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης με τίτλο HAVEN ON EARTH? που θα ταξιδέψει σε λιμάνια διαφόρων ευρωπαϊκών πόλεων, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν εκθέσεις εικαστικών τεχνών και ψηφιακής απεικόνισης με θέμα πάντα το έργο του Ζαν Ζενέ.

13-17/1/2014 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Η Βάνα Πεφάνη, συντονίστρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος, ταξίδεψε στην Σαραγόσα της Ισπανίας και παρέδωσε στην ομάδα χορού LA MOV ένα διήμερο σεμινάριο με θέμα ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ– ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν όλα τα μελή της ομάδας καθώς και ο χορευτής-χορογραφος και ιδρυτής της LA MOV, VICTOR HIMENEZ.
Μέσα από συζητήσεις και αυτοσχεδιασμούς με κίνητρο τα βασικά συναισθήματα, με σόλο και ντουέτα, ασκήσεις συγκέντρωσης και «κλειδώματος» του συναισθήματος η ομάδα άρχισε να λειτουργεί πιο εκφραστικά και να κατανοεί πόσο απαραίτητη είναι η διαχείριση του εσωτερικού μας κόσμου, ώστε μαζί με την τεχνική μας κατάρτιση να μας κάνουν μοναδικούς και ιδιαίτερους στην τέχνη μας. Κάποια από τα μέλη της ομάδας είχαν πολύ γρήγορη αντίληψη και άμεσο αποτέλεσμα, κάποια άλλα ήθελαν περισσότερο χρόνο, όλοι όμως ανεξαιρέτως συμμετείχαν ενεργά, έδειξαν εμπιστοσύνη και προσπάθησαν για το καλύτερο. Βασικός υποστηρικτής του σεμιναρίου, με απίστευτη θετική ενέργεια ο VICTOR HIMENEZ, ένας άνθρωπος πολύ ανοιχτός στο να δοκιμάσει καινούργια πράγματα και να γνωρίσει διαφορετικές τεχνικές.
Μια ομάδα χορού, που βρίσκεται στην πανέμορφη πόλη της Σαραγόσα, δημιουργεί με επιτυχία και είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να συνεργάζεται κανείς μαζί τους.

Βάνα Πεφάνη Βάνα Πεφάνη

21-25/1/2014 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ

Μετά τη Σαραγόσα σειρά είχε για τη Βάνα Πεφάνη το Πλύμουθ στην Αγγλία. Παρέδωσε ένα διήμερο σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο Παραστατικών Τεχνών με θέμα τη δημιουργία ενός θεατρικού έργου βασισμένου σε μια πραγματική ιστορία ή σε ένα υπαρκτό πρόσωπο. Το σεμινάριο ξεκίνησε με τη βιογραφία του Ζαν Ζενέ και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα στοιχεία για να γράψουμε ένα έργο με πρωταγωνιστή τον Ζενέ. Τη δεύτερη μέρα του σεμιναρίου μελετήθηκε η αληθινή ιστορία των αδελφών Παπέν και πώς ο ίδιος ο Ζενέ εμπνεύστηκε και έγραψε το διάσημο έργο του ΔΟΥΛΕΣ.
Όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν δημιουργικό ενδιαφέρον, μίλησαν με φαντασία και έκαναν εύστοχες παρατηρήσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να ενδιαφερθούν και να γνωρίσουν καλύτερα έναν σημαντικό συγγραφέα του αιώνα μας.
Το ταξίδι στο Πλύμουθ είχε διπλό ενδιαφέρον, γιατί η ελληνική αποστολή παρακολούθησε και ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο για τον Ζενέ από τους καθηγητές Dr Clare Finburgh και Prof Carl Lavery. Γνωρίστηκε με την ομάδα που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία του φιλμ και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με αυτό.
Το ταξίδι στο Πλύμουθ ήταν ένα ταξίδι εμπειριών, συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων για το αντικείμενο του προγράμματός μας.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες
ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΝΑ ΠΕΦΑΝΗ ΚΑΙ
ΕΛΛΗΝΙΚH ETAIΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ»:
«HEAVEN ON EARTH?»

8 & 9 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
ΑΠΟ AΓΓΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ

Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2013
και ολοκληρώνεται τον Αύγουστο 2014
Δραστηριότητες του προγράμματος Ιανουάριος 2014