Ετήσια Γιορτινή Συναυλία Κρατικού Ωδείου στο Μέγαρο Μουσικής

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 τη γιορτινή ετήσια συναυλία που έχει καθιερωθεί ως αγαπημένος πολιτιστικός θεσμός της πόλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ώρα 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» με είσοδο 12 ευρώ και 8 ευρώ μαθητικά, φοιτητικά και για κατόχους κάρτας ανεργίας, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου Μαέστρου, Βλαδίμηρου Συμεωνίδη θα συνοδεύσει και φέτος οκτώ νεαρούς σολίστες, σπουδαστές του Κ.Ω.Θ., που επιλέχθησαν μετά από ειδικό εσωτερικό διαγωνισμό, τους: Βασιλειάδη Αντώνη στα κρουστά, Βρεττού Αθηνά στο βιολί, Βρεττού Σοφία στο βιολοντσέλο, Δασκαλάκη Γαλάτεια στο πιάνο, Κομνή Ελένη και Κοντοπούλου Βασιλεία στη Μελοδραματική, Πετρίδη Χριστόφορο στο βιολί και Φωτιάδη Αντώνη στο σαξόφωνο. Στη συναυλία θα συμμετέχει και η Χορωδία του Ωδείου, σε συνεργασία με τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, υπό τη Διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα των συνθετών:Α. Βασιλειάδη, L.v.Beethoven, G.Bizet, E.Elgar, F.Händel, A.Lortzing, W.A.Mozart, F.Mendelssohn – Bartholdy, J.Ibert, C.Saint Saens, που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα εποχών και στυλ μουσικής, από την κλασική ως τη σύγχρονη.

Η Διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, κα Λόλα Τότσιου, στέλνει τις ευχαριστίες της για άλλη μια φορά στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού, στη Διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και σε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας.