Συναυλία Μουσικής Δωματίου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών του και της παρουσίασης στο κοινό διεθνούς φήμης Ελλήνων μουσικών, σας προσκαλεί στη Συναυλία Μουσικής Δωματίου με το μουσικό σχήμα Duo Plegma, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, στις 20.00, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των έργα Beethoven, Schumann, Mendelssohn, Shostakovich.

Το μουσικό σχήμα Duo Plegma αποτελείται από τους Δημήτρη Καραγιαννακίδη, βιολοντσέλο και Αλέξιο Λίζο, πιάνο. Η συνεργασία των δύο μουσικών ξεκίνησε το 2011, ως αποτέλεσμα μιας κοινής αναζήτησης και ανταλλαγής απόψεων. Το ρεπερτόριό τους καλύπτει διαφορετικές εποχές, με έργα από την κλασική περίοδο ως και τον 21ο αιώνα.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πολυρρυθμία»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Ο Δημήτρης Καραγιαννακίδης είναι κάτοχος διπλώματος βιολοντσέλου από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Dr. Russi Dragnev, 2008) και Bachelor of music με εξειδίκευση στην ορχηστρική μουσική, από τη Hochschule für Musik Saar στο Saarbrücken της Γερμανίας (τάξη Prof. Ulrich Voss, 2014). Υπήρξε για τρία χρονιά υπότροφος του Ι.Κ.Υ.. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τους Γιώργο Χατζηνίκο, Valeri Aimard, Matias de Oliveira Pinto, Mario Blaumer και Δημήτρη Γούζιο. Από την άνοιξη του 2015 είναι μέλος του Nostos Quartet (κουαρτέτο εγχόρδων), το οποίο έχει ως έδρα το Άμστερνταμ και ως μέλος του οποίου σπουδάζει στο Conservatorium van Amsterdam (CvA) και την Ολλανδική Ακαδημία Κουαρτέτων Εγχόρδων (NSKA). Είναι επίσης μέλος της τάξης βιολοντσέλου του Michael Stirling στο CvA. Με το κουαρτέτο Nostos έχει δώσει συναυλίες και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία και Ουγγαρία. Από το 2015 έχει αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Πηλίου (PelionFestival). Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο και Αίγυπτο. Υπήρξε πρώτο τσέλο του συνόλου εγχόρδων «Ροτόντα» και της Ορχήστρας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχοντας συμπράξει ως σολίστ και με τα δύο σύνολα.
Ο Λίζος Αλέξιος είναι κάτοχος Master of Music in Piano Performance (magna cum laude) από το Πανεπιστήμιο Luca School of Arts - Lemmensinstituut του Leuven του Βελγίου (τάξη Alan Weiss). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και διπλωματούχος πιάνου από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Ζωής Σαμσαρέλου). Το 2014 παρακολούθησε μαθήματα ειδίκευσης στο fortepiano και την ιστορικά τεκμηριωμένη εκτέλεση, στην τάξη του Φλαμανδού καθηγητή Jan Vermeulen. Παράλληλα δημιουργεί duo με την βιολονίστα Ντιάνα Σολομωνίδου υπό την καθοδήγηση του ιδίου καθηγητή. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με τους Cyprien Katsaris, Naum Grubert, Daniel Rivera, Ana-Mirabela Dina, Pietro De Maria, Κατερίνα Πολυζωίδου - Σούρβαλη και Janna Polyzoides, Γιώργο Θυμή, Γιώργο Χαζηνίκο, Δόμνα Ευνουχίδου κ.α. ενώ μελέτησε για δύο χρόνια υπό την επίβλεψη του Νίκου Ζαφρανά. Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία και υποτροφίες.