Μουσικές Βραδιές στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Μουσικές Βραδιές στη Λίμνη της Βουλιαγμένης Μουσικές Βραδιές στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Βραδιές ατμοσφαιρικής, απαλής μουσικής ακρόασης θα προσφέρει στους επισκέπτες της αυτό το καλοκαίρι η Λίμνη της Βουλιαγμένης, απόλυτα εναρμονισμένες με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της.

Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού τραγουδιού είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματά τους γι’ αυτό το ζωντανό σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς.
Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 η μεγάλη ερμηνεύτρια Αλέκα Κανελλίδου θα μας ξεναγήσει σε ιδιαίτερα μουσικά τοπία, όπου το ελληνικό τραγούδι συναντά τις τζαζ αρμονίες.
Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 ο Στέφανος Κορκολής έρχεται να μας παρασύρει για μια ακόμα φορά με τον μελωδικά ευχάριστο ήχο του και την ευαίσθητη ερμηνεία του σε ένα... «Φάσμα ασμάτων».
Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 και η στιγμή έφτασε για να συναντηθούν επί σκηνής , ο κορυφαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας με τον διαχρονικό ερμηνευτή Δάκη. «Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα...» ο τίτλος της παράστασης τους και πραγματικά το περιμένουμε όλοι, αφού μας το χρωστάνε από το 1968!
Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 είναι η βραδιά του Κώστα Χατζή. Ο κιθαρωδός που καθιέρωσε το στυλ «φωνή- κιθάρα» στην Ελλάδα κι έγινε πρότυπο για πολλούς μεταγενέστερους τραγουδοποιούς, συνοψίζει σε μια μουσική βραδιά τη μεγάλη του πορεία στο τραγούδι, που επίσημα ξεκίνησε το 1961.

Λίμνη Βουλιαγμένης: Ένα φυσικό διατηρητέο μνημείο, με ιαματικά νερά, από πηγές βάθους έως και 100 μέτρων, περιτριγυρισμένο από βράχους και πεύκα, σε ελάχιστη απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Πρόγραμμα Παραστάσεων
Τετάρτη 17 Ιουνίου
Αλέκα Κανελλίδου
«Ταξίδι στο Όνειρο»

Πέμπτη 18 Ιουνίου
Στέφανος Κορκολής
«Φάσμα ασμάτων»

Τετάρτη 24 Ιουνίου
Μίμης Πλέσσας – Δάκης
«Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα... »

Πέμπτη 25 Ιουνίου
Κώστας Χατζής
«Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει»

Τετάρτη 1η Ιουλίου
Δήμητρα Γαλάνη
«Αλλιώς»

Πέμπτη 2 Ιουλίου
Χειμερινοί Κολυμβητές
«από το πάρκο, στη Βουλιαγμένη»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΑΛΕΚΑ ΚΑΝΕΛΛΙΔΟΥ
«Ταξίδι στο όνειρο»
Τετάρτη 17 Ιουνίου

Η Αλέκα Κανελλίδου, μας καλεί στη Λίμνη της Βουλιαγμένης να ανασύρουμε με οδηγό τα τραγούδια, συναισθήματα, αυθεντικά και πρωταρχικά, που θα ξεπηδήσουν μέσα από τις νότες και τους στίχους και θα πλημμυρίσουν τις ψυχές μας.
Η μεγάλη ερμηνεύτρια μας ξεναγεί σε ιδιαίτερα μουσικά τοπία, όπου το ελληνικό τραγούδι συναντά τις τζαζ αρμονίες.
Η μουσική και ο λόγος ρέουν αβίαστα με στόχο να φορτίσουν τις αισθήσεις μας. Μια άκρως μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, φτιαγμένο με πολλή φροντίδα από τον Θοδωρή Κοτεπάνο, με όλα τα τραγούδια της που αγαπήθηκαν και που της έγραψαν συνθέτες όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάριος Τόκας, ο Σπύρος Βλασσόπουλος, ο Γιώργος Μανίκας, η Νινή Ζαχά, ο Αλέξης Παπαδημητρίου αλλά και άλλοι, όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πιο πρόσφατα.
Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με χαρακτηριστικά τραγούδια από την εργογραφία του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Και φυσικά δε θα λείψουν και κάποια ξενόγλωσσα, όπως το «Killing Me Softly» της Roberta Flack.
Αλέκα Κανελλίδου. Εκεί όπου η ρομαντική τραγουδοποιΐα υποστηρίζεται με τον καλύτερο τρόπο, παρέχοντάς μας τη δυνατότητα ν’ απολαύσουμε τραγούδια με αρχή, μέση και τέλος, είτε πρόκειται για μελωδικές μπαλάντες, είτε για ρυθμικά κομμάτια με μια παιγνιώδη διάθεση.
Ένα ταξίδι στο όνειρο που αγκαλιάζει με θέρμη τις αισθήσεις κάθε ακροατή.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ
«Φάσμα ασμάτων»
Πέμπτη 18 Ιουνίου
Συμμετέχει η Σοφία Μανουσάκη

Είναι γνωστή η μαγευτική δύναμη του Στέφανου Κορκολή, έτσι όπως αυτή αναδύεται από τα πλήκτρα του πιάνου.
Στην Λίμνη της Βουλιαγμένης έρχεται για να μας παρασύρει για μια ακόμα φορά με τον εξαιρετικά εύηχο και μελωδικά ευχάριστο ήχο του, σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα με τραγούδια στα οποία κυριαρχεί ο έρωτας.
Οι εμπνευσμένες διασκευές συμπορεύονται με τις προσωπικές του συνθέσεις. Γνώριμα μοτίβα δονούνται από συναισθηματικές κορυφώσεις, με τη βαθιά εσωτερική δύναμη της ερμηνείας του.
Ο τίτλος της παράστασης «ΦΑΣΜΑ–ΑΣΜΑΤΩΝ» καταδεικνύει αυτά που θ’ ακούσουμε.
«Η αιώνια ιστορία του Ερωτόκριτου, που αφορά ανθρώπων έργα. Κάθε φορά, που μια θάλασσα πλατιά στροβιλίζεται από τους πέντε ανέμους και αρχίζει να χορεύει ένα libertango, που μεταφέρεται σε δρόμους παλιούς και μετά, με τον γιο του φεγγαριού, να σε νανουρίζει και να σου λέει τρυφερά «ξύπνα αγάπη μου, γιατί κάποια νύχτα σ’ έκλεψε» και όπως αρχίζουν τα παραμύθια «ήτανε μια φορά....» να είναι ένα μουσικό παραμύθι, που να μην τελειώνει, όπως τίποτα δεν τελειώνει στην τέχνη....»
Ένα μουσικό ταξίδι στις θάλασσες, υπό το φως του φεγγαριού και με την πνοή των 5 ανέμων.

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ
«Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει»
Πέμπτη 25 Ιουνίου
Συμμετέχουν: Μαρία Αλεξίου– Αντωνία Χατζίδη
Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Παγιάτης

O κιθαρωδός που καθιέρωσε το στυλ «φωνή- κιθάρα» στην Ελλάδα κι έγινε πρότυπο για πολλούς μεταγενέστερους τραγουδοποιούς.
Ο Κώστας Χατζής έρχεται στη Λίμνη της Βουλιαγμένης για να συνοψίσει, σε μια μουσική βραδιά, τη μεγάλη του πορεία στο τραγούδι, που επίσημα ξεκίνησε το 1961 στην Πλακιώτικη μπουάτ «Τιπούκειτος» του Μπουκουβάλα.
Προσδεθείτε και απολαύσετε το συναρπαστικό ταξίδι μιας εξέχουσας μορφής του τραγουδιού μας, ένα ταξίδι γεμάτο από την ξεχωριστή μουσική του ευαισθησία.
Ο Κώστας Χατζής είναι τραγουδοποιός με σπάνιες αρετές.
Τα τραγούδια του αποτελούν σπουδαίες αισθητικές προσεγγίσεις σε πλείστα κοινωνικά θέματα, με εκφραστική ελευθερία, έντονη διάθεση αναζήτησης και ανοιχτούς ορίζοντες.
Είναι ο κύριος εκπρόσωπος της κοινωνικής και ανθρωπιστικής μπαλάντας, με ένα εντελώς δικό του βαθύ αποτύπωμα στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.
Κατάγεται από οικογένεια τσιγγάνων λαϊκών μουσικών, καθώς ο παππούς του Κώστας Καραγιάννης ήταν ένας από τους διασημότερους δημοτικούς κλαρινίστες της εποχής του και ο πατέρας του Ευάγγελος Χατζής, δεξιοτέχνης στο σαντούρι.

ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ – ΔΑΚΗΣ
«Στιγμές »
Φιλική Συμμετοχή Ελενα Περβαινά
Τετάρτη 24 Ιουνίου

Πέρασαν "Τόσα Καλοκαίρια" από "Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά" που ο Δάκης μας ταξίδεψε με τις μελωδίες του Μίμη Πλέσσα ....
"Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα..." τo περιμέναμε όλοι ....αφού μας το χρωστάνε από το 1968 να συναντηθούν επί σκηνής , ο κορυφαίος συνθέτης με τον διαχρονικό ερμηνευτή!

Ο Δάκης ερμηνεύει "Στιγμές" του Μίμη Πλέσσα....
"Στιγμές" που γέννησαν τη συνεργασία τους
"Στιγμές" από τη μουσική πορεία του Συνθέτη αλλά και
"Στιγμές" σε 7 γλώσσες αφού ο Δάκης θα ερμηνεύσει από το album "Moments" κορυφαία τραγούδια του Μίμη Πλέσσα όπως το "Ποια νύχτα σ'έκλεψε" και το "Ένας Ουρανός μ'αστέρια "στα αγγλικά , "Ποιος το ξέρει " και "Αν σ'αρνηθώ αγάπη μου " στα γαλλικά, "Η πρώτη μας νύχτα" στα ιταλικά, "Αστέρι αστεράκι" στα βραζιλιάνικα, "Τις χάντρες" στα αραβικά και πολλές άλλες επιτυχίες όπως δεν τις έχετε ξανακούσει !!!

  • Μίμης Πλέσσας στο πιάνο
  • Πάνος Δέρβος στα πλήκτρα
  • Δάκης Ερμηνεία
  • Επιμέλεια προγράμματος Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα

Δήμητρα Γαλάνη
«Αλλιώς»
Τετάρτη 1 Ιουλίου

H Δήμητρα Γαλάνη συνεχίζoντας τις εμφανίσεις της σε επιλεγμένους σταθμούς και χώρους σε όλη την χώρα, εμφανίζεται την 1η Ιουλίου στη Λίμνη Βουλιαγμένης. Οι παραστάσεις αυτές αποτελούν μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε τη Δήμητρα Γαλάνη που έχουμε αγαπήσει μέσα από μια πορεία 43 χρόνων, να ακούσουμε τα πιο αγαπημένα τραγούδια της σ’ ένα πλούσιο και ουσιαστικό πρόγραμμα, αυτά που ήδη γνωρίζουμε και αυτά που αγαπάει η ίδια και παρουσιάζει αλλιώς.. Η περιοδεία της έχει το γενικό τίτλο «Αλλιώς» όπως και ο νέος της δίσκος που κυκλοφόρησε αρχές του 2014 σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου.
Το «Aλλιώς» δίνει τον τόνο όσων παρουσιάζει η Δήμητρα στη σκηνή. Μαζί με την μπάντα της, σε μία προσωπική αφήγηση, από αυτές που σπανίως κάνει. Ένα πρόγραμμα γεμάτο από τα τραγούδια που την ανέδειξαν είτε τραγουδώντας τα, είτε γράφοντας την μουσική τους και που συνθέτουν το soundtrack μιας ξεχωριστής ζωής και πορείας. Οι παραστάσεις που έδωσε την προηγούμενη χρονιά στο Passport και σε διάφορες πόλεις σε όλη την Ελλάδα με αυτό το concept κέρδισαν κοινό και δημοσιογράφους και έδειξαν το δρόμο για περισσότερες εμφανίσεις.
Στη μουσική βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης συμμετέχουν οι πιο καλοί της φίλοι, οι μουσικοί με τους οποίους συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια. Ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (τύμπανα), ο Λάμπης Κουντουρόγιανης (ηλεκτρική κιθάρα), ο Κώστας Γεδίκης (λαούτο, μαντολίνο, λάφτα, κιθάρα), ο Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), ο Στέλιος Προβής (μπάσο).
Επιμέλεια ήχου : Γιώργος Βουδαντάς και Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Χειμερινοί Κολυμβητές
«Από το πάρκο, στη Βουλιαγμένη»
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΟΙ Χ.Κ. συμπληρώνουν φέτος 35 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου και 50 από τη δημιουργία του αρχικού πυρήνα τους με τους Ι.Παπαδάμου, Κ.Σιδέρη και Α.Μπακιρτζή. Για δεύτερη φορά σε 35 χρόνια ζωντανών εμφανίσεων, θα παίξουν, όπως πληροφορήθηκαν, σε εξέδρα. Την πρώτη, στο Λουδία, πριν από πολλά πολλά χρόνια, τους έφαγαν τα κουνούπια. Είναι σίγουροι ότι στη Βουλιαγμένη θα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, αφού ο Λουδίας βρίσκεται, στην καρδιά της μακεδονικής γης, γεμάτη βάλτους παλαιότερα, εξ ου και τα «Μυστικά του βάλτου» της Π.Δέλτα.
Επειδή, στην πολύ σφιχτή οικονομικά εποχή που διανύουμε, οι περισσότεροι από αυτούς που διοργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις ζητούν ολιγομελή μουσικά σχήματα, προφανώς για λόγους οικονομικούς (αυτό συνέβαινε και παλαιότερα), οι Χ.Κ. από καιρό δημιούργησαν παραρτήματα ή συνιστώσες (το προτιμούν αυτόν τον καιρό, γιατί είναι της μόδας ή του συρμού κατ’ άλλους) ή παραφυάδες ή παρακολουθήματα ή σκέλη, των Χειμερινών Κολυμβητών. Όμως, τη διέξοδο αυτή δεν την ενεργοποίησαν ακόμη, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Έτσι, σε πείσμα των καιρών, στη Βουλιαγμένη οι Χ.Κ. θα εμφανιστούν, από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, σε, σχεδόν, πλήρη απαρτία. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, τραγούδια από την 35χρονη παρουσία τους στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και άλλα ανέκδοτα. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία.
Γνωστοί για τις άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προτείνουν μία διαφορετική, sui generis μουσική βραδιά, που μένει αξέχαστη σε όσους την έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά. Διαφορετική, γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη, ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν με το κοινό τους.

Οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ διανύουν την όγδοη πενταετία της δράσης τους ως μουσικό συγκρότημα, καθώς ξεκίνησαν το 1979.

Το συγκρότημα θα εμφανιστεί στη Βουλιαγμένη με την εξής σύνθεση:

  • Aργύρης Μπακιρτζής: φωνή
  • Κώστας Βόμβολος: ακκορντεόν
  • Κώστας Σιδέρης: τζουράς, φωνή
  • Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσσο, φωνή
  • Διονύσιος Ρούσσος: κιθάρα
  • Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι

Πληροφορίες
Μουσικές Βραδιές
στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Έναρξη: 22.30
Διοργάνωση: Half Note Jazz Club

Τιμές Εισιτηρίων:
10€, 15€, 20€, 25€
Κρατήσεις:
210 92 13 310, viva.gr, halfnote.gr
Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Media Markt
και στα ταμεία της Λίμνης Βουλιαγμένης

Έκθεση εικόνων

ΔάκηςΣτέφανος ΚορκολήςΑλέκα ΚανελλίδουΣοφία ΜανουσάκηΚώστας ΧατζήςΜίμης ΠλέσσαςΧειμερινοί ΚολυμβητέςΔήμητρα Γαλάνη