"The Bluestrain" στο Αντίσκηνο της αποβάθρας

Cosmic Filters Cosmic Filters

"The Bluestrain", κάθε Πέμπτη, ξεκινώντας από τη Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 στις 21:30, οι COSMIC FILTERS θα παρουσιάζουν στο Αντίσκηνο του Τρένου στο Ρουφ ένα πρόγραμμα από δικά τους κομμάτια, αλλά και εβδομαδιαία αφιερώματα στους θρύλους των μπλουζ, εστιάζοντας κάθε φορά σε έναν από αυτούς.

Ίσως γιατί τα τρένα και οι αποβάθρες πάντα ασκούσαν και ασκούν μια μυστήρια γοητεία με έντονη την αίσθηση της φυγής προς το άγνωστο και μία αίσθηση απόλυτης ελευθερίας...
Ίσως γιατί οι ατελείωτες ώρες και ο μονότονος ήχος της ρόδας στη ράγα καθώς ταξιδεύεις νύχτα, αφήνει το μυαλό να φύγει...
Ίσως επειδή το τρένο ήταν το όχημα με το οποίο κάποιοι δραπέτευσαν προς την ελευθερία τους...
Ίσως για όλους αυτούς τους λόγους, όταν ακούς τα μπλουζ, ακούς και το μακρινό, μοναχικό σφύριγμα του τρένου κάπου βαθειά στη μουσική και στους στίχους των τραγουδιών.

Στο «Τρένο στο Ρουφ» πάντα συμβαίνουν μαγικά πράγματα. Στο Θεατρικό Βαγόνι, στο Wagon Bar και στο Μουσικό Βαγόνι, όταν μπει κανείς, μεταφέρεται σε μία άλλη εποχή και σε έναν άλλο χώρο και χρόνο όπου κυριαρχεί η φαντασία, η δημιουργικότητα και μία αίσθηση φυγής προς την ελευθερία. Το Τρένο δεν ήταν ποτέ απλώς ένας χώρος. Είναι ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο σύμπλεγμα χώρων, στους οποίους έρχεται τώρα να προστεθεί από τη δημιουργό του Τρένου-Θεάτρου ηθοποιό και σκηνοθέτη Τατιάνα Λύγαρη ένας ακόμη απρόβλεπτος, πολυμορφικός, καλλιτεχνικός χώρος. Δεν είναι άλλο ένα βαγόνι-αντίκα, ούτε μία γιγάντια ατμομηχανή... Δίπλα ακριβώς στα φωτισμένα βαγόνια, πάνω στην πλατφόρμα της αποβάθρας, θα βρείτε το Αντίσκηνο.

Ναι, ένα αληθινό αντίσκηνο στην αποβάθρα του σταθμού δίπλα στο Θεατρικό Βαγόνι με τέσσερις τοίχους, παράθυρα και σκεπή που δεν είναι ούτε από τσιμέντο, ούτε από τούβλα αλλά από χοντρό, λευκό και μαλακό ύφασμα.
Έξω μπορεί να βρέχει και να φυσάει με λύσσα αλλά μέσα στο αντίσκηνο καίει η σόμπα, η μουσική παίζει και ο απαλός φωτισμός σε κάνει να νοιώθεις ότι σε αγκαλιάζουν δύο τεράστια, δυνατά χέρια και δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, σαν τότε που ήμασταν παιδιά και ρίχναμε ένα σεντόνι πάνω από τέσσερις καρέκλες και μαζευόμασταν από κάτω, ο ένας δίπλα στον άλλον. Μπορεί να ακούγεται ο ήχος της βροχής αλλά μέσα στο αντίσκηνο νοιώθεις ζεστασιά και ασφάλεια και το χτύπημα της κάθε στάλας μετατρέπεται σε νότα και αυτές οι νότες μετατρέπονται σε μία μελωδία της φύσης.

Το Αντίσκηνο έχει στηθεί για να φιλοξενήσει κάθε νέα εναλλακτική καλλιτεχνική πρόταση που χρειάζεται περισσότερο χώρο για να ξεδιπλωθεί, να κινηθεί, να ξεσηκώσει σε χορό, να εκφραστεί. Εξοπλισμένο τεχνικά, μπορεί να υποστηρίξει ένα μουσικό live, μια θεατρική παράσταση, μία εικαστική εγκατάσταση, μια χορευτική βραδιά και όποια άλλη πολιτιστική η κοινωνική δράση αναζητά την πρωτοτυπία, ενώ διαθέτει θέσεις για 60 περίπου άτομα.

Οι Cosmic Filters είναι:

  • Μάρκος Παπασηφάκις - κιθάρα/φωνή
  • Νίκος Βαρδής – μπάσο
  • Βασίλης Σαλτίκης – τενόρο σαξόφωνο/κρουστά
  • Δημήτρης Καραγάνης – άλτο σαξόφωνο/φλάουτο
  • Απόστολος Πατρωνίδης – τύμπανα

Οι Cosmic Filters ιδρύθηκαν στον Πειραιά το 2013 ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Γι αυτό από τότε, φιλτράροντας τις μοναδικές στιγμές, τα απλά, αυθεντικά πράγματα και τις εκπλήξεις της ζωής, τις μοιράζονται με το κοινό τους μέσα από την αγάπη τους για τη μουσική.

Οι αυθεντικές μελωδίες τους έχουν επιρροές από το Rhythm & Blues και το ρεπερτόριο της θρυλικής δισκογραφικής εταιρείας Stax, αλλά και από την ψυχεδελική μουσική του τέλους της δεκαετίας του '60 καθώς και της αναβίωσης των μπλουζ. Ταυτόχρονα όμως, διατηρούν προσωπική άποψη, φρέσκια ματιά και σύγχρονη, ανανεωτική διάθεση.

H δυνατή σύνθεση όλων των μελών του γκρουπ σε συνδυασμό με τη συλλογική δουλειά κάνει τον ήχο των Cosmic Filters να ξεχωρίζει, ενώ τα δύο πνευστά προσθέτουν τις πικάντικες νότες τους.
Στις ζωντανές εμφανίσεις τους ηλεκτρίζουν, εναλλάσσοντας αριστοτεχνικά τα blues με τη rock και το funk με την ψυχεδέλεια. Το δέσιμο των μουσικών δίνει έναν πλούσιο, τέλεια συντονισμένο ήχο, μέσα από την μουσική τους αλληλεπίδραση και τις μελωδικές τους ανταλλαγές.
Ελάτε να απολαύστε το μουσικό απόσταγμα της κοσμικής ενέργειάς τους.
www.facebook.com/events/440844489400117/?fref=ts

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
"The Bluestrain"
στο ΑΝΤΙΣΚΗΝΟ της αποβάθρας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κάθε Πέμπτη στις 21.30
Γενική είσοδος 5€, ελάχ. κατανάλωση 5€
Μπύρα 3,5 € / Ποτό 5,5 € / φαγητό από € 4,5
www.viva.gr/tickets/music/treno-rouf-antiskino/the-bluestrain/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ»
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988
καθημερινά εκτός Δευτέρας 10.00–14.00 & 18.00–22.00
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10' με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
FREE WI-FI / ΔΩΡΕΑΝ PARKING
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ:
www.facebook.com/ToTrenoStoRoufRailwayCarriageTheater
https://twitter.com/ToTrenoStoRouf
www.totrenostorouf.gr

Έκθεση εικόνων