Ρεσιτάλ Πιάνου του Χρήστου Καραβασίλη

Ρεσιτάλ Πιάνου του Χρήστου Καραβασίλη Ρεσιτάλ Πιάνου του Χρήστου Καραβασίλη

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2014 και ώρα 20:30 ο δεκαεπτάχρονος, Ιμβριακής καταγωγής, Χρήστος Καραβασίλης θα εμφανιστεί σε ένα ρεσιτάλ πιάνου στην ιστορική αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου και την συνεργασία του Συλλόγου Ιμβρίων, της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης και του Ωδείου «Ι. Συγκελάκη».

Ο νέος ταλαντούχος πιανίστας Χρήστος Καραβασίλης θα ερμηνεύσει σημαντικά πιανιστικά έργα των: Louis - Claude Daquin (Λουίς – Κλωντ Ντακέν), Johann Sebastian Bach (Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ), Frédéric Chopin (Φρεντερίκ Σοπέν), Franz Schubert (Φραντς Σούμπερτ) και Franz Liszt (Φραντς Λιστ).

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες της Παιδείας στην Ίμβρο, εκεί όπου ύστερα από 50 χρόνια σιγής ξαναχτυπάει το κουδούνι Ελληνικού σχολείου για να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές που θα δώσουν και πάλι στο νησί ζωή. Αυτή την «επιπλέον ελπίδα για το αύριο και το μέλλον της Ίμβρου» όπως δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλούμαστε να στηρίξουμε.

Πληροφορίες
ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ
του Χρήστου Καραβασίλη

Σάββατο 17 Μαΐου 2014
Ώρα 20:30

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, 10561 Αθήνα

Τιμές εισιτηρίων:
15 € διακεκριμένη ζώνη
10€ πλατεία – εξώστης
5€ (μαθητικό, φοιτητικό, ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Εισιτήρια Online: http://www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567
Διοργάνωση: ARTE ATENE

Βιογραφικό Σημείωμα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Τα πρώτα του βήματα στον τομέα της γενικής εκπαίδευσης έγιναν στη Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Ιωσήφ όπου παραμένει μέχρι και σήμερα ενώ στον τομέα της μουσικής παιδείας ξεκίνησε στην ηλικία των 6 ετών στο Ωδείο Ιωάννας Συγκελάκη με καθηγήτρια την Ιωάννα Συγκελάκη.
Από νωρίς ξεχώρισε για την επιμέλεια και τις άριστες επιδόσεις του. Σε ηλικία μόλις 8 ετών έλαβε το Α' Βραβείο στην κατηγορία του στον Διαγωνισμό Πιάνου στη μνήμη «Μαρίκας Ματζαγριωτάκη».

Έχει πάρει μέρος σε όλες τις συναυλίες του Ωδείου καθώς και στα σεμινάρια πιάνου που οργανώνει το Ωδείο με τη συνεργασία και διδασκαλία του διεθνούς φήμης μαέστρου και καθηγητή πιάνου Δημήτρη Τουφεξή και στα οποία διακρίθηκε.
Επίσης, τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εμφανίσεις ως Σολίστ με την ορχήστρα του Ωδείου υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Αλέξανδρο Συμεωνίδη και Δημήτρη Τουφεξή ερμηνεύοντας πολλά κονσέρτα όπως Haydn (D major), Bach (D minor), Mozart KV 414, 466, 467, 468, Grieg.

Το Μάρτιο του 2012 έλαβε μέρος στον τελικό του διαγωνισμού Νέων Μουσικών της Eurovision που οργάνωσε η ΕΡΤ λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές.
Τον Ιούλιο του 2012 συμμετείχε κατόπιν ακρόασης στα εντατικά μαθήματα της θερινής περιόδου της Μουσικής Ακαδημίας Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας, στην τάξη του παγκοσμίου φήμης Σολίστ Πιάνου και παιδαγωγού Olivier Gardon, αποσπώντας υποτροφία για τις εξαιρετικές για την ηλικία του επιδόσεις. Στο τέλος του σεμιναρίου έδωσε ατομικό ρεσιτάλ ερμηνεύοντας Chopin.

Τον Απρίλιο του 2013 παρουσίασε τις δυνατότητές του μέσα από το Ρεσιτάλ Πιάνου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Athenaeum International Cultural Center έργα του L.V. Beethoven, του Fr. Chopin και του Fr. Liszt.

Τον Ιανουάριου του 2014 προκρίθηκε στη δεκάδα του ελληνικού τελικού χορήγησης υποτροφιών της Yamaha Music Foundation of Europe για πιάνο, ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφίους απo όλη τη χώρα και κατέλαβε την 2η θέση στην τελική κατάταξη.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 πέρασε τις διπλωματικές του εξετάσεις με Άριστα, 1ο βραβείο και χρυσό μετάλλιο.

Tον Φεβρουάριο του 2014 έδωσε ατομικό ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη».