4o Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 διοργανώνει το 4o Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών στις 9, 11, 12 και 13 Απριλίου 2014 και ώρα 20:00.

 

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Αίθουσα Φίλων Μουσικής, το Φουαγιέ του Μεγάρου και η Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης θα πλημμυρίσουν με δημοφιλείς μελωδίες, τραγουδισμένες από παιδικές φωνές.

Οι χορωδίες θα ερμηνεύσουν κλασσικά και μοντέρνα κομμάτια μεγάλων μουσικών από τον Bach, τον Mozart και τον Mendelssohn ως τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη, τους U2 και τους Beatles.

BAKUORCHESTRA


Στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία "Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης", η Χορωδία του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, η Παιδική Χορωδία Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης, η Παιδική Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, η Νεανική Χορωδία Δήμου – Πυλαίας Χορτιάτη, η Παιδική και Νεανική Χορωδία Κέρκυρας και η Χορωδία Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στo πλαίσιo του Φεστιβάλ και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται την Ορχήστρα Δωματίου Νέων της Μουσικής Ακαδημίας του Μπακού, το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 20.00. Υπό τη μουσική διεύθυνση του Fuad Ibrahimov, η Ορχήστρα θα παρουσιάσει έργα αζερικής κλασσικής μουσικής αλλά και δυτικές μελωδίες ανάμεικτες με ανατολίτικα στοιχεία.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Azad Aliyev (1951-2014), κύριου μαέστρου επί σειρά ετών της Ορχήστρας, και περιλαμβάνει πολλά μουσικά κομμάτια από παραδοσιακούς χορούς, όπως τα «Jangi» και «Gaytagh» και τα «Gerenfil» («Γαρύφαλλο») του Vasif Adigozalov και «Deniz» του Farhad Badalbeyli.

  • Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος)
  • Στη συναυλία του Σαββάτου 12 Απριλίου η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).