Jean-Michel Pilc & Petros Klampanis

Jean-Michel Pilc Jean-Michel Pilc

Από την Νέα Υόρκη στην Αθήνα, Jean-Michel Pilc & Petros Klampanis CONTEXTUAL duet, για μία μοναδική εμφάνιση στον ΙΑΝΟ, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 21:30.

Συνθέσεις που φλερτάρουν με τη Νεοϋορκέζικη τζαζ, αντλούν την ευαισθησία τους από την κλασική μουσική και το Ρομαντισμό, και φέρουν τη νοσταλγία της παραδοσιακής μουσικής των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, θα συνοδεύσουν την επιστροφή μας στην πόλη, σε μία από τις πρώτες φθινοπωρινές συναυλίες του Ιανού, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 21:30.

Ο πιανίστας και συνθέτης Jean-Michel Pilc, μια μουσική ιδιοφυία, με ιδιαίτερο προσωπικό ύφος, συναυλίες σε όλο τον κόσμο, σπουδαίες συνεργασίες και κριτικές που τον κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους αυτοσχεδιαστές της διεθνούς τζαζ σκηνής, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής του περιοδείας, καλεσμένος του φίλου και συνεργάτη του Πέτρου Κλαμπάνη, κοντραμπασίστα και συνθέτη, του οποίου το ντεμπούτο έχει συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές. Μαζί, θα παρουσιάσουν πρωτότυπες συνθέσεις και ευφάνταστες ενορχηστρώσεις σε δημοφιλή τζαζ κομμάτια, ενώ μέρος του προγράμματος θα αποτελέσουν νέες συνθέσεις του Πέτρου Κλαμπάνη, που θα ηχογραφηθούν στη Νέα Υόρκη, λίγες μόλις μέρες μετά τη συναυλία στην Αθήνα.

Πριν τη συναυλία τους στην Αθήνα θα εμφανισθούν επίσης στη Ζάκυνθο (29 Αυγούστου, Λόφος του Στράνη) και στο πλαίσιο του Tinos Jazz Festival (31 Αυγούστου, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού).

Έγραψαν για τον Jean-Michel Pilc

"Πρόκειται για μία μουσική ιδιοφυία"
Eric Brace, The Washington Post

"Ένας εκτυφλωτικά εφευρετικός πιανίστας"
Nate Chinen, The New York Times

"Ο κύριος Pilc μοιάζει σα να έχει πέσει από τον ουρανό απολύτως έτοιμος, με την τεχνική και τις ιδέες του στη θέση τους. Είναι ένας αρμονικός ερμηνευτής που κρύβει έναν μουσικό κύβο του Ρούμπικ στο κεφάλι του".
Ben Ratliff, New York Times

Πέτρος ΚλαμπάνηςΠέτρος Κλαμπάνης

Έγραψαν για τον Πέτρο Κλαμπάνη

"Ένας καταπληκτικός ερμηνευτής και συνθέτης, το ντεμπούτο του είναι εξαιρετικά ευοίωνο"
Bill Milkowski, Jazztimes Magazine

"Εξαιρετική σύνθεση και ερμηνεία. Ιδιαίτερα μου αρέσουν η επιθετική του μελωδικότητα, η τονικότητα και η προσωπική γραφή"
Drew Gress, bassist, composer

www.jeanmichelpilc.com
www.petrosklampanis.com

 

Πληροφορίες
Jean-Michel Pilc & Petros Klampanis
CONTEXTUAL duet

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 21:30

Είσοδος: 10 ευρώ
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

IANOS
Σταδίου 24, Αθήνα
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 3217810, www.ianos.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Hector Martignon's "Foreign Affair" Ελένη Τσαλιγοπούλου »