O Sister! @ Half Note Jazz Club

O Sister O Sister

Μια ιδιαίτερη μπάντα θα είναι μαζί μας την Πρωτοχρονιά στη σκηνή του Half Note, για επτά μοναδικές βραδιές, από την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, μέχρι την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου.
Οι καταπληκτικοί O Sister είναι μία παρέα μουσικών αφοσιωμένοι στην Αμερικάνικη μουσική της δεκαετίας του 20' και του 30', τις χρυσές δεκαετίες της Dixie και του Swing.

Είναι μια προσπάθεια αναβίωσης του πνεύματος της εποχής της γέννησης της jazz πριν αυτή αρχίσει να θεωρείται από κάποιους διανοουμενίστικη ή και ελιτίστικη, όταν δηλ. η jazz ήταν απλά η μουσική για χορό και διασκέδαση και παιζόταν στους δρόμους! Σ' ένα περιβάλλον και μια συγκυρία δε, που κατά πολύ ταιριάζει με τη σημερινή αφού οι κοινωνικές αλλά και οι οικονομικές συνθήκες του τότε και του τώρα, μοιάζουν κατά ένα... σατανικό τρόπο!

Οι εκ Σεβίλλης προερχόμενοι μουσικοί στο τελευταίο τους άλμπουμ "Shout Sister" κάνουν ένα αφιέρωμα στις μυθικές και καινοτόμες για την εποχή τους Boswell Sisters, που ως vocal group την δεκαετία του 20' και του 30' είχαν ταράξει την μουσική σκηνή με την διαφορετική προσέγγιση στην χρήση της αρμονίας και των φωνητικών δυνατοτήτων του σχήματος, αν και δεν έλαβαν ποτέ την αναγνώριση που άξιζαν.

Δημιουργός και εμπνευστής των Ο Sister είναι η τραγουδίστρια Paula Padilla, η οποία παρά την χαώδη χρονική αλλά και φυσική απόσταση από την εποχή των αρχών του περασμένου αιώνα και της Νέας Ορλεάνης, έφτιαξε ένα σχήμα «εποχής», που ηχεί εξαιρετικά, έχει φοβερά φωνητικά και αποτυπώνει ανάγλυφα την περίοδο που αναφέρεται με φρεσκάδα, αυθορμητισμό και απίστευτη σκηνική παρουσία.

Μια μπάντα που μπορείς να την απολαύσεις μόνο ζωντανά... και να την ζήσεις στην σκηνή του Half Note!

  • Paula Padilla : φωνητικά
  • Helena Amado : φωνητικά
  • Marcos Padilla : φωνητικά
  • Matias Comino : κιθάρα
  • Camilo Bosso : κοντραμπάσο
  • Pablo Cabra : τύμπανα

Πληροφορίες:

O SISTER! @ HALF NOTE JAZZ CLUB
Ακουστικό dixie swing & jazz αλά Boardwalk!

ΠΑΡ. 28 ΔΕΚ 2012 – ΠΕΜ. 3 ΙΑΝ. 2013

Ώρα έναρξης: 22:30 (Δευτ- Σαβ.), 21:30 (Κυρ.)
Είσοδος: 10/ 15/ 20 ευρώ (Δεν περιλαμβάνει ποτό)

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς / www.halfnote.gr
Κρατήσεις: 210 9213310 ǀ viva.gr– 13855

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

ΚΛΗΡΩΣΗ: ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Waterpipes @ Half Note Jazz Club Joyful @ Half Note Jazz Club »