Οι Music Soup με τον Γιάννη Οικονομίδη @ Half Note Jazz Club

Στο Half Note Jazz Club, οι Music Soup εμφανίζονται ως κουιντέτο, με καλεσμένο τον ευρηματικό και πολυτάλαντο Γιάννη Οικονομίδη στην τρομπέτα. Πρόκειται για τον πιο σημαντικό ίσως τρομπετίστα της ελληνικής τζαζ σκηνής, ιδρυτικό μέλος των Aroma Caribe, με συνεχή και έντονα δημιουργική παρουσία, τόσο σαν σολίστας, όσο και σαν ενορχηστρωτής jazz, latin jazz και σύγχρονης μουσικής.

Θα παρουσιάσουν, μαζί με τους εξαιρετικούς Κώστα Μαυρίδη (μπάσο) και Αναστάση Γούλιαρη (τύμπανα), μουσική από όλη την μέχρι τώρα πορεία τους, μαζί με καινούριο υλικό που θα περιλαμβάνεται στο cd που ετοιμάζουν. Διασκευές, πρωτότυπες ενορχηστρώσεις και συνθέσεις που κινούνται από την ατμοσφαιρική διάθεση στη straight ahead jazz και από εκεί σε πιο funky grooves, ανακατεμένα σε μία "μουσική σούπα".

poster"Ένα σχήμα που δεν σταματά να εκπλήσσει, ξεκίνησε με ενορχηστρώσεις και ρεπερτόριο-φόρο τιμής στον Nat King Cole, για να εξελιχθεί σε ένα Μπενσονικού τύπου jazz- funk όχημα, χωρίς να χάσει ίχνος από την κομψότητά του.[...]
Δαιμόνιος τζάζμαν, ο κιθαρίστας Νέστορας Δημόπουλος, με βαθιά γνώση και απόλυτα cool στάση στο παίξιμό του, έχοντας περάσει μια δεκαετία στην Βοστόνη και στην Νέα Υόρκη, βρήκε το καλλιτεχνικό του έτερον ήμισυ στο πρόσωπο της Ευγενίας Καρλαύτη, η οποία στο πλευρό του άνθισε από κλασική πιανίστρια (μια από τις καλύτερες που διαθέτουμε) σε θυελλώδη τζαζ ερμηνεύτρια και τραγουδίστρια με ιδιαίτερη χροιά- ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Κάτω από το όνομα Music Soup στεγάζουν μια σειρά από διαφορετικά project: ένα ακουστικό τρίο στα πρότυπα του τρίο του Nat King Cole, ένα δυναμικό organ trio, ή ένα κουαρτέτο που στήνει εκρηκτικά πάρτι, προσφέροντας jazz funk διασκευές σε αγαπημένα ποπ κομμάτια." (Νίκος Κ. Φωτάκης, Jazz & Τζαζ Ιουλίου-Αυγούστου 2012).

music-soup

guest

  • Γιάννης Οικονομίδης (τρομπέτα)
  • Ευγενία Καρλαύτη (πιάνο/ φωνή)
  • Νέστορας Δημόπουλος (κιθάρα)
  • Κώστας Μαυρίδης (μπάσο)
  • Αναστάσης Γούλιαρης (τύμπανα)

Επισκεφτείτε και την σελίδα τους: http://www.musicsoupgroup.com


Και για τη συνέχεια...
Ένα πιάνο, μια φωνή, το καλύτερο φινάλε για μια βραδιά στο Half Note
Ντιάνα Παυλίδη – Γιώργος Μικρός
Αμέσως μετά το πέρας της εμφάνισης των Music Soup, ένα εξαιρετικό τζαζ ντουέτο, η Ντιάνα Παυλίδη (φωνή) και ο Γιώργος Μικρός (πιάνο), ανεβαίνει στη σκηνή του Half Note Jazz Club, αναλαμβάνοντας να διατηρήσει την ατμόσφαιρα και να κλείσει ιδανικά την βραδιά.

Στο πιάνο, θα βρίσκεται ένας από τους αφανείς ήρωες της αθηναϊκής τζαζ σκηνής, ο Γιώργος Μικρός. Ευρηματικός και ευέλικτος μουσικός, αφήνει να περάσει στο παίξιμό του ολόκληρη η ιστορία της τζαζ, από το stride μέχρι το hard bop κι από το swing μέχρι τον σύγχρονο αφαιρετικό αυτοσχεδιασμό.

Στο πλευρό του θα βρίσκεται μια από τις πλέον ανερχόμενες παρουσίες της ελληνικής σκηνής, η Ντιάνα Παυλίδη. Με χροιά και ερμηνευτική προσέγγιση που παραπέμπει στις μεγάλες φωνές του '40 και του '50, η νεαρή τραγουδίστρια έχει καταφέρει να γοητεύσει ακαριαία όσους είχαν την τύχη να παρευρεθούν στις - μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού - εμφανίσεις της.

Το ντουέτο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα από αγαπημένα Jazz Standards με έντονο το στοιχείο του swing, αλλά και "κλεισίματα του ματιού" στο blues και soul ρεπερτόριο - τα καλύτερα ακούσματα για το τελευταίο ποτό της βραδιάς.
(Νίκος Κ. Φωτάκης περιοδικό Jazz & Τζαζ)

Πληροφορίες
ΟΙ MUSIC SOUP ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
@ HALF NOTE JAZZ CLUB
και για τη συνέχεια...
Ντιάνα Παυλίδη – Γιώργος Μικρός

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: 10 ευρώ (Δεν περιλαμβάνει ποτό / ποτό από 3€)

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς / www.halfnote.gr
Κρατήσεις: 210 9213310 ǀ viva.gr– 13855

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: www.wepromotion.gr/press
Βαγγέλης Περάκης, τηλ. 6972858515 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αννίτα Δαμάσχη, τηλ. 6977333222 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γιώργος Εριτσίδης, τηλ. 6932440622, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μαίρη Μπρατάκου, τηλ. 6945809723 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.