Ένα μουσικό ταξίδι στην Ευρωπαϊκή Μεσόγειο

Μέσ' από τις πολυφωνίες κι από τους ήχους του ακορντεόν, της κιθάρας, των κρουστών, του μαντολίνου και του κοντραμπάσου, οι Carousel ταξιδεύουν τον ακροατή, από την Ελλάδα και τη Σικελία, στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, στις καντσονέτες και τις ταραντέλες της Νάπολης, στην Κορσική και τη Νότια Γαλλία, ως την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Ένα πρόγραμμα με ζωντάνια αλλά και νοσταλγία που ακουμπάει σε όλες τις πτυχές της ζωής των ανθρώπων της Μεσογείου. Οι Carousel τραγουδάνε για τον έρωτα, τη δουλειά, την ξενιτιά, τη θάλασσα, το φεγγάρι, τους λουλουδιασμένους τόπους, για όλα όσα είναι η Μεσόγειος.
  • Φαίνη Νούσια : τραγούδι, κρουστά
  • Μαριαλένα Σπίνουλα : τραγούδι, κρουστά
  • Μάκης Παπαγαβριήλ : τραγούδι, κρουστά, κιθάρα, μαντολίνο
  • Γιάννης Αλυγιζάκης : κιθάρα, μαντολίνο
  • Γιάννης Γεωργαντέλης : ακορντεόν, κιθάρα
  • Νίκος Ψαριανός : τραγούδι, κοντραμπάσο

www.carouselgroup.gr


VIDEO




Πληροφορίες
Ένα μουσικό ταξίδι στην Ευρωπαϊκή Μεσόγειο
CAROUSEL @ HALF NOTE JAZZ CLUB

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: 10 ευρώ (Δεν περιλαμβάνει ποτό / ποτό από 3€)

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς / www.halfnote.gr
Κρατήσεις: 210 9213310 ǀ viva.gr– 13855

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: www.wepromotion.gr/press
Βαγγέλης Περάκης, τηλ. 6972858515 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αννίτα Δαμάσχη, τηλ. 6977333222 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γιώργος Εριτσίδης, τηλ. 6932440622, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μαίρη Μπρατάκου, τηλ. 6945809723 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ CAROUSEL

carouselΤο μουσικό σχήμα CAROUSEL εμφανίσθηκε για πρώτη φορά τον χειμώνα του 2000 και από τότε έχει μια συνεχή παρουσία στον ελληνικό μουσικό χώρο.

Το ρεπερτόριό του έχει σαν άξονα τη Βόρεια Μεσόγειο και τους λαούς της, επεκτείνεται όμως και σε κόσμους όπου η μουσική γλώσσα συγγενεύει με αυτά τα ακούσματα.

Tο ρεπερτόριο αυτό ταξιδεύει τον ακροατή από τα fados και τα λαϊκά τραγούδια της Πορτογαλίας, την Ισπανική παράδοση και τα σεφαραδίτικα τραγούδια, στις Ιταλικές τοπικές μελωδίες, τις καντσονέτες και τις ταραντέλες του Νότου. Περνώντας μέσα από μελωδίες της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Προβηγκίας, φτάνει στα Ελληνόφωνα χωριά του Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας. Τέλος το ρεπερτόριο περνάει και από την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας δημιουργώντας γέφυρες με τους ήχους των άλλων λαών.

Τετραμελές στο ξεκίνημα του, συνέχισε να εμπλουτίζει το ρεπερτόριο και το δυναμικό του. Σήμερα συμμετέχουν στο σχήμα έξη μέλη: Τέσσερις φωνές ενώ στα όργανα εναλλάσσονται κιθάρες, κρουστά, ακορντεόν, μαντολίνο, κοντραμπάσο, ούτι.

Το σχήμα αποτελείται από τους:

Μαριαλένα Σπίνουλα: τραγούδι - κρουστά
Φαίνη Νούσια: τραγούδι - κρουστά
Μάκη Παπαγαβριήλ: τραγούδι - κρουστά – κιθάρα- μαντολίνο
Γιάννη Αλυγιζάκη: κιθάρα - μαντολίνο
Γιάννη Γεωργαντέλη: ακορντεόν - κιθάρα
Νίκο Ψαριανό: τραγούδι - κοντραμπάσο

Το μουσικό σχήμα CAROUSEL έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στην Αθήνα σε πολλές μουσικές σκηνές, ενώ έχει πραγματοποιήσει συναυλίες, στα πλαίσια δημοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και άλλων φορέων. Επίσης έχει παρουσιαστεί ζωντανά σε εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Το Δεκέμβριο του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο του cd με τίτλο "ciuri ciuri" από την L.a.m.b. ltd

www.carouselgroup.grΤο Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

ΚΛΗΡΩΣΗ: Πέμπτη 20/9 στις 13.00 για Παρασκευή 21/9