9oς Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2012

Ο φετινός Ανοιξιάτικος Κύκλος Οργάνου συνεχίζεται με τη δεύτερη συναυλία, την Κυριακή 8 Απριλίου στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου με τους Άγγλους Richard Brasier στο όργανο και Nathan Richards στην τρομπέτα. Στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, θα ερμηνεύσουν την Σονάτα σε ρε ματζόρε του Henry Purcell, τη Fantasia του Mozart σε φα μινόρε, το κοντσέρτο σε ρε ματζόρε για τρομπέτα και όργανο του Giuseppe Torelli και έργα των C.P.E.Bach, Flor Peeters και John Cheetham.
O Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου διοργανώνεται στην Αθήνα από το 2004. Παρουσιάζει συναυλίες οργάνου σόλο αλλά και σε συνδυασμό με άλλα μουσικά όργανα, στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας. Από την έναρξη του Κύκλου μέχρι σήμερα, έχουν οργανωθεί πάνω από 55 συναυλίες, ενώ έχουν λάβει μέρος πάνω από 240 καλλιτέχνες, σε σόλο εμφανίσεις ή σε σύμπραξη με μουσικά σύνολα. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους οργανίστες, αναφέρουμε τους Johannes Geffert, Wijnand van de Pol, Michael Harris, Christopher Bowers- Broadbent, Terence Charlston, Βjorn Andor Drage, Gunnar Idenstam, Nicolae Licaret, Nigel Alcoat, Wolfgang Kogert, Arnfinn Tobiassen, Bartosz Jakubczak, Hansjoerg Albrecht, Thomas Ospital, Karen Christianson, Ζαφειρία Βασιλείου, Χρήστος Παρασκευόπουλος και Ελένη Κεβεντζίδου. Έχουν παρουσιαστεί περισσότεροι από 150 συνθέτες και 200 έργα συμπεριλαμβανομένης φολκ, μπαρόκ και σύγχρονης μουσικής, αλλά και παγκόσμιες πρεμιέρες.

Σας περιμένουμε για μία ακόμη φορά, σε ένα μουσικό φεστιβάλ μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χριστίνα Αντωνιάδου
Πληροφορίες
9oς Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2012
  • Richard Brasier, όργανο
  • Nathan Richards, τρομπέτα
Ιστορικός χώρος Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα, Αθήνα

Κυριακή των Βαΐων, 8 Απριλίου, 20:30
Γενική είσοδος: 10€
Παιδιά (έως 12 χρονών) : 5€

Πληροφορίες- Kρατήσεις:
Tηλ.: 210 2029737
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.