«Ξύλινες αντιθέσεις σε φόντο κλασικό»-«Το χρυσάφι του Καυκάσου»

«Ξύλινες αντιθέσεις σε φόντο κλασικό».
Έργα για όσους αγαπούν τον ήχο των ξύλινων πνευστών, θα ερμηνεύσουν ο φλαουτίστας Λάμπρος Καραβασίλης και ο κλαρινετίστας Norbert Genvrin, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Κουαρτέτο για φλάουτο και έγχορδα σε Σι ύφεση μείζονα του Gioachino Rossini, το Κουαρτέτο για φλάουτο και έγχορδα σε Σολ μείζονα του Adalbert Gyrowetz και το Κουιντέτο για κλαρινέτο σε Λα μείζονα, K.581 του Wolfgang Amadeus Mozart.
Συμπράττουν, οι βιολονίστες Βασίλης Παπάς και Συλβάνα Σεβέλεβα, η βιολίστα Λίντα Νίνα και ο τσελίστας Βαγγέλης Νίνα.
«Το χρυσάφι του Καυκάσου». Με τη φράση «χρυσάφι του Καυκάσου» χαρακτήρισε το γαλλικό περιοδικό Figaro την πιανίστα Elisso Bolkvadze, που θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Με καταγωγή από την Τιφλίδα της Γεωργίας και βραβευμένη από τη Γεωργιανή Κυβέρνηση, η Elisso Bolkvadze έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς (Van Cliburn-USA, AXA International Piano Competition-Ireland), έχει εμφανιστεί σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών, όπως Kennedy Centre, Salle Pleyel, Salle Gaveau, ενώ έχει συμπράξει με σπουδαίες ορχήστρες (Ορχήστρα Ραδιοφώνου Γαλλίας, Φιλαρμονική Ορχήστρα Αγίας Πετρούπολης, Συμφωνική Ορχήστρα της Πράγας, Εθνική Φιλαρμονική Ορχήστρα Ουκρανίας).
Στη συναυλία της στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός θα ερμηνεύσει έργα Beethoven, Chopin και Prokofiev.

Η συναυλία διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Γεωργίας στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων διμερών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελάδας και Γεωργίας.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες
«Ξύλινες αντιθέσεις σε φόντο κλασικό»
Λάμπρος Καραβασίλης, φλάουτο
Norbert Genvrin, κλαρινέτο

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ώρα 20.30

«Το χρυσάφι του Καυκάσου»
Elisso Bolkvadze
Ρεσιτάλ πιάνου

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00

Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος 10 € / νεανικό 5 € / 15 € διακεκριμένη ζώνη

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων:
Υπηρεσία εισιτηρίων ticket services : τηλ. 210 7234567
www.ticketservices.gr
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα