Από τον Saygun στον Piazzolla

Ο Saygun ήταν για τη χώρα του ότι ο Sibelius για τη Φινλανδία, ο de Falla για την Ισπανία κι ο Bartók για την Ουγγαρία, έγραψαν κάποτε οι Times για τον Ahmed Adnan Saygun, έναν από τους σημαντικότερους Τούρκους συνθέτες που έγινε γνωστός παγκοσμίως. Με τη Σουίτα του Saygun για βιολί και πιάνο θα ξεκινήσει η συναυλία της 21ης Ιανουαρίου, και όχι τυχαία, αφού η πρώτη καλεσμένη σολίστ της σειράς Νέοι Κλασικοί για το 2012, η βιολονίστα Hande Özyürek και καθηγήτρια στο Mimar Sinan Fine Arts University της Κωνσταντινούπολης, ήταν η πρώτη που ηχογράφησε όλα τα έργα για βιολί και πιάνο του μεγάλου Τούρκου συνθέτη, σε έναν δίσκο με τίτλο "Face to Face with Saygun".
Θα ακολουθήσουν η Σονάτα νούμερο τρία για βιολί και πιάνο του Brahms και αποσπάσματα από τους Χορούς του Γιάννη Κωνσταντινίδη. Στο δεύτερο μέρος, ο πιανίστας Απόστολος Παληός, που υπογράφει και την καλλιτεχνική διεύθυνση της σειράς Νέοι Κλασικοί, θα ερμηνεύσει με τον πολυβραβευμένο, γνωστό για τα δύσκολα και απαιτητικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου που εντάσσει στα ρεσιτάλ του, και μέλος του Arkas trio, Τούρκο πιανίστα Emre Elivar, έργα για δύο πιάνα των Rachmaninoff, Ravel, Tschaikovsky και Καλογερόπουλου.

kouzis-bouras1

Λίγες μέρες αργότερα, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ο βιολονίστας Δημήτρης Κουζής (μέλος του συνόλου εγχόρδων του Ωδείου Kodaly και της Oticons orchestra) και οι πιανίστες Πέτρος Μπούρας (Master στην Eρμηνεία από το Trinity College of Music του Λονδίνου, μέλος της Oticons Orchestra) και Άγις Καλαβρυτινός (Α΄ Βραβείο, Διαγωνισμός Λέσχης Φίλων «Jose Carreras», Α΄ Βραβείο, Πανελλήνιος Διαγωνισμός της Χ.Ο.Ν., Β΄ Βραβείο, Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Χρυσή Μούσα»), μας χαρίζουν στιγμές τάγκο, μέσα από γνωστά τραγούδια, όπως Besame mucho ή Historia de un Amor, δημοφιλή έργα των Turina, de Falla και φυσικά του Piazzolla, ενώ παράλληλα οι διακεκριμένοι χορευτές Στέλλα Σμυρνάκη, Μαργαρίτα Πλέσσα και Leonardo Gomez, θα μας μυήσουν μέσα από χορογραφίες του τελευταίου, στον τρόπο με τον οποίο χορεύεται η κλασική μουσική με βήματα τάγκο...

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες
Κύκλος «Νέοι Κλασικοί» - Οκτώβριος 2011 – Μάιος 2012
Από τον Saygun στον Piazzolla
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Απόστολος Παληός
Διοργάνωση: specs 'n' arts

Σάββατο 21 & Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012, ώρα 20:30

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος 10 € / νεανικό 5 € / 15 € διακεκριμένη ζώνη

Οργάνωση παραγωγής, προβολή & διεθνείς σχέσεις:
specs 'n' artse-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.specsnarts.gr
Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων:
Υπηρεσία εισιτηρίων ticket services : τηλ. 210 7234567
www.ticketservices.gr
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα