«Βαρέθηκα τα αχ και βαχ»

Μια μουσική κωμωδία παντός καιρού για δύο φωνές κι ένα πιάνο με θέμα τον έρωτα στην κρίση ή την κρίση στον έρωτα. Ένα έργο-συρραφή χιουμοριστικών θεατρικών τραγουδιών, γραμμένων από το 1920 μέχρι το 1960 (οπερέττα-επιθεώρηση) από σημαντικούς Έλληνες συνθέτες (Σακελλαρίδης, Χατζηαποστόλου, Γιαννίδης, Αττίκ, Μουζάκης, Μωράκης, Ριτσιάρδης κ.ά.).
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Βαρέθηκα τα Αχ και Βαχ» βασίζεται στα τραγούδια. Η πλοκή της σχηματίζεται μέσα από τα λόγια των τραγουδιών. Σημαντικός είναι, επομένως, και ο ρόλος των στιχουργών, οι οποίοι επίσης ανήκουν στους καλύτερους της εποχής τους (Σακελλαρίδης, Χατζηαποστόλου, Οικονομίδης, Μενεστρέλ, Σακελλάριος, Γιαννακόπουλος κ.ά.). Μικρής διάρκειας διάλογοι, τους οποίους επιμελήθηκε η Κωνσταντίνα Ψωμά, δένουν τα τραγούδια μεταξύ τους, και αναπτύσσουν το θέμα του έρωτα μέσα σε μια σχέση, παρατηρώντας με χιούμορ –αλλά εύστοχα- πώς αυτός (ο έρωτας) μετασχηματίζεται με την πάροδο των ετών. Σύντομα χορευτικά μέρη (Βίκυ Δαμιανού) έρχονται να συμπληρώσουν αυτήν τη μουσικοθεατρική παράσταση, προσφέροντας έτσι στον θεατή 80 λεπτά κεφιού και ξεγνοιασιάς.
Το έργο αυτό απευθύνεται σ' ένα ευρύ κοινό, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ηλικίες από 20-90 ετών, τόσο λόγω του θέματός του (έρωτας), όσο και της διαχρονικότητας των συγκεκριμένων τραγουδιών.

    1Στόχος της παράστασης «Βαρέθηκα τα Αχ και Βαχ» είναι να περάσει στον κόσμο το μήνυμα της αισιοδοξίας και της χαράς της ζωής. Όπου και να κοιτάξει κανείς σήμερα στην Ελλάδα θα δει δύσθυμα, κουρασμένα πρόσωπα. Η κρίση φαίνεται πια παντού και, κυρίως, στις καρδιές μας. Όπως ακριβώς και την εποχή που γράφτηκαν αυτά τα τραγούδια. Η Ελλάδα όμως μπορεί να ορθοποδήσει και θα τα καταφέρει ξανά, όπως και τότε. Από εμάς εξαρτάται. Αρκεί να το πιστέψουμε.
Συντροφιά με τα υπέροχα χιουμοριστικά-υπαινικτικά τραγούδια του ελληνικού μουσικού θεάτρου, οι παλαιότεροι θα θυμηθούν τις ξέγνοιαστες στιγμές της νιότης τους και οι νεότεροι θα αναλογιστούν το μέλλον τους με μια πιο θετική στάση απέναντι στα πράγματα.

«Βαρέθηκα τα αχ και βαχ»

Ερμηνεύουν: η Κωνσταντίνα Ψωμά και ο Μιχάλης Ψύρρας.
Τους συνοδεύει στο πιάνο ο Τρύφων Θωμόπουλος, ο οποίος υπογράφει και τις ενορχηστρώσεις των κομματιών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Ψωμά
  • Σύμβουλος μουσικού προγράμματος: Γιώργος Ε. Παπαδάκης
  • Ενορχηστρώσεις: Τρύφων Θωμόπουλος
  • Ενδυματολογική επιμέλεια: Απόστολος Βέττας
  • Χορογραφία: Βίκυ Δαμιανού
  • Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς
Πληροφορίες
«Βαρέθηκα τα αχ και βαχ»
της Κωνσταντίνας Ψωμά
Αγγέλων Βήμα
Τόπος Συνάντησης Ανατολής-Δύσης Α.Μ.Κ.Ε. ,
Σατωβριάνδου 36 (Μετρό Ομόνοια) τκ 104 31 Αθήνα, Τηλ 210 5242211/ 13 Fax 210 5242212
e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.aggelonvima.gr

Έναρξη: Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011, και κάθε Τετάρτη στις 21.45.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 15 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί)
Φοιτητικό: 10 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί)
Προπώληση εισιτηρίων:
- στο ταμείο του Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, Τ. 210 5242211-213- στο www.ticketshop.gr, Τ. 211 9552300
- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
Λόγω περιορισμένων θέσεων και για δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα 210 5242211 & 210 5242213, καθημερινά από τις 11.00 μέχρι τις 14.00 και από τις 18.00 μέχρι τις 22.00.
Προβολή, Επικοινωνία: Σοφία Καραγιάννη (6946 342815, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)