Φεστιβάλ «Γύρω απ' το πιάνο»

Ο στενός συνεργάτης του Astor Piazzolla, Pablo Zinger, πιανίστας, συνθέτης, μαέστρος και αυθεντικός ερμηνευτής, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «γύρω από το πιάνο» και ξεδιπλώνει την ιστορία του τάγκο. Με αφετηρία τις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος Άϊρες και του Μοντεβιδέο, εκεί όπου τον 19ο αιώνα γεννήθηκε το τάγκο, μας μεταφέρει στον «ήρωα» Carlos Gardel, που έβγαλε το νέο «παρεξηγημένο» μουσικό είδος από το περιθώριο και το έκανε αποδεκτό στη μεσαία και ανώτερη τάξη, για να εξαπλωθεί και να γίνει σταδιακά μόδα στα ευρωπαϊκά σαλόνια του 20ου αιώνα, και καταλήγει στο Nuevo Tango (νέο τάγκο) στο οποίο ο Astor Piazzolla ενσωμάτωσε στοιχεία της τζαζ και κλασικής μουσικής. Μαζί του στην περιπλάνηση αυτή, η Αργεντίνα μεσόφωνος Désirée Halac, που ακροβατεί με μοναδική δεξιοτεχνία ανάμεσα στην όπερα, το ορατόριο, τη μουσική δωματίου, το τάγκο και τα παραδοσιακά τραγούδια της Αργεντινής.
TANGARTOΣτο δεύτερο μέρος της συναυλίας το κουιντέτο TANGartO, που αποτελείται από τους Λευτέρη Γρίβα (μπαντονεόν), Γιώργο Παναγιωτόπουλο (βιολί), Θωμά Κοντογεώργη (πιάνο),Ορέστη Καλαμπαλίκη (κιθάρα) και Γιώργο Αρνή (κοντραμπάσο), ερμηνεύει αξεπέραστα έργα τωνPiazzolla, Galliano και Salgan.
Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες...
Γεννημένος στην Ουρουγουάη, ο Νεοϋορκέζος Pablo Zinger είναι ευρέως γνωστός ως μαέστρος, πιανίστας, συγγραφέας, συνθέτης, ενορχηστρωτής και αφηγητής, και ειδικεύεται στο τάγκο, την ισπανική Zarzuela, τη μουσική της Λατινικής Αμερικής και τη μουσική του Astor Piazzolla του οποίου υπήρξε και στενός συνεργάτης. Έχει συμπράξει με ορχήστρες σε όλη την Αμερική, Ισπανία, Ρωσία, Πολωνία, Σλοβενία, Κορέα, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Νότια Αφρική, Γερμανία και Νορβηγία και θεωρείται ο κατεξοχήν εισηγητής του είδους Zarzuela στην Αμερική. Ανάμεσα στις δισκογραφικές του δουλειές ξεχωρίζει η ηχογράφηση του θρυλικού «Tango Apasionado» με τον Astor Piazzolla, το «Las Puertas de la Mañana» του Carlos Guastavino και δύο δίσκοι με μουσική του Carlos Suriñach, ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Plácido Domingo.
Το κουιντέτο TANGartO είναι ένα σύνολο που έχει συνδέσει το όνομά του με την ερμηνεία και το αυθεντικό συναίσθημα των Αργεντίνικωνtangos. Έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη και πεισματικά προσεγμένη καλλιτεχνική πορεία από το 1996, έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και χορευτές, με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και μουσικές σκηνές και έχει συμμετάσχει σε σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς (Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004, Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Tango Festivals).

Carlos Gardel 3desiree halac.sm1


Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Αλεξάνδρα Νομίδου

Πληροφορίες
Φεστιβάλ «Γύρω απ' το πιάνο»
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ώρα 20:30

THE HISTORY OF TANGO
From Gardel to Piazzolla
Désirée Halac, τραγούδι
Pablo Zinger, πιάνο & αφήγηση
Κουιντέτο TANGartO

Τιμές εισιτηρίων:
15, 10 & 5 €
Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη – Κέντρο Εθνομουσικολογίας

7ος κύκλος συναυλιών "γύρω απ' το πιάνο"
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Αλεξάνδρα Νομίδου
Διοργάνωση: specs 'n' arts
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οργάνωση παραγωγής, προβολή & διεθνείς σχέσεις: specs 'n' arts
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.specsnarts.gr
Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων:
Υπηρεσία εισιτηρίων ticket services : τηλ. 210 7234567
www.ticketservices.gr
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση:  10/11 (13.00)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η Κρητικοπούλα «Μετέωρα» »