Tango Por Dos "Puro Tango"

Το διάσημο συγκρότημα από το Μπουένος 'Aιρες παρουσιάζει τη νέα παράσταση tango του Αργεντινού μετρ Miguel Angel Zotto
19 & 20 Νοεμβρίου 2011.
H νέα παραγωγή του Αργεντίνου μετρ Miguel Angel Zotto είναι αφιερωμένη σε όλους τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες της Αργεντινής που δημιούργησαν και διέδωσαν την τέχνη του τάνγκο.
Οι «μιλονγκέρος» εμπνεύστηκαν από τη λαϊκή τους κουλτούρα και αφιέρωσαν τη ζωή τους στη μουσική και στο χορό του τάνγκο που σήμερα η φήμη του έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου.

Το Tango Por Dos, το διάσημο συγκρότημα από το Μπουένος Αϊρες, μετά τις sold out παραστάσεις του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2009 επιστρέφει στην Αθήνα και παρουσιάζει στο την νέα σκηνική παραγωγή του Miguel Angel Zotto "PURO TANGO".

Οι εκπληκτικοί χορευτές του Tango por Dos χορεύουν "καθαρόαιμο" τάνγκο με το μοναδικό τους στυλ και ταξιδεύουν το κοινό, με την χρήση των πολυμέσων, στην εποχή των "milongueros", των λαϊκών χορευτών του περασμένου αιώνα που δημιούργησαν το Αργεντίνικο τάνγκο και κατέκτησαν όλο τον κόσμο με το πάθος και το ερωτικό τους ταμπεραμέντο!

Ένα συναρπαστικό μουσικο-χορευτικό ταξίδι με ζωντανή ορχήστρα, ξετυλίγεται σε 15 σκηνές και φθάνει στο σήμερα με ένα αποθεωτικό φινάλε....

Τα συγκινητικά ντοκουμέντα με τις φωνές και την εικόνα των θρυλικών μορφών του τάνγκο Carlos Cardel, Alfredo Le Pera, Astor Piazzolla....

....τα υπέροχα κοστούμια και οι φωτισμοί
...η ζωντανή ορχήστρα με τους Αργεντίνους δεξιοτέχνες σολίστ......
...ο υπέροχος τραγουδιστής Claudio Garces.......
...οι εξαιρετικοί τάνγκο χορευτές του Μπουένος Άϊρες....
και το ασύγκριτο δίδυμο που μαγεύει μόλις βγαίνει στη σκηνή



ο Migeul Angel Zotto με την αισθησιακή παρτενέρ του Diana Guspero, είναι το Puro Tango !!!

Η μεγάλη παραγωγή τάνγκο που θα απολαύσουν οι θεατές το φθινόπωρο στο μεγαλύτερο θέατρο της πόλης, στο Θέατρο Μπάντμιντον!!!
Ο Miguel Angel Zotto γεννήθηκε στην Vicente Lopez του Buenos Aires. Προέρχεται από ένα αμιγώς "tanguera" οικογενειακό περιβάλλον με διάσημες ρίζες. Άρχισε να σπουδάζει tango σε ηλικία 17 ετών και το 1979 συνάντησε τον Rodolfo Dinzel με τον οποίο ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Χόρεψε στις "Milongas" του Μπουένος Άιρες για έξι χρόνια ενώ το 1984 ξεκίνησε ο ίδιος να διδάσκει tango στο Πανεπιστήμιο Belgrano του Μπουένος Άιρες.

Puro Tango225

To 1985 τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας σαν πρωταγωνιστής και εκπαιδευτής tango στο έργο "Jazmines" της Ana Maria Steckelman δίνοντας παραστάσεις στο "Michelangelo", Teatro Municipal General του San Martin και περιοδεύοντας στην Βενεζουέλα. To 1985 γνώρισε την Milena Plebs και τον Απρίλιο του 1986 ξεκίνησαν την καριέρα τους σαν επαγγελματικό tango ζευγάρι δίνοντας παραστάσεις στην Segovia. Με την μεγάλη επιτυχία του Orezzoli "Tango Argentino" περιόδευσαν για περισσότερο από τέσσερα χρόνια σε Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Βενεζουέλα, Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία και Ιαπωνία όπου και τους προσκάλεσαν να συμμετάσχουν στο Tokyo Music Festival '87. Το 1988 ο Miguel Angel Zotto μαζί με την Milena Plebs δημιούργησαν το συγκρότημα Tango por Dos στο οποίο είχαν τους ρόλους του σκηνοθέτη, χορογράφου αλλά και των δύο πρωταγωνιστών. Το 1989 το Tango por Dos έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του. Σημαντική στιγμή στην διεθνή πορεία του συγκροτήματος υπήρξε η πρόσκληση του Houston Opera Theatre που τους ανέθεσε τη χορογραφία στην όπερα-τάνγκο "Maria de Buenos Aires" του Astor Piazzolla το 1991.

miguel zotto



To 1991 συμμετείχαν στην "Expo Sevilla" και στο ντοκυμαντέρ "Tango!" του National Geographic's Explorer μαζί με τον Robert Duvall ενώ το 1993 είχαν μια θριαμβευτική σεζόν στο Sadler's Wells Theatre του Λονδίνου με την παραγωγή "Perfumes de Tango". Την τελευταία δεκαετία ο Miguel Αngel Zotto με το συγκρότημα Tango por Dos και τις επιτυχημένες παραγωγές που δημιούργησε έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο και στα σπουδαιότερα θέατρα και φεστιβάλ: ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Βοστόνη, Φιλαδέλφεια), Μεξικό, Χιλή, Ιταλία (Ρώμη Μιλάνο, Μπολώνια, Ραβένα, Τορίνο), Ισπανία, Γαλλία (Παρίσι, Λυών), Μόσχα, Βέλγιο, Αυστρία, Γερμανία, Ισραήλ, Ελλάδα, Φιλανδία, Δανία, Ιαπωνία (Τόκιο, Κιότο, Χιροσίμα, Οσάκα), Αυστραλία, International Dance Festival Aix-en-Provence, Arts Festival στο Χονκ Κονγκ, Maison de la Dance στη Λυών, Albéniz Theatre στη Μαδρίτη, Ελληνικό Φεστιβάλ στην Αθήνα, "Festival Internacional de Cultura Paiz" στη Γουατεμάλα, "International Tango Festival", "Tangofolies Festival" στη Λωζάνη, "International Tango Festival of Florianopolis" στη Βραζιλία, κ.α.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ
ΣΤΟΝ MIGUEL ANGEL ZOTTO ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ TANGO POR DOS
  • 1991 "María Ruanova", Colon Theatre, Μπουένος Αϊρες.
  • 1992 Cervantino Festival στο Μεξικό για το συγκρότημα Tango x 2 σαν το καλύτερο σώου
  • 1996 Νέα Υόρκη για το σώου"Perfumes de Tango"
  • 1997 Trinidad Guevara Award για την χορογραφία στο σώου "Una Noche de Tango"
  • 1998 Gino Tani Award, Ρώμη, Ιταλία
  • 1999 Possitano Award, Ιταλία
  • 2001 ο Miguel Zotto ψηφίστηκε στην Αργεντινή σαν ένας από τους τρείς καλύτερους χορευτές τάνγκο του 20ου αιώνα..
  • 2001 "Estrella de Mar"Award, Mar del Plata.
  • 2003 ο Miguel Angel Zotto διακρίθηκε με τον τίτλο "Honourable Academic" από την «Εθνική Ακαδημία Τάνγκο» του Μπουένος Αϊρες.
  • 2007 Βραβείο BEST FOREIGN DANCE COMPANY, Αγγλία.
  • 2007 "Roma per il Ballo e la Danza", Ιταλία

Πληροφορίες
Tango Por Dos
Puro Tango
MIGUEL ANGEL ZOTTO
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Θέατρο Badminton

Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 21:00
Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 17:00 & 20:00

Εισιτήρια: από 20 έως 60€
Τιμές Εισιτηρίων:
Διακεκριμένη ζώνη: 60 €
A Ζώνη: 52€
Β Ζώνη: 44€
Γ Ζώνη: 36€
Δ Ζώνη: 28€
Φοιτητικό Δ Ζώνη: 20€

Διοργάνωση: PrimeArt, www.primeart.gr
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, www.viva.gr στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr
Βαγγέλης Περάκης, τηλ. 6972858515 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γιώργος Εριτσίδης, τηλ. 6932440622, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Πέμπτη 17/11 για Σάββατο 19/11