Ελεονώρα Ζουγανέλη «Άσε το χεράκι σου»

 

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη που έχει ξεχωρίσει στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού με τις απρόβλεπτες και τολμηρές ερμηνείες της, αναλαμβάνει νʼ αποδώσει μερικά από τα πιο γνωστά κινηματογραφικά τραγούδια του πολυγραφότατου και πολυπράγμονος δημιουργού. Ως στιχουργός, ο σεναριογράφος - σκηνοθέτης - δημοσιογράφος - συγγραφέας Αλέκος Σακελλάριος, είτε μόνος του, είτε με το Χρήστο Γιαννακόπουλο έγραψε τραγούδια που έχουν κερδίσει τη μάχη με το χρόνο. Τραγούδια με ιδιαίτερο λαϊκό ύφος αλλά ενίοτε και με ιδιαίτερο ποιητικό άγγιγμα.

 

Τραγούδια σε μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως των Μάνου Χατζιδάκι, Μιχάλη Σουγιούλ, Σταύρου Ξαρχάκου, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Μουζάκη, Γιάννη Σπανού, Τάκη Μωράκη και του Κώστα Καπνίση. Το τραγούδι «Άσε το χεράκι σου» σε μελωδία του τελευταίου από την ταινία «Το δόλωμα» χάρισε και τον τίτλο της παράστασης.

Μία παράσταση με τραγούδια όπως τα «Άρχισαν τα όργανα», «Υπομονή», «Πες μου μια λέξη», «Γαρύφαλλο στʼ αυτί», «Στον ουρανό είνʼ ένα αστέρι» κ.α

Την Ελεονώρα Ζουγανέλη συνοδεύει το μουσικό σύνολο της Ορχήστρας Δωματίου Αθηνών (Athens Chamber Orchestra), το οποίο συγκροτούν διακεκριμένοι μουσικοί, όπως οι: Αλέξανδρος Μάτο - βιολί, Βιβή Γκέκα - μαντολίνο, Λεωνίδας Τσακίρης - κλαρινέτο και σαξόφωνο, Λαρίσα Ζιχάρεβα - ακορντεόν, Άγγελος Γραβριήλ - κιθάρα, Βαγγέλης Νίνα - βιολοντσέλο, Μαρί Χασάπη - κοντραμπάσο.

Ενορχήστρωση-Διεύθυνση μουσικού συνόλου: Απόλλων Κουσκουμβεκάκης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός.

 

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση

Τετάρτη 14/9  (15.00) για την παράσταση της Πέμπτης
Πέμπτη 15/9 (15.00) για την παράσταση της Παρασκευής και του Σαββάτου