Oticons Ensemble: From Minimus to Maximus

Μετά τις επιτυχημένες συναυλίες του Shigeru Umebayashi στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2010, η OTICONS επανέρχεται με μία νέα συναυλία αφιερωμένη και αυτή στην κινηματογραφική μουσική. Το εξαμελές OTICONS ENSEMBLE ερμηνεύει μερικά από τα διασημότερα κινηματογραφικά μουσικά θέματα των τελευταίων πενήντα ετών, σε ένα συναρπαστικό ρεπερτόριο ενορχηστρωμένο από την αρχή για τις ανάγκες του ανσάμπλ από τον ιδρυτή του Κώστα Κακούρη.

Από τις μινιμαλιστικές μελωδίες του Φίλιπ Γκλας για τις «Ώρες» μέχρι την «Αμελί» και το «Ρέκβιεμ Για Ένα Όνειρο», και από τα αθάνατα θέματα του «Εξορκιστή» και του «Νονού» μέχρι τα σάουντρακ από τον «Ε.Τ.», τον «Μονομάχο» και τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Επιπλέον θα ερμηνευτούν κομμάτια για τέσσερα χέρια για πιάνο από ταινίες του Πήτερ Γκρήναγουει όπως και πρωτότυπες συνθέσεις του Κώστα Κακούρη για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Οι πολύπειροι σολίστες του OTICONS ENSEMBLE, που συνολικά αριθμούν παραπάνω από 500 ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι οι:

  • Κώστας Κακούρης ? Πιάνο
  • Πέτρος Μπούρας ? Πιάνο
  • Δημήτρης Κουζής ? Βιολί
  • Σταύρος Παργινός ? Τσέλο
  • Αλέξης Λεβεντέρης - Ηλεκτρικό Μπάσο
  • Ηλίας Δημόπουλος ? Τρομπέτα

 

Πληροφορίες
Κυριακή 22 Μαΐου 20:30 μ.μ.
Τιμή Εισιτηρίου 15 ευρώ.
www.mcf.gr
Ίδρυμα Κακογιάννη,
Πειραιώς 206 / 210-3418550

Η προπώληση ξεκινάει στις 11/5 στα PUBLIC (καθημερινά 9:00-21:00 και Σάββατα 9:00-20:00), στα ταμεία του Ιδρύματος (11:00-14:00 και μια ώρα πριν την παράσταση) και με πιστωτική κάρτα τηλεφωνικά στο 210-3418550 ή στο www.mcf.gr.
To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την συναυλία κερδίζοντας μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.  

Κλήρωση: 18/5