Ρεσιτάλ βιολιού George Vass

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα για βιολί και πιάνο για τους λάτρεις του συγκεκριμένου ρεπερτορίου και όχι μόνο, θα ερμηνεύσει ο κυπριακής καταγωγής βιολονίστας , διεθνούς φήμης, με τη συνοδεία της Αννίνης Τσιούτη στο πιάνο, στην αίθουσα συναυλιών του

Ο George Vass έχει διαγράψει 35 χρόνια σημαντικής καριέρας δίνοντας συναυλίες σε διάσημους συναυλιακούς χώρους σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Η συναυλία του στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ξεκινά με τη Σονάτα σε Ρε Μείζονα RV 10 του Antonio Vivaldi, ενός από τους κυριότερους εκπροσώπους του είδους, καθώς βιολονίστας και ο ίδιος συνέθεσε πολλά κοντσέρτα και σονάτες για βιολί.

Στη συνέχεια, η νοσταλγική Σονάτα σε Σολ μείζονα, έργο 78 του Johannes Brahms, επίσης γνωστή και ως Σονάτα της Βροχής, αφού στο τελευταίο μέρος το βιολί «μιμείται» τις σταγόνες της βροχής. Το μέρος αυτό μάλιστα, ήταν το αγαπημένο της Clara Schumann, τόσο που δήλωνε πως θέλει η μελωδία αυτή να τη συνοδεύει στον άλλο κόσμο...

...Και από τη Σονάτα της Βροχής στη Σονάτα της Άνοιξης του L. van Beethoven, έργο αφιερωμένο στον κόμη Moritz von Fries, όπως και πολλά άλλα έργα του συνθέτη.

Στο δεύτερο μέρος, ακολουθούν έργα δύο Ρώσων συνθετών από την περίφημη «πεντάδα» της Αγίας Πετρούπολης, το Hindu Song από το συμφωνικό ποίημα «Sadko» του Nikolai Rimsky-Korsakov και το Orientale, ένα από τα 24 έργα για βιολί υπό τον τίτλο Kaleidoscope, έργο 50, του συνθέτη και μουσικοκριτικού C?sar Cui, το έργο The Dance Of The Goblins (La Ronde des Lutins), Scherzo fantastique, έργο 25 του συνθέτη αλλά και σπουδαίου Ιταλού βιολονίστα Antonio Bazzini, αλλά και διάσημα τραγούδια σε μεταγραφή για βιολί και πιάνο, όπως το Vocalise,έργο 34, No. 14 του Sergei Rachmaninoff κι ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Pyotr Ilyich Tchaikovsky, το None but the lonely heart.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς

Πληροφορίες
Ρεσιτάλ βιολιού George Vass

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
Τηλ. 210 32 21 917

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30

Τιμές εισιτηρίων 10 & 15 ευρώ

Οργάνωση παραγωγής & διεθνείς σχέσεις: specs 'n' arts
www.specsnarts.gr
Υπηρεσία εισιτηρίων, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
τηλ. 210 7234567 www.ticketservices.gr
To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Σύντομα θα ανακοινωθεί.